Крихкий баланс: Хонда CR-V проти Субару Форестер

7 Aug

До вашої уваги два характерних представники японської школи будівництва кросоверів – Хонда та Субару. Обидві автівки характеризують себе як безвідмовні та універсальні, отож вибір між ними повсякчас коливається: хтось обирає славетне ім’я Хонда, а хтось віддає перевагу магії торгової марки Субару, не кажучи про такі очевидні речі, як знижки в автосалонах та естетичні переваги. На сьогодні розклад сил однозначний: Субару переконливо крокує попереду, однак варто зауважити, що найближчим часом даний розклад сил може кардинально змінитися на прямо протилежний. Як таке може статися? Дивіться.

Субару Форестер не можливо заправити будь-якою іншою маркою бензину, окрім АІ-95 або вище,  Honda CR-V можна по-американськи залити бензин 92 марки. За показниками бортового комп’ютеру, витрата пального під час проведення нашого тестування була приблизно ідентична та склала приблизно 11,5 л на 100 кілометрів.

Автівка Форестер більш сучасна та водночас набагато звичніша для європейських покупців. Вона має традиційну архітектуру салону, звичний інтерфейс бортової інформаційної системи, більше можливостей налаштувати автівку саме для себе, а трансмісія представлена сучасним варіатором з можливістю керування лопатками за обідком рульового колеса. Більш технологічні й новенькі двигуни Субару об’ємом 2 л та 2,5 л. Для нашого тестування ми обрали 2,5-літрову модифікацію Форестер завдяіки потужності у 171 к.с., оскільки 2,4-літрова CR-V налічує аж 190 к.с. Проте значної переваги кросоверу Хонда це не дає: від 0 до сотні Субару набирає за 9,9 с, а Хонда залишається позаду з результатом 10,7 с.

Субару відчувається більш жорсткішою та набагато динамічнішою автівкою. Це підкреслюється й гіперчутливою педаллю.

Хоч CR-V має дещо потужніший мотор, проте ніякого захвату від нього не має. Він просто забезпечує мінімально необхідне прискорення під своє монотонне гудіння. Інша річ звичне для автівок Субару приємне сталеве шелестіння двигуна, що із набиранням обертів переходить у хрипливий брязкіт!

Як з’ясувалося, 190 к.с потрібні Honda лише для того, щоб досить жваво здійснювати обгони, а на динамічному русі містом чи на звивистому сільському шляху чинить опір ледачий п’ятиступінчастий автомат. А Форестер цього покоління відразу обладнаний безступінчастою трансмісією, до того ж дуже вдалою.

Хоч обидва суперники наділені достатньою шумоізоляцією, однак до акустичного комфорту автівок преміум-класу їм ще далеко. Як й у CR-V, у середині Forester позаду щось постійно скрипить. Хоча навряд чи це пов’язано з жорсткістю кузову, принаймні у Субару.

Honda CR-V обладнана дуже м’якими шасі. Однаково добре поглинає підвіска автівки великі та дрібні нерівності на трасі, проте варто кросоверові опинитися на дійсно роздовбаному шляху, як CR-V вмить опиниться позаду Forester. Більш ніжна підвіска швидше досягає своєї межі та починає працювати з пробоями та різкими поштовхами кузову, отож для жорсткого руху бездоріжжям Хонда підходить набагато менше за Субару. Згадувати про точність керування на шосе тут також не варто, а наполягатимете – вас остудить рульове колесо CR-V, що мало прагне поділитися з водієм особливостями покриття під колесами автівки.

 

Форестер виривається вперед у плані геометричної прохідності: заявлений дорожній просвіт кросоверу дорівнює 220 мм, що на 45 мм більше, ніж у CR-V. Мінімальна висота під переднім бампером Субару дорівнює 210 мм (щитки перед арками), під захистом мотору у районі переднього звису вже 250 мм, а під краєм бамперу ще більше – 280 мм.

У CR-V, яка має «кирпатий» дизайн бамперу, важко визначити, що вважати її краєм, тому виміряємо висоту бамперу перед колісними арками – 190 мм. Позаду ситуація також на користь Субару: Forester має змогу припаркуватися до бордюру заввишки 340 мм, тоді як CR-V – усього 250 мм.

Реальне бездоріжжя лише зміцнює перевагу Субару у дисциплінах з руху. Повний привід працює досить злагоджено, а електроніка чітко прикушує колеса, що можуть забуксувати.

Результат нашого протиборства цілком однозначний: Subaru Forester перемогла свого суперника одним пострілом. Передусім, це комфорт під час руху, динаміка, позашляхові здібності, та й комплектація у Субару більш ладна та сучасна. У відповідь Хонда може запропонувати лише більший простір у деяких вимірах та суб’єктивні речі на зразок екстер’єру та затишку всередині автівки.

Проте ця поразка не наповал. Хонда CR-V готується зализати рани та перейти у контрнаступ завдяки новій трансмісії варіаторного типу, нових технологій активної безпеки (Субару поки що їх не пропонує) та актуального інтер’єру з сучасною мультимедійною системою.

Honda CR-V здається більш просторою автівкою, і 5 хвилин з рулеткою у руках це підтверджують. Обидві автівки мають однаковий простір попереду над головою, однак салон CR-V ширше майже на 5 см за опонента. Позаду Honda має на кілька сантиметрів вищу стелю, але місця для колін пасажирів на подив трохи менше. Напевно, ці сантиметри виграли для багажника, який у CR-V глибше майже на 10 см при рівній ширині.

 

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Полтава Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Lexus RX 350 на продаж у місто Полтава

Honda CR-V на продаж у місто Полтава

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *