Mercedes C200 проти Volvo S60 та Infiniti Q50 – альтернатива для бестселеру

12 Jan

Audi, BMW та Mercedes – це перше, що спадає на думку при слові «преміум». І саме вони є лідерами згідно зі статистикою продажів розкішних моделей середнього класу. Проте, декому не подобається їздити на розповсюджених автівках. Тим, хто віддає перевагу індивідуальністі, наважимося запропонувати двох конкурентів – люксовий Nissan в особі Infiniti Q50 та шведський Volvo S60. Перший спокушує привабливою зовнішністю, другий – легендарною безпекою. Спробуємо зрозуміти, чим вони відрізняються від Mercedes С-класу.

Infiniti – аромат спорту

Косоокий – так можна охрестити Infiniti Q50. І річ тут не в японському родоводі, а в фарах зі світлодіодами. Infiniti Q50 поруч із Mercedes-Benz та Volvo, виглядає героєм із зовсім іншого світу. Начебто це різновид зручного спортивного купе. Про спорт згадуєш мимоволі, коли зазираєш усередину. Сильно спрофільовані сидіння, товсте та не дуже велике кермо, великі металеві підрульові перемикачі для вибору передач та щільне компонування робочого місця водія. Все це не співвідноситься з шикарним іміджем «пожирача» кілометрів.

Сідаємо всередину. Посадка за кермом доволі низька. Хочеться швидше натиснути кнопку старту мотору та почути рев з-під капоту. І ось двигун запущено, а рику жодного немає. Вся річ у тому, що під капотом Q50 працює 4-циліндровий 2-літровий бензиновий двигун Mercedes. Японці запозичили у німців 7-ступеневий автомат. Проте, відсутність монстру під капотом не означає, що Infiniti бракує запалу. 211 к.с. розкручують задні колеса з темпом, що дозволяють досягти 100 км/год за 7,6 секунди. На зимових шинах й в не найсприятливіших умовах заводський замір було побито в одну мить – 7,2 секунди до 100 км/год. Максимальний крутний момент доступний з 1250 об/хв. Про недостачу запасу потужності при обгонах не може бути й мови.

У списку чеснот і раціоналізаторське рішення – система рульового керування без прямого зв’язку з редуктором рульового механізму. Датчики реєструють рух керма та передають електродвигуну інформацію про необхідний кут довороту коліс.

Ви можете самі обрати оптимальний опір рульового колеса. У спортивному режимі доводеться прикласти хороші зусилля. Варто зазначити, що при бажанні на звивистих доріжках видушивши з Q50 максимум, відчувається гострий дефіцит інформації про те, що відбувається під колесами. Але це все причіпки, для повсякденних умов рульове управління непогане.

Підвіска Infiniti налагоджена спортивний лад (читай жорстка). Тому всі нерівності, яких не відчуваєш на кермі, добре відчуваєш на своєму хребті. Загострюють ситуацію і 19-дюймові колісні диски з низькопрофільними шинами Falkeny.

Volvo – без зайвих емоцій

Volvo S60 складно охарактеризувати одним словом. Якщо Infiniti виглядає спортивно, а Mercedes – елегантно, то Volvo стоїть десь в стороні. Він, м’яко кажучи, дуже «нейтральний». Ані спортивний, ані витончений. Простий. Такий великий шматок заліза без помітних стилістичних елементів.

Фронтальна панель Volvo з великим сенсорним екраном мультимедійного центру як і раніше спочиває на химерній підставці. Все просто та практично, як і очікується від автівки зі Швеції. Загалом інтер’єр виглядає досить старомодно, хоча якість матеріалів та збірки викликає повагу. Домінування змісту над формою – ось гідна перевага.

Ще одна перевага  – 2-літровий бензиновий мотор із турбонаддувом потужністю 245 к.с. У поєднанні з 8-ступеневою автоматичною трансмісією він засвідчив ідеальний результат в нашому змаганні до сотні. Volvo S60 швидший за суперників майже на секунду.

Варто лише сильніше натиснути на газ, і електроніка одразу ж береться «заспокоювати» передні колеса, які від надлишку тяги починають втрачати контакт із землею. Volvo дуже динамічний, але не спортивний. Бажання «пограти» з машинкою зводить нанівець підвіска, що поводиться досить дивно. Для спортивного водіння вона занадто м’яка, а для зручного – занадто голосна та ще й недостатньо добре поглинає нерівності шляху. Тим неменше, стихія шведського седану –  це тихі і неквапливі пересування. Проте 245 «коней» під капотом не дають спокою. Хоча, з іншого боку, високо розміщене водійське крісло, яке не дозволяє опустити себе так само низько, як в Q50 або в C200, натякає, що цей автомобіль створений не для спортивних заїздів.

Далекі мандрівки не прийдуться до смаку заднім пасажирам. Найкоротша колісна база в тестуванні під собою натякає і на мінімум місця для ніг. Багажник також найскромніший в перегонах.

Mercedes не лишає шансів

Якщо дивлячись на новий Mercedes C-Class, ви бачите ідеальну автівку для спокійного сім’янина, то ви маєте рацію. Але не через те, що Мерседес нудний. Просто він красивий, абсолютно універсальний та підійде кожному. Проте, С200 не позбавлений і ексклюзивності.

Всередині, ідеально вивіреного та добре шумоізольованого німецького салону, без сумніву, найзручніше. Бензиновий 2-літровий мотор м’яко відповідає на газ. Але варто лише сильніше наступити на праву педаль, і автомат в одну мить скидає кілька передач, а седан вистрілює уперед. Mercedes С200 значно поступається за динамікою більш могутньому та важкому Infiniti Q50.

Підвіска Mercedes, хоча і налагоджена щільно, проте ефективно поглинає удари. Відмінно збалансоване шасі німця дозволяє відчувати себе максимально впевнено незалежно від умов та якості матеріалів. Але, якщо Вам потрібно більше запалу, шукайте його в Infiniti.

Додаткової платні потребуватимуть складаний задній диван, датчик дощу, паливний бак зі збільшеним обсягом у 66 літрів, ефектне внутрішнє оснащення зі світлодіодною підсвіткою. Але навіть, незважаючи на кругленьку суму, потрібну для того, щоб хоча б наздогнати за рівнем обладнання конкурентів, Mercedes вартий уваги. Адже він вміє робити все те, на що спроможні суперники, але краще.

Тож, якщо ви очікуєте від автівки якомога більше переваг, то ставте на Mercedes C200. Зухвалий Infiniti Q50 підійде тим, хто має потребу в дозі адреналіну та хоче підкреслити свою індивідуальність. А швидкий Volvo S60 – для тих, хто багато подорожує хорошими шляхами та воліє не виділятися.

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобілю. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте можливість придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Volvo S60

Продаж  Infiniti Q50

Продаж  Mercedes С200

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *