Протистояння: Audi A4 Allroad проти Subaru Outback

28 Jul

Дивний вибір для порівняння, чи не так?

Театр розпочинається з вішалки, армія – із заваленої сесії, а автівка – з водійських дверцят. Ось вона, різниця у підході: за масивною стулкою дверей Audi, які закриваються з приємним «чпоком», і далі перед нами відкривається шкіряно-пластиковий рай, прикрашений дерев’яним декором. За дверцятами ж Subaru все значно прозаїчніше: звичайний декор, проста палітра кольорів темних відтінків.

Враження від функціоналу Audi А4 Allroad схожі на перше знайомство з iPhone після багаторічного використання дротяного дискового телефону. На початку більша частина з його функцій сприймаються як понти, спроба виправдатися за чималу вартість автівки, однак варто поглянути глибше, і розумієш – все пов’язано. А перше, на що звертаєш увагу, коли пересідаєш в Аутбек – наскільки краще в A4 візуалізація приладів! Стильний, проте застарілий на сьогодні, салон японської автівки виглядає нудним, і на преміум аж ніяк не тягне. Не той розмах!

Гідротрансформаторний автомат Субару налічує 5 ступенів, якщо агрегатований з трилітровим двигуном, і лише 4 – якщо під кришкою капоту оппозитний 2,5-літровий двигун. Після семиступінчастої DSG на Ауді коробка здається атавізмом, однак на незначному бездоріжжі вона все ж таки краще пасуватиме, оскільки менше схильна до перегрівання.

За 6,9 с Audi A4 вистрілює до перших 100 км у зоні 3500-5000 об/хв, міцно вдавлюючи пасажирів у спинки крісел. У режимі kickdown преселективна коробка передач здатна за десяті частки секунди перемикатися на цілих три передачі донизу, що робить будь-який відгук на газування блискавичним та передбачуваним.

Субару Аутбек, навпаки, задумлива та незграбна у реакціях, хоча важить на 200 кг менше, у порівнянні з Audi. На цілих 4 секунди поступається німецькому важкоатлетові Subaru під час розгону, хоча повільним універсал не назвеш – він просто прискорюється на свої атмосферні 173 к.с., і не провокує рухатися швидше.

Інколи на бездоріжжі куди важливіша робота підвіски. Складна багатоважільна Audi, встановлена попереду та позаду, налагоджена досить жорстко, однак корені «дорожнього» шасі видає з головою: на трасі не відчуваються ті 180 мм, що відділяють картер від асфальту. Крен на поворотах мінімальний, проте на розбитому покритті комфортна складова різко втрачається, хоча середні нерівності підвіска продовжує старанно гасити.

Підвіска Subaru Outback на бездоріжжі поводиться більш жорстко. До того ж набагато. Якщо під колесами автівки опиняються земляні вибоїни, то можна просто забути про комфорт. З вимкненою стабілізацією японська автівка впевнено та наполегливо гребтиме колесами, завдяки фірмовій системі повного приводу з рівним розподілом крутного моменту по осях. А ось рульове колесо заважке, і швидко крутити кермом Outback не любить, не його стихія.

Ауді не сприймається як завойовник стихії. Летиш у драговину, і неначе заправляєш штанини дорогого костюму у кирзові чоботи. Незручно, справді? Тому й ці погляди, й прискорений пульс після кожної вибоїни: чи не заціпили бампер? Чи цілий захист? А пороги на місці? Але коли під колесами асфальт, рівних Audi серед середньорозмірних універсалів немає.

Завдяки автомобільному аукціону auctionexport.com, ви у будь-який час можете обрати потриману автівку, що задовольнить всі віші смаки. Обравши даний сервіс, можна замовити автомобіль з Канади або США з доставкою в Україну, у місто Київ.

Продаж Subaru Outback

Продаж Audi А4 Allroad

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *