Порівняння: Nissan Qashqai проти Subaru XV та KIA Sportage

19 Oct

Nissan Qashqai став родоначальником всіх компактних кросоверів. Багато автівок цього ж класу з’явилися трохи згодом. Їхні автовиробники намагалися наздогнати Qashqai за об’ємами продажів, однак не в усіх це вийшло. А Nissan Qashqai, як і раніше займав перші сходинки усіх топів.

Наш порівняльний огляд має на меті виявити причини такої шаленої популярності. Саме тому сьогодні ми розглядатимемо автівку, що так припала до душі багатьом шанувальникам. А опонентами Qashqai у нашому тест-драйві виступатимуть Kia Sportage та Subaru XV.

В усіх автівок нашого тестування комплектація може бути різною та залежить від фінансової спроможності покупців. Однак, як не дивно, навіть базова версія Qashqai налічує всі необхідні опції. Дизайн майже не зазнав змін. Але інтер’єр став багатшим, позбувшись попередньої скромності. Відтепер салон оздоблено такими матеріалами, про які попередня версія Qashqai і не мріяла. Здивував й варіатор швидкості автівки, який працює плавно, без помітних порушень. З першого погляду здається, що автівка стала більшою, однак такою об’ємною вона здається завдяки оригінальному дизайнові. Складається враження, що у Nissan Qashqai зовсім не має недоліків. Ну, хіба що крісла не дуже зручні, бо їм бракує яскраво вираженого поперекового упору. Нахил спинки здається дуже агресивним, тому під час подорожі доводиться дещо горбитися. Через що потрібно зупинятися через кожні 1-2 години, щоб трішки передихнути. Та й замало простору для колін. Водій автівки почуває себе тут дещо скуто.

Попри те, що Kia Sportage вперше з’явилася вже досить давно, її дизайн однаково виглядає свіжим та елегантним. Однак АПК залишається трохи повільною, через що багато хто переходить на ручний режим перемикання. Є можливість заблокувати багатодискову муфту приводу коліс позаду. Зовні автівка майже не зазнала змін. Але, як і раніше, Kia Sportage належить до найпомітніших автівок цього класу. І хоча зміни майже не торкнулися дизайну, його однаково не назвеш застарілим. Все має стильний та стриманий вигляд. Сидіння пасажирів дуже зручні, принаймні, вони набагато комфортніші за сидіння у Nissan.

У Subaru XV варіатор коробки автомат працює не так злагоджено, як в Qashqai. Автівка має досить мізерний інтер’єр. Дизайн не викликає належного ефекту. Та й устаткування автівки навряд чи можна назвати найкращим. Завдяки простоті, всі пристрої дуже зручні під час використання. В автівки досить суворий зовнішній вигляд, що ще більше підкреслюється незграбним дизайном. А загалом змін зазнала лише підвіска, однак водночас інтер’єр залишився без змін. Ергономіка перебуває на високому рівні, радуючи всіх власників такої автівки. Тут все на своєму місці, завдяки чому під час руху водій почуває себе дуже комфортно. Якби ще поліпшити акустику в автівці, підняти шумоізоляцію на належний рівень, й Subaru взагалі ціни не було б. Однак про це нехай замислюються автовиробники.

За паспортними даними KIA Sportage володіє потужністю у 150 к.с. Однак на практиці ця цифра опинилася набагато нижчою, бо автівка погано справляється з покладеними на неї обов’язками. Швидко прискоритися з середніх швидкостей для цієї автівки – важка вправа. Вона повинна набирати 100 км/год за 11,7 с, проте у реальності вона справляється за 13 с, якщо не більше. Але жодна автівка нашого тестування не підтвердила заявлений час набирання швидкості. Subaru XV показала трохи кращий результат. Мотор також має потужність у 150 к.с. Старт – жвавий, легкий, плавний. Розгін з середньої до високої швидкості довший, ніж у її опонентів. Subaru XV потребує менше пального, ніж KIA – 10,5 л на 100 кілометрів.

За паспортом у Qashqai лише 144 к.с., тому здається, що Nissan помітно програє своїм конкурентам за параметрами потужності. Але на практиці автівка продемонструвала набагато кращі результати, здивувавши всіх своєю динамічністю. Також тут дуже гарний й варіатор перемикання швидкостей. Витрата пального найменша – 9,6 л на сотню в умовах міста. А ось її суперники зжирають на цій же відстані майже на цілий літр більше.

Рух за кермом Qashqai – одне задоволення! Водночас автівка радує не лише на прямій трасі. Вона чудово впоралася й з крутими віражами. Однак Qashqai нагороджена найжорсткішими колесами, через що вона занадто галаслива під час руху.

Рух по бездоріжжю на KIA Sportage не назвеш комфортним. Це пов’язано з короткохідною підвіскою та недостатньою тягою двигуна. Автівку можна похвалити лише за свою стабільність на міських трасах. Тобто на ділянках дороги, де Qashqai трішки скидає швидкість, KIA мчить без будь-яких проблем.

Subaru також не найкомфортніша автівка. Мотор реве, наче скажений, а цей гомін чутно навіть у середині салону. Через невеликі за діаметром колеса, у салоні спостерігається помітне тремтіння. Але підвіска відмінно стримує будь-які удари, тому навіть найбільші вибоїни не перешкоджають руху автівки.

А тепер розглянемо докладніше можливості кожної автівки під час подолання ґрунтового шляху. Зауважимо, що вони не мастодонти, не справжні позашляховики. Кожний з трьох представників класу кросоверів забезпечений трансмісією з багатодисковою муфтою. Водночас у Qashqai та KIA вона може бути заблокована. Архітектура підвісок також ідентична у суперників. Поза трасою на Sportage можна рухатися так само швидко, як і на ній. Тут не варто хвилюватися, що під час щонайменшої нерівності автівка отримає важке потрясіння. А ось Nissan рухається ґрунтовкою не так вже й впевнено. Subaru XV на ґрунту виглядає досить завзято та жваво. Радує, що керування нею не викликає помітного дискомфорту. Водночас автівка під час руху набагато голосніша, ніж Sportage, однак тихіша за Nissan. Проте це тільки щодо роботи підвіски. А ось дріб каменів у цієї автівки чутно занадто сильно.

Отож, перемогу отримає Nissan Qashqai. Гарний зовні кросовер поєднує у собі найважливіші характеристики: маневровість, швидкість, можливість руху бездоріжжям, чудову шумоізоляцію. Однак і його супротивники добре впоралися з проходженням нашого тест-драйву.

Мрієте про автівку? Тоді Вам неодмінно варто завітати на сайт auctionexport.com, де розміщено безліч оголошень щодо продажу потриманих машин. Скориставшись пошуком, Ви неодмінно знайдете те, що потрібно саме Вам! Є можливість доставити вподобаний автомобіль з Канади або США у будь-яке місто України.

Subaru XV з доставкою в Ужгород

Kia Sportage з доставкою в Ужгород

Nissan Qashqai з доставкою в Ужгород

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *