Боротьба: Mitsubishi Outlander та Subaru Forester проти Kia Sportage

22 Aug

За усіма фронтами нав’язують боротьбу японцям корейські бренди. Вони такі ж високотехнологічні, однак водночас найдемократичніші та не змушують їсти паличками. Успіхи корейської автомобільної компанії не заважають парі інших японських компаній – Mitsubishi Outlander та Subaru Forester – дивитися на неї звисока. Тим паче, що дорожній просвіт у 200 мм їм це дозволяє.

Mitsubishi Outlander та Subaru Forester – бійці, які спроектовані для найскладніших завдань: перетнути непролазний ліс, скривдити альпіністів та швидше за них видертися на гору, перевезти з квартири на квартиру шафу розміром з Кінг-Конга. Вони такі ідентичні між собою, на відміну від Sportage, у цій японській боротьбі відчувається щось глибоко особисте, наче у самурайських кланів Мінамото та Тайра, які здавна ворогують. Kia менш агресивна та не має наміру прикидатися позашляховиком. Водночас, формально вона належить до найкомпактнішого класу, однак за параметрами колісної бази попереду середньорозмірного Forester та на одному рівні з Outlander.

Найбільш незвичний зовні та найбільш хромований кросовер на ринку – це Outlander, хоча дехто порівнює нову стилістику Mitsubishi з Х-дизайном Lada. Але взагалі все має солідний та недешевий вигляд, лише рояльний лак з іскрою мало пасує, а вставки під дерево з химерною фактурою ненатурально виблискують. Ще один чинник, що знижує загальне враження – застаріла мультимедійна система з безліччю кнопок та ручок, посередньою графікою та заплутаним меню.

Варто було відвернутися, як Forester перетворилася на велетенського робота. Нехай дизайн і оригінальний, проте застарілий: через довгий ніс, профіль автівки має незбалансований вигляд. Всередині автівка набула аскетичного вигляду. Оздоблення крісел та дверцят коричневою шкірою частково компенсує похмурість інтер’єру. М’які ручки дверцят та оздоблений шкірою піддашок над моніторами, які з’явилися під час недавньої модернізації, для Forester – неабияка розкіш. Так само, як і підігрівання рульового колеса та цілих два автоматичних склопідйомника.

Нова Kia – жаба з пащею тигру, яка виглядає ще більш азіатською, ніж попередня модель. Проте варто зупинитися поруч з Mitsubishi та Subaru, як вигляд кросоверу набуває виразних європейських рис. Тут найкраща мультимедійна система: величезний екран, чітка графіка та зрозуміле меню.

Subaru Forester з вертикальною посадкою нагадує мінівен, а ще тут найкращий огляд у порівнянні з іншими суперниками тесту. Простір над головою та перед колінами приголомшує, а дверцята позаду розкриваються вельми широко. Попри меншу колісну базу та найкоротший задній звис, місткість багажного відсіку найбільша серед конкурентів тестування – 488 л.

Outlander має трішки менше простору: попри схожий простір для ніг пасажирів позаду, подушка сидіння другого ряду коротша, а стеля розташовується дещо нижче. Хоча багажний відсік дещо поступається Forester за літражем – 477, проте він виграє за параметрами глибини: під час складених спинок задніх крісел вивільняється 1640 л проти 1577 л. Навантажувальна висота у неї найменша серед учасників тестування, а дверцята багажного відсіку піднімаються вище.

Forester має спортивний режим, а якщо сильніше натиснути на педаль акселератору, то плавна крива набирання швидкості стає зазубреною – варіатор імітує перемикання передач. Розслаблений автомат Sportage, як і японська CVT – ворог поспіху. У режимі Sport кросовер рухається із натугою, однак у тест-драйві він найшвидший, якщо тільки 11,6 секунди до 100 км можна визначити як швидко.

Для тих, кому потрібна динаміка, Mitsubishi пропонує екзотичний V6 (230 к.с.), Subaru – турбовану четвірку від спортивного седану WRX (241 к.с.), а Kia – наддувний 1,6 л (177 к.с.) та роботизовану коробку з 2-ма зчепленнями. Є і проміжні варіанти – доступніші за ціною, які поєднують порівняно непогану динаміку з прийнятною витратою пального. Отож, Mitsubishi Outlander з 2,4-літровим атмосферником на бензині наберає сотню за 10,2 с, гарно стартує, однак потім угрузає у монотонності варіатору, порятунок від якого – ручний режим з підкермовими пелюстками. Subaru Forester з 2,5-літровим оппозитніком швидший, проте водночас споживає більше пального. Натиск дизельної Kia з крутним моментом у 400 Нм дивує, але витрата пального та динаміка не йдуть ні в яке порівняння з бензиновою атмосферною автівкою. Дизель найгаласливіший та потребує більших коштів на обслуговування, проте з бойовими налаштуваннями шасі та керма поєднується краще за всіх.

Subaru Forester єдина з трійки оснащена спеціальним позашляховим режимом X-Mode, в якому електроніка робить акселератор менш чуйним, швидше передає тягу назад та завдяки гальмам вправно спускає автівку з ухилу та прихоплює буксуючи колеса. В одному картері з трансмісією розміщена багатодискова муфта, яка під час складних умов не перегріється. Forester має найбільший кліренс – 220 мм, однак за переміщеннями довгого носа потрібно уважно стежити, щоб не подряпати об ґрунт нижню частину.

Outlander поступається Forester за параметрами дорожнього просвіту – 215 мм, але водночас артикуляція у неї краща, а довгий передній звис та арки попереду захищені незабарвленим пластиком. Діагонального вивішування Outlander не боїться, шкода тільки, що електроніка, що призводить у дію гальма, працює нервово та реакції на газ різкі. Варіатор тут з ременем, а не з ланцюгом, як на Forester, тому електроніка, що страхує, строго стежить за тим, щоб він не перегрівався. Спеціального позашляхового режиму в Outlander немає, можна лише налаштувати тяглову передачу на задню вісь за осями, а положення Lock розподіляє її порівну, однак без жорсткого блокування.

Kia Sportage добре захищена пластиковою бронею, проте однаково не виглядає готовою для брудної роботи. Кліренс у неї найменший та складає 182 мм. Передній бампер гірше підходить для позашляхових пригод, але внаслідок невеликих ходів підвіски корейська автівка раніше за опонентів відриває колеса від землі.

 

На сайті продажу потриманих автівок auctionexport.com ви знайдете безліч пропозицій, щоб задовольнити будь-який смак. Будь-яку обрану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою в Україну з США або Канади.

Kia Sportage на продаж у місто Біла Церква

Mitsubishi Outlander на продаж у місто Біла Церква

Subaru Forester на продаж у місто Біла Церква

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *