BMW 328i xDrive vs Cadillac ATS 2.0T AWD: Кинутися під німкеню

22 Nov

Порівняємо споживчі якості Cadillac ATS і нинішню модель BMW в кузові F30 та приходимо до висновку, що дистанція між цима двома моделями нітрохи не зменшилася. Більше того, за деякими параметрами – наприклад, за ергономікою, силовими агрегатами, «каділлаківці» відстали ще більше.

У галузі силових агрегатів у Cadillac ATS справи взагалі кепські: гурманам, що звикли до німецької преміум-кухні, американці нічого конкурентоспроможного запропонувати не можуть. Про 6-ступінчасті гідромеханічні коробки приходиться взагалі мовчати – тут GM-івці традиційно відстають від Німеччини, та й з двигунами – як з «рідними», так і з запозиченими – та сама історія. Проте, останні для просування Cadillac в Європі підходять краще, тому в тій же Німеччині ATS і продається лише з опелівським двигуном, який добре знайомий тамтешньому споживачеві по Opel Astra OPC. Є в наявності і два «рідних» агрегати – рядний 4-циліндровий об’ємом в 2,5 літри та 3,6-літровий V6.

Що ж до витрат пального, то «трійка» у виконанні BMW 328i їсть 13,5 л/100 км в місті. Відчутно менше, ніж Cadillac, але, скажімо прямо, не еталон. Відмінність у витраті частково пояснює й система stop&start, яка працює на BMW майже бездоганно, а на Cadillac, як і на більшості «американців», її нема взагалі.

На поміркований апетит «баварки» працює не лише німецький мотор, але й 8-ступенева гідромеханічна АКП (на Cadillac, ступенів лише шість). Перемикаємо передачі підрульовими пелюстками в BMW та згадємо чудові околиці Боденського озера, на північному березі якого і стоїть Фридрихсхафен зі штаб-квартирою ZF. А ось аналогічний рух на «американці» у нас таких ідилічних картин не викликає: шпиці керма у ATS дуже товсті, через що пелюстки відстоять далі від диску й користуватися ними не так зручно. Крім того, перебігамериканських пелюсток більший.

Ефективність гальмування силовим агрегатом в обох моделей майже нульова прі перемиканні донизу в салоні Cadillac з’являється шум як під час авіанальоту: рушій разом з трансмісією завивають не гірше бомбардувальника на стадії пікірування. У BMW ж рівень акустичних збурень при роботі з селектором рази в два-три нижче. Зрештою, за аеродинамічним шумом і шумом від кочення шин «американець» не так вже й сильно пасе задніх від «німкені».

Якщо їхати рівною дорогою, то Cadillac нічим не засмутить покупця, але як тільки на шляху починають траплятися стики – справа значно погіршується. Передня підвіска буде пробита чи не на найнезначнішій нерівності, при цьому автівку ще й трусить відчутно.

Цікаво, що слоган «Готовий кинути виклик кращим» для просування ATS використовується менеджерами Cadillac лише в Європі та країнах СНД: в себе вдома ATS поза конкуренцією – «Built to be world’s best».

На сайті продажу потриманих автівок auctionexport.com ви знайдете безліч пропозицій, для задоволення будь-якого смаку. Ви маєте змогу придбати вподобану автівку з доставкою в Україну з США або Канади.

BMW 328i на продаж у місто Луганськ

Cadillac ATS на продаж у місто Донецьк

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *