Порівнюємо Infiniti Q50, Volvo S60 та Lexus IS 250

9 Jan

Для початку про банальне: не кожен виробник, який розробив автомобіль середнього класу, автоматично дістає вхідний квиток в преміум-сегмент. Однак справжніх аристократів там теж вистачає. Розбиремося ж зі всім в ході порівняльного тесту седанів Infiniti Q50, Volvo S60 і Lexus IS 250.

Будьте ласкаві відповідати

Не має значення, за які досягнення та в який спосіб Merсedes-Benz та BMW одержали статус преміальних брендів, але заробляють на цьому вони тепер вельми непогано. Відповідно, почали з’являтися й інші охочі долучитися до елітного клубу. Швидше за всіх про цю можливість дізналися в Інгольштадті, а тому Audi майже вдалося перетворити велику німецьку двійку на трійку. Запізнілим на це свято життя доводиться докладати незрівнянно більші зусилля, хоча менше бажаючих від цього не стає – ось вона, «молода гвардія»: Infiniti, Lexus та Volvo – як вам такий добір?

Infiniti Q50: по ціновій драбині

Чого бракує в базовій комплектації? Взагалі  то, для звичайної автівки все більше ніж прекрасно. Однак якщо вже назвався преміумом, то пред’являй вже як мінімум шкіряний салон, бітте. А це вже наступна за класом версія Elegance, яка, до речі, більше нічого цінного не має в своєму розпорядженні. Йдемо далі по ціновій драбині та зупиняємося на майданчику з нетривіальною назвою Premium: електрорегулювання крісел, світлодіодні фари та парктроник нас цілком задовольнять. Обрана версія, до речі, пропонується набагато дешевшою, ніж аналогічні комплектації у конкурентів.

Volvo S60: не до звуку

Якість матеріалів Volvo поза всіляких похвал – вона помітно вища, ніж у інших учасників тестування, і це просто слід відзначити. Що ж до вихідного устаткування, то в ньому не вистачає як певних важливих параметрів, так і двигуна, який за характеристиками відповідає моторам конкурентів. У версії Momentum його вже можна замовити; там знаходяться також «автомат», задні датчики паркування та для чогось встановленний круїз-контроль. Більш потрібні USB-вхід, дисплей з більшою діагоналлю і шкіряна обробка салону входять в перелік устаткування комплектації Summum. Навіть безвідносно умов нашого тестування, двигун в 150 сил для машини, котра претендувала колись на звання спортседану, буде замалий. Спинимося на 245-сильному агрегаті, хоча нам більше до душі 5-циліндровий T5 в 249 сил – завдяки звучанню.

Lexus IS 250: якщо б так, але ж ні

І добре, якщо б так, але ж ні – як кажуть в Одесі. Залишмо за дужками прокляття естетів: джойстик керування мультимедійною системою, і вчитаємось в перелік устаткування. Чудово, що в ньому є обігрів сидінь, ксенонові фари, парктронік, сигналізація. Навіть зі штучною шкірою можна було б вже змиритися, але ось однозонний клімат-контроль якось зовсім не в’яжеться з іміджем преміального авто. На додачу отримуєш систему доступу в салон без ключа, електрорегулювання крісел і шкіряне оздоблення.

Infiniti Q50 завзяття і задумливість

У порівнянні з попередницею, яка носила на багажнику індекс G і відрізнялася вкрай невиразним характером, «кушка» зробила серйозний крок уперед. Седан став більш зібраним та передбачуваним. Дволітровий турбодвигун забезпечує автомобілю цілком пристойну динаміку, і старт з місця може зробити приємність шанувальникам фронтальних перенавантажень. Проте збалансованості ходових аспектів японцям наразі досягти не вдалося. Семиступенева автоматична трансмісія вкрай задумлена навіть в спортивному режимі, годі вже казати про нормальний режим. Вона серйозно охолоджує запал двигуна. Шасі, здається, налаштовували під активного водія, але вдалося це зробити лише частково та на шкоду комфорту: крени на віражах невеличкі, але на дорожніх нерівностях пасажирів відчутно трусить.

Volvo S60: досягнення тандему

Жвавий та напористий розгін не варто уважати заслугою одного лише двигуна, який на тридцять з гаком “коней” могутніший, за суперників. Так, мотор непоганий, але не менш чудова й коробка передач, що грамотно йому асистує та жваво реагує на рухи педалі газу перемиканням на кілька сходів вниз. Підвіска водночас досить зручна, щоб не транслювати удари від дорожніх огріхів на делікатні частини тіла пасажирів, але водночас доволі жорстка, аби в зародку присікти будь-які наміри автівки піти в крен на швидкісних поворотах. Потішило рульове управління, яке можна налаштувати за рівнем щільності. У найспортивнішому режимі його налаштування близькі до ідеалу, хоча точний нуль все одно не відчувається.

Lexus IS 250: комфорт в пріоритеті

На тлі суперників «Лексус» своїми ходовими якостями, просто скажемо, розчаровує. Безнаддувна V-подібна “шістка” при майже однаковій з турбомотором «Інфініті» потужності, в жвавості характеру це змагання програє. Кермо – типово тойотівське, без будь-якого натяку на інформативність: навіть в режимі Sport воно не робить ні найменшого спротиву під час обертання. Проте все сказане вище не треба вважати вироком. Перед нерівностями асфальтового покриття авто не пасує, підвіска вдало нівелює як великі, так і дрібні вибоїни. Заслуговує похвали й чудова звукоізоляція. В цілому, автівку, споряджену 2,5-літровим двигуном, назвати драйверською язик не повернеться, але з комфортабельністю у неї все гаразд.

Підсумок

Ціновий бій між конкурентами в порівняльних комплектаціях з великим запасом виграє Infiniti, яка опиняється найдешевшою,їй на п’яти наступає Volvo. Проте ця перемога не приводить її на верхню сходинку подіуму через  трансмісію, що всіляко перешкоджає завзятому двигунові проявити себе у всій красі. Безперечним лідером за ходовими талантами засвідчив себе шведський автомобіль. Саме він став гідним першого місця, незважаючи навіть на те, що цінник у нього далеко не найскромніший. Відіграла свою роль і висока якість матеріалів, якими оздоблено салон. Що ж до Lexus, то він зовсім не аутсайдер, незважаючи на програш. Японці розробили гідний седан, просто надто захопилися зовнішніми ефектами й підзабули про те, що суперники не стоять на місці й щільно опікуються ходовими якостями своїх автомобілів.

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобілю. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте можливість придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Volvo S60

Продаж  Infiniti Q50

Продаж  Lexus IS 250

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *