Порівняння швидких кросоверів BMW X3 та Subaru Forester S-Edition

9 Oct

Перш, ніж зіштовхнути ці автівки у дуелі, поглянемо на їхніх господарів. Людина, що придбала BMW X3, явно зробила це не на останні кошти. Це особа, яка вже обуржуазилася, із замашками розпещеного крісельного планктону. Вона довго йшла до цієї мети. Піднімалася кар’єрними сходинками. Підлабузнювалася до начальства, засовуючи чимдалі почуття власної гідності. Можливо навіть, що насправді вона прагнула придбати X5, однак не посміла, бо така автівка вже є у її боса.

А господар Subaru Forester S-Edition обідранець, роздовбай та навпілмаргінал. Він ніколи не мав зайвих грошей. Він дістав їх (зайняв, вкрав, знайшов) саме для придбання S-Edition. Імовірно, що більше у нього взагалі нічого немає. Його автівка сяє, наче новорічна ялинка, створюючи навкруги ауру захвату, яку можна відчути у перші ж декілька метрів після вмикання зеленого світла світлофору. І так щодня, на кожному світлофорі, поки мозок, втомлений битися об черепну коробку, не скомандує йому: «Досить!» Проте він це навряд чи почує…

Ну, зазвичай, той, хто є частиною системи, отримує оргазм за розкладом. Автівка BMW рве з місця та за 5,7 с набирає 100 км/год. Її двигун з прямим уприскуванням видає 400 Нм вже під час 1200 обертів. Subaru сунеться у неї позаду зі своїм розгоном до сотні за 6,5 с. Бо її силовий агрегат не такий сучасний, інженери просто надули його, наче кульку, завдяки турбіні. Він би нічим не поступився BMW X3 з 2,8-літровим двигуном, однак такого немає у пресс-парку. Та і що це за перемога, якщо вигравати у рівного? Це не по-субаровські!

Певно, такі автівки створені виключно для руху, а не для естетики. І як вони рухаються? Subaru на фоні BMW наче початківець-канатоходець. Він не падає, однак розгойдується з амплітудою, яка лякає. А коли потрібно екстрено загальмувати, вмикає усі фібри своєї розгульної душі та стає схожим на літак, що здійснює екстрене приземлення серед кущів, втрачаючи шасі, чіпляючись черевом за земляний покрив та під’їжджаючи до фінішу задом наперед. Приблизно так гальмує кошеня, що несподівано влетіло до кімнати зі слизьким полом, намагаючись загальмувати кігтями. X3 на її тлі наче гість з потойбічного світу. Після S-Edition ти не відчуваєш, що у X3 є інерція, вага та те, що вона виготовлена із заліза. Там, де японська автівка вимагає крутити рульовим колесом, німецька автівка потребує лише злегка гойднути ним. І так у всьому – гальма, керованість, набирання швидкості. Звикнувши до X3, ти починаєш вірити у свою всемогутність та мчиш занадто швидко.

S-Edition обладнана системою VTD – постійним повним приводом з несиметричним міжосьовим диференціалом (45:55), який блокується завдяки гідромеханічній муфті з електронним керуванням. До VTD Subaru додає систему курсової стабілізації (VDC), яка вдало імітує блокування міжколісного диференціалу пригальмовуванням коліс.

X3 базової комплектації обладнана системою динамічного контролю курсової стійкості, яка тісно пов’язана з роботою системи повного приводу BMW xDrive. Завдяки широкому діапазону функцій, включно з допомогою під час гальмування, контролем гальмування під час поворотів та динамічним контролем тяги (DTC), система DSC гарантує простоту керування навіть під час складних ситуацій.

Мрієте про автівку? Тоді Вам неодмінно варто завітати на сайт auctionexport.com, де розміщено безліч оголошень щодо продажу потриманих машин. Скориставшись пошуком, Ви неодмінно знайдете те, що потрібно саме Вам! Є можливість доставити вподобаний автомобіль з Канади або США у будь-яке місто України.

BMW X3 з доставкою у Чернігів

Subaru Forester S-Edition з доставкою у Чернігів

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *