Трійка найпопулярніших моделей компактних кросоверів Kia Sportage, Subaru XV та Suzuki SX4

17 Oct

На сьогодні міра конкуренції всередині класу компактних кросоверів висока як ніколи раніше. Спробуємо порівняти трійку найпопулярніших моделей компактних кросоверів. Незалежно від своєї класової належності, кожній автівці притаманний ряд характерних відмінностей: ціна, стиль оформлення дизайну, технічне устаткування, загальний вектор спрямованості конструкторської думки.

Мета нашого тест-драйву: визначити, хто з поміж компактних кросоверів заслуговує звання найкращого.

З першого погляду здається, що Subaru XV є абсолютним лідером. За паспортними даними дорожній просвіт автівки дорівнює 220 мм, що вже робить її великогабаритною. З погляду на компактність, Subaru XV є найбільш унікальним варіантом. Автівка у комплектації, що налічує вбудований варіатор, представлена з повним приводом, муфта якого розташована позаду. Згідно із заданими заводськими параметрами, більший момент сили мають саме колеса попереду. Однак муфта приводу може зімкнутися, якщо виникне така потреба. Якщо XV розглядати з погляду ефективності подолання бездоріжжя, то єдиною перешкодою є втрата гумою малюнка і, як результат, зчеплення.

Корейська автівка Kia Sportage має дорожній просвіт у 180 мм. Вона також обладнана повним приводом, до того ж ідентичним за функціональністю з Subaru XV. Вбудований бортовий комп’ютер має змогу моделювати блокування диференціалів. А гідротрансформаторний автомат допомагає поратися з занадто високими навантаженнями.

Доступність – це особиста риса Suzuki. На сьогодні Suzuki New SX4 має найменшу вартість серед класу небюджетніших варіантів. Ключовою особливістю моделі є те, що максимально можлива комплектація дозволяє їй залишатися попереду всіх своїх конкурентів з погляду фінансів. Кожна комплектація автівки Suzuki New SX4, включно з базовою, налічує високотехнологічну та динамічну систему безпеки ESP, а також сім подушок безпеки.

Прикро, але на Suzuki New SX4 по бездоріжжю дуже не помчиш, бо мотор в комплектації пропонується лише один, та і його об’єм дорівнює лише 1,6 л, а потужність – 117 к.с. З такими технічними характеристиками можна лише пересуватися у режимі помірного руху і не більше. Тішить лише можливість керування варіатором, який обладнаний аж сьома віртуальними передачами. А шумоізоляція автівки, чесно кажучи, вимагає доопрацювання: звук двигуна виразно чутно, ще й на додаток відчувається завивання вітру та звуковий результат функціонування системи гальмування.

Прохідність – ось головна ланка практичної функціональності Subaru. Багато автодилерів у країнах пострадянського простору просто недооцінюють міру привабливості Subaru XV. Об’єктивно кажучи, автівка більшою мірою адаптована до бездоріжжя, тому на рівному асфальті поводиться досить-таки жорстко. Шум двигуна чутно дуже добре та й робота підвіски відчувається всередині салону. Хоч і номінально автівка обладнана двигуном у 150 к.с., однак на трасі створюється трішки інше враження. Здається, що потужність мотору коливається в межах 110 к.с. За іншими параметрами автівка має стильний сучасний дизайн та є дуже надійним силовим агрегатом. Зауважимо, що цей компактний кросовер ідеально підійде для поїздок по бездоріжжю.

Великі габарити – це про Kia Sportage, яка займає другу позицію за кількістю проданих автівок серед свого сегменту. Здебільшого споживачі обирають Kia Sportage через її кроссоверську спрямованість. Вартість цілком адекватна, якщо співвідносити її з якістю та функціональністю. Всі нерівності, що трапляються на шосе, знаходять своє відбивання у відповідному коливанні салону автівки, така вже специфіка функціонування підвіски. Взагалі загальний рівень шумоізоляції, у порівнянні з представленими аналогами, перебуває на непоганому рівні, проте її однаково недостатньо. Хоч і двигун автівки номінально має потужність у цілих 170 к.с., але, як не прикро, автоматична КП занадто сильно нівелює заводську потужність автівки. Kia Sportage обладнана функцією автоматичного паркування, а також має камеру огляду позаду.

Отож, Kia Sportage за місткістю виглядає соліднішою, та й коштує вона дешевше за суперників. Недоліком цієї автівки є лише підвіска, яка приділяє менше уваги дорожнім справам та мотор, який на нашу думку, повільний та малозаощадливий. Коли б не все це, то, можливо, Kia отримала б перемогу. Щодо Subaru XV, то вона несподівано порадувала своєю вартістю, легкою посадкою, містким салоном та абсолютним лідерством на бездоріжжі. А з іншого боку, нічого, окрім цього, й не вразило.

Мрієте про автівку? Тоді Вам неодмінно варто завітати на сайт auctionexport.com, де розміщено безліч оголошень щодо продажу потриманих машин. Скориставшись пошуком, Ви неодмінно знайдете те, що потрібно саме Вам! Є можливість доставити вподобаний автомобіль з Канади або США у будь-яке місто України.

Subaru XV з доставкою у Суми

Kia Sportage з доставкою у Суми

Suzuki New SX4 з доставкою у Суми

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *