Порівняння автомобілів Volvo S80 та Infiniti M45

1 Feb

Отже, з одного боку з Volvo S80 шведи остаточно відійшли від клейма виробника нудних, але безпечних «валіз». В автомобіля відмінні зовнішні дані та, згідно з суворими законами жанру, могутній V8 об’ємом 4,5 л та потужністю за 300 л.с.

З іншого боку – не менш цікавий суперник. Розроблений за океаном Infiniti M45 наочно показує сьогоднішній технічний потенціал компанії Nissan. M45 не побоїться порівняння навіть з топ-версіями німецьких грандів.

З оцінкою зовнішності учасників тестування не може бути переможців та переможених. S80 надихає легким, вивіреним європейським дизайном. Автівка пропорційна та закінчена, з якого боку не подивитися. Профіль динамічний, при цьому фамільні риси та характер Volvo очевидні. Однак їх було подано з якоюсь особливою вишуканістю, не так, як раніше.

Infiniti M45 випромінює інший настрій. Похмурий вираз обличчя, з кожного боку потрійний приціл круглих розсіювачів фар. Величезні гратки радіатору, нагадують роззявлену пащу. Infiniti довший за суперника на 9 мм, але виграш в основі – 75 мм на користь «японця». Саме через це здається, що він відчутно більший за свого суперника.

Вигляд ззаду також демонструє відмінність в дизайнерському підході. Volvo візуально легший, фари більш витонченіші. Infiniti ж пихатий до неможливості. Величезний багажник, велетенські ліхтарища… Викид Infiniti нагадує нам BMW M5 – по два стволи на кожен ряд циліндрів. Спортивно!

Дивно, але у Volvo звуковий супровід значно голосніший. На холостих обертах це нагадує низькочастотне гудіння, а зі зростанням обертів звук стає напористим, та врешті-решт розгонисте ревіння блокує пісню двигуна. M45 – тихоня. Мотор веселить соковитим притишеним баритоном, а випуск і не намагається його перекричати.

Заводяться обидва седани кнопочкою. В Volvo S80 ключ можна вставити в паз на передній панелі – електроприводи втягнуть його всередину – технологічно. В Infiniti ж ключ встромити нікуди. Натомість крісло та кермо кожного разу люб’язно відсуваються, спрощуючи вхід та вихід.

Пам’ятаючи про те, що за довжиною колісної бази шведський седан поступається суперникові, буде слушно припустити, що позаду в S80 буде тіснішим. Займаємо пасажирське місце – так і є. У Volvo ноги впираються в спинку переднього сидіння, і для того, щоб розсістися покомфортніше, його треба зрушити сантиметрів на п’ять вперед. Для того, аби стеля не нависала над головою, високій людині доведеться трохи сповзти донизу. Втім, і в Infiniti зі стелею така ж проблема. Проте запасу для ніг позаду більше. Ну а якщо хоч трохи посунути переднього пасажира, то й взагалі стане привільно.

В дуелі силових установок переможцем варто визнати Infiniti. При однаковому об’ємі він потужніший за суперника, та й крутний момент тут більший. Здавалося б, перевага в 34 сили, це дурниця, проте коли мова йде про двигуни потужністю близько 300 к.с., відмінність відчувається. Навіть з 5-ступеневим «автоматом» M45 ставить опонента на лопатки при пришвидшенні з місця, як за паспортом, так і фактично. Однак це виключно якщо під колесами сухий асфальт. На слизьких покриттях грає козир шведа – повний привід, якого японський седан топової версії позбавлений.

S80 може похизуватися фірмовою підвіскою зі змінною жорсткістю. На вибір пропонуються три режими – м’який Comfort, «проміжний» Sport та жорсткий Advanced. Infiniti M45 в версії Sport такого вибору не має, але у неї в доробку спеціально налаштована підвіска. Тож сподобалася вона нам більше.

Volvo поводиться вірно та надійно – добре їде по прямій, чітко виконує перешикування та може швидко зайти у будь-який в поворот. Проте пересівши в Infiniti, ви одразу зрозумієте, який седан з цієї пари може претендувати на горде звання driver’s car.

Зрештою, бізнес-клас – це задоволення не лише від керування, а ще й від пересування в якості пасажира на задньому сидінні. Тож якщо говорити про плавність ходу пальма першості належить шведському седанові. А якщо обрати м’який режим роботи підвіски та всістися позаду, отримуємо виграш щодо зручності – більш жорстка ходова частина конкурента (навіть якщо порівнювати зі спортивним режимом Volvo) передає сідокам більше вертикально спрямованих імпульсів та повнішу інформацію щодо мікропрофілю шляху. Однак якщо вам подобається керувати автомобілем, та вам відома вся чарівність поєднання слів «задній привід, налагоджена підвіска та V8», то вам краще опинитися за кермом Infiniti.

Ходова частина Volvo також добре розправляється з купинами та вибоїнами, але працює більш гучно. А в спортивному режимі страждає плавність ходу. Й не дивно, адже в цьому випадку не лише збільшується жорсткість амортизаторних стійок, але й зменшується робочий хід підвіски. Кермо M45 «довше» – від упору до упору рівно три оберти, тоді як бублик S80 вкладається в 2,5. Під час руху, однак, більш гострими реакціями відрізняється японська модель. Та й на дотик кермо Infiniti приємніше – обшите перфорованою шкірою (як і маленький перемикач АКПП), у Volvo ж колесо наполовину дерев’яне.

Сівши в Infiniti, відразу відчуваєш цю автівку. Керованість нагадує про славетну продукцію баварського автовиробника. Задній привід, гнучкий потужний «крутильний» двигун, чітко спрацьовуючий «автомат»… Задоволення! Інформативність керма на висоті – ех, було б воно ще трішечки коротше! У Volvo можна коригувати ефективність роботи гідропідсилювача, однак домогтися такої ж прозорості не вдається, навіть якщо збільшити вагу керма. Робота підвіски не настільки вивірена, як у конкурента.

З усього виходить, що Infiniti M45 залишає суперника позаду. Модель краще їде, всередині у неї більш просторо. Зрештою, комусь, можливо, кращим варіантом здасться Volvo. У нього є повний привід, більш сучасний та стильний салон. Вибір ускладнюється тим, що машини пропонуються за схожими цінами. Особисто  ми віддаємо перевагу автомобілям з характером, які здатні принести задоволення від керування, звідси й вибір переможця у порівняльному тестуванні.

І якщо раніше автівку преиіум-сегменту могли собі дозволити далеко не всі автолюбителі, то зараз вони стали доступнішими, – на ринку вживаних автівок, одним з яких є інтернет-аукціон американських автомобілів: auctionexport.com, їх з кожним роком стає все більше. До того ж, безліч покупців вживаних Volvo та Infiniti, розглядають моделі S80 та M45 як справжні еквіваленти славнозвісним та нашумілим Mercedes E-класу або BMW 5-ї серії.

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *