Порівняння вживаних автівок Mazda3 та Mitsubishi Lancer X

15 Nov

Прийшов час оцінити споживчі якості Mazda3 та Mitsubishi Lancer X. Нагадаємо, що арсенал обох моделей пропонує по дві модифікації: 4-двіркові седани та 5-двіркові хетчбеки. Сьогодні ми порівняємо споживчі якості найпопулярніших версій з традиційними кузовами на чотири двері.

Зрівнявши ринкову вартість уживаних екземплярів однакових років виготовлення, нами було з’ясовано: «трійка» в середньому на 1-1,5 тисячі долларів дорожча за свого конкурента. До речі, подібна тенденція була притаманна і їх попередникам. Таким чином, «ікс» заробляє в свою скарбничку перші бали за більш доступну ціну.

Краса та практичність

Як показав вітчизняний досвід експлуатації, проблем з корозійною стійкістю в жодної з цих автівок немає. Салони виглядають цілком привабливими, а спільною рисою їх дизайну є круглі колодязі приладів. Подібні також якість оздоблення – пластик жорсткий на дотик, але не рипучий, а ось звукоізоляція – середнього рівня.

Інтер’єр Mazda3 виглядає досить оригінально. Якість оздоблення тут схожа з суперником. При цьому обладнання салону зарекомендувало себе більш надійним. На задньому сидінні Mazda запасу місця для ніг небагато, середньому пасажирові буде заважати виступаючий назад бокс, а посадку й висадку ускладнює звужений знизу дверний проріз. При цьому внутрішнє оснащення більш надійним виглядає все ж таки в Mazda3. У свою чергу Mitsubishi Lancer X потішить більш зручною ергономічністю задньої частини салону, а також великим запасом місця для ніг. Хоча загалом на «гальорці» обох моделей найзручніше зможуть розміститися троє дорослих людей середньої статури. Обладнання інтер’єру Lancer X своєрідне та цікаве. З часом у відкритому положенні може почати гримтіти переднє скло.

Хазяйнуватим автомобілістам вочевидь більше сподобається Mazda3 – вона практичніша, багажне відділення «трійки» на 30 л більше, ніж в суперника – 430 л проти 400 л, відповідно. Практично на таку ж величину (на 35 кг) більша й вантажопідйомність – 575 кг проти 540 кг. Ще однією перевагою Mazda є більший отвір доступу в салон при складених задніх сидіннях. Mitsubishi може протиставити конкурентові трохи менший навантажувальний поріг й більш широкий вантажний отвір.

Динаміка та надійність

Серед бензинових двигунів, запропонованих для Mazda3, найпоширеніший – об’ємом 1,6 л, а ось під капотом Lancer X найчастіше трапляється більш об’ємний агрегат 2,0 л. Завдяки такій особливості, а також – кращим динамічним якостям, Mitsubishi Lancer X ми порадимо автомобілістам, які віддають перевагу активному стилю їзди. Так, наприклад, «трійка» з мотором 1,6 л та механічною коробкою передач, розгониться до 100 км/год за 12,2 с, тоді як суперник зі схожим двигуном – за 11,1 с.

Схожа тенденція прослідковується й при порівнянні 2,0-літрових версій обох автівок з «механікою»: Mazda3 «робить сотню» за 10,4 с, тоді як Lancer X – за 9,5 с. Що ж стосується надійності то, як засвідчив досвід користувача, в цілому двигуни обох моделей зарекомендували себе непогано та серйозних зауважень до них в вітчизняних фахівців немає.

Зверніть увагу на негативну рису 2,0-літрових версій Lancer X – вони відрізняються паливною ненажерливістю – в місті навіть з МКП в середньому вони витрачають 11-12 л бензину на 100 км. В той час як така ж версія суперника більш економічніша – близько 9 л на “сотню”. Як правило, під капотами обох моделей, які експлуатуються в Україні, встановлено бензинові двигуни. Дизельні агрегати на «іксах» взагалі не зустрічаються, а на «трійках» відносяться до розряду екзотики.

Для обох моделей пропонується досить широкий вибір трансмісій. Так, Mazda3 з мотором 1,6 л агрегатується 5-ступінчастою механічною та 4-ступінчастою автоматичною КП, а з 2,0 л мотором, 6-ступінчастою МКП й 5-ступінчастою АКП. У Lancer X 5-ступінчаста МКП пропонується для всіх типів двигунів, а ось 4-ступінчаста АКП – для 1,5 й 1,6-літрових моторів, а  от варіатор з програмно зафіксованими шістьма передачами – тільки для 2,0 л. На практиці, більшість агрегатів Mazda та Mitsubishi Lancer слугують без проблем.

Характер та довговічність

Конструктивно незалежні підвіски наших героїв матеріалу однотипні: зпереду використовується McPherson, а позаду багаторичажка. Стабілізатори поперечної стійкості в «трійок» встановлені на обох вісях, а в «іксів» з малооб’ємними двигунами – тільки попереду, тоді як в 2,0 л – стабілізітори є й ззаду. З урахуванням подібного устаткування, рівно як і налаштувань амортизаторів, Mazda3 відрізняється кращою стійкістю та більш збитою підвіскою, завдяки чому активно їздити на ній приємніше. У порівнянні з Mazda, «ходова» Mitsubishi Lancer більш енергоємна, а на віражах і при різких змінах смуги передбачає відчутний крен кузову, що не надто в’яжеться з динамічними якостями Lancer X. На наших дорогах більш довговічною зарекомендувала себе підвіска Mazda3. Зокрема, сайлент-блоки її передніх важелів витримують пробіг близько 120 тис. км, кульові опори – під 200 тис. км, а втулки стабілізаторів – 150 тис. км.

В суперника «передок» слугує менше: швидше за всіх здаються втулки стабілізатору – через 40-50 тис. км, задні сайлент-блоки передніх важелів «тримаються» близько 80 тис. км, після пробігу в 80-100 тис. км приходять у непридатність стійки стабілізатору та передні амортизатори.

Резюме: Як бачимо, у відповідному матч-реванші впевнену перемогу в черговий раз виборола Mazda3. Ця модель відрізняється кращою надійністю багатьох агрегатів, що є дуже важливим при купівлі вживаного автомобілю. За рахунок більш місткого багажнику та вищої вантажопідйомності, вона практичніша, а завдяки жорсткішій підвісці, Mazda3 відрізняється кращою стійкістю при активній їзді. Найістотніший її недолік – вища ринкова вартість, ніж у Lancer X.

 

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Mazda3  з доставкою у Херсон

Продаж Mitsubishi Lancer X з доставкою в Луцьк

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *