Порівняльний тестування AUDI Q5 проти BMW X3 2017

10 Nov

Новий Audi Q5 виготовляється в Мексиці. BMW X3 будують на заводі в США. Штаб-квартири обох марок розташовані в Баварії, а рейтинг буде виставлятися в Україні. Цікаво, яким буде результат?

Нове авто Audi Q5: дуже гарне, прозоре та чітке. Салон сучасний, приємний для очей. Нам дуже подобається 12,3-дюймовий дисплей та віртуальні годинник. Уточнена також графіка інструментів. Порівняно з кокпітом Audi, панель приладів BMW не відстає. Підтримка мультимедіа за допомогою ручки iDrive як і раніше відноситься до кращих рішень в галузі. Крім того Audi має, наприклад, більш заплутане меню у порівнянні з мультімедійною системою керування БМВ.

Кабіна Q5 спереду ширша та вища. В X3 сидіти доведеться на невеличких, досить жорстких сидіннях. Позиція водія тут просто відмінна. А от пасажири позаду матимуть менше підстав для радощів. Диван в BMW набагато нижче, ніж в Audi. Q5 має не лише більш широку кабіну, але й зручніший диван з глибоким сидінням та високою спинкою.

Поговоримо про двигун Audi Q5 з потужністю 252 к.с. Це блок з темпераментом, який працює тихіше й більш злагоджено, ніж двигун BMW. Потужність серійно передається за допомогою 7-ступеневої АКП з двома зчепленнями. Іноді проскакує ривок при зрушенні з місця – ефект, відомий з версії TDI, в свою чергу, під час їзди після зняття ноги з педалі газу, механічна коробка реагує на нерішучість. Але коли автівка вже розженулась, S-tronic швидко й дуже правильно перемикає передачі.

Дволітровий двигун в BMW X3 сягає 245 к.с. Він має більш брутальний звук, який можна навіть назвати дещо “захриплим”. Феноменальний 8-ступеневий “автомат” вважається оснащеним стандартно, їснує й опція, де можна замовити його спортивну версію – той працює ще впевненіше. Продуктивність обох позашляховиків ідентична. Істотні розбіжності спостерігаються лише у витраті. BMW спалює в тестуванні 11,4 л/100 км, Audi трохи менше – 10,1 л/100 км.

З точки зору комфорту Audi теж прийде до фінішу першим. З додатковою пневматичною підвіскою, автівка рухається дуже гладко та відфільтровує навіть найпоганіше дорожнє покриття. BMW має адаптивні амортизатори, але вони не забезпечують такого високого комфорту, як підвіска Audi. Нерівність амортизує енергійніше, баланс як і раніше можна назвати хорошим. Такі налаштування роблять X3 під час руху дуже вправним та зручним.

Допомагає в цьому безпосередньо чутливе кермо. В Audi воно працює дещо легше, з помітною, але не дратівливого затримкою, проте передається менше інформації зворотного зв’язку до водія. Як наслідок, більше задоволення від керування вам подарує BMW.

Audi споживає помітно менше при будь-якому стилі їзди – від економічного до спортивного. Такої переваги Q5 в порівнянні з X3 ми не чекали. Пам’ятайте, однак, що Audi має коробку DSG, а BMW – традиційний “Автомат”.

Як наслідок: за даними виробника Audi Q5 мав би спалювати 7,1 л на 100 км пробігу, а в нас вийшло – 10,1 л/100 км; BMW X3 за заводськими даними повинен витрачати 7,3 л на 100 км, але в нашому тест драйві вийшло 11,4 л/100 км пробігу.

Широкий вибір вживаних автівок на продаж у місто Івано-Франківськ Ви можете знайти на сайті auctionexport.com. Скориставшись «Пошуком», Ви з легкістю зможете придбати будь-яку автівку, яка б відповідала саме Вашим смакам.

Audi Q5 на продаж у місто Івано-Франківськ

BMW X3 на продаж у місто Івано-Франківськ

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *