Охота на чужака: Субару Forester, Шевроле Captiva, Ніссан X-Trail, Міцубісі Outlander

10 Aug

Невагомі водійські дверцята Субару Forester зачиняються позаду зі звучанням дешевих офісних дверцят китайського виробництва – такі встановлюють у таких місцях, де шахраям нічим поживитися. Інтер’єр у Subaru поза часом. Маємо на увазі, що він позбавлений на сьогодні жодної актуальної деталі, хіба що комбінація приладів виглядає більш-менш пристойною. Не радує якістю і пластик всередині салону, як і сама комплектація. Наприклад: центральний підлокітник трохи бовтається. А ось оглядовість на високому рівні, попри низьку посадку автівки.

Запускаємо мотор. Стає зрозумілим, чому люди залипають на Subaru: 2,5-літровий оппозитний двигун має дуже приємне звучання. Шкода, але на ходу насолодитися їм в повному обсязі навряд чи вийде. Мало того, що рухаєшся наче з відчиненими вікнами – настільки яскраво відчувається шум від дороги, так ще і салон бриньчить, наче брязкальце у руках немовляти. Шукаючи джерело дискомфорту, дісталися до багажного відсіку: тут гримить не тільки касета тканинної шторки, а ще й домкрат, що поклали всередину пеналу з пінопласту, який нічим не закріпили всередині запасного колеса.

Рухаючись по шосе, Forester мчить наче на крилах. Розгойдування мінімальне, зусилля на рульовому колесі вистачає. Автівка обладнана розторопним та логічним 4-ступінчастим автоматом.

Chevrolet Captiva не впізнати: сумної фізіономії, найяскравішою плямою якої був позолочений хрест емблеми, відтепер не має. Перед нашими очима грізні примружені фари та зухвала усмішка решітки. Шкода, але задня частина автівки не зазнала жодних змін.

Проет салон машини збагатився новими приладами. На противагу смішному бублику ручного гальма з’явилася кнопка електромеханічного якоря. За доплату можна замовити й штатну навігацію. На тлі цього величезне кермо виглядає абсурднно. Воно наче вирізане з автомобільного каталогу десятирічної давнини. Крісла також зробили нашвидкуруч із розмахом – широко розставлені скромні валики бічної підтримки відчують лише XXL-водії, до того ж десь у кріпленні сидінь відчувається люфт.

Бензиновий двигун об’ємом 2,4 літри був другим розчаруванням попередньої Captiva.  З того часу лінійку силових агрегатів переглянули, і ми отримали величезне задоволення від запального турбодизелю об’ємом 2,2 літри.

Так, запальний двигун, до того ж іскра для запалення йому самому не потрібна. Особливо приємний потужний постріл з невеликої швидкості під час обгону. Як не дивно, однак під час цих маневрів вібрації майже не відчуваються (на відміну від скрипів) – впізнати двигун на важкому пальному можна лише за скреготом на холостих обертах, і те з зовні автівки.

Але присутні й недоліки: автомат гальмує, коли, наприклад, ви повільно підкочуєтеся до світлофору, а потім різко тиснете на педаль акселератору. Проте цю затримку згодом починаєш передбачувати – і звикаєш.

Ніссан X-Trail має монументальний та суворий вигляд як зовні, так і під час руху. Квадратно-гніздова передня панель з ящиком для дрібниць та з підсклянниками над дефлекторами обдування як мінімум виглядає незвично. Командирська посадка та квадратна щелепа кришки капоту, які можна споглядати з місця для водія, надають впевненості водієві автівки.

Поглянувши на секундомір, можна зробити висновок, що швидкість Nissan набирає швидше, ніж це може здаватися водієві. Проте вона у будь-якому випадку рухається більш повільно, ніж Subaru Forester та Chevrolet Captiva. І це попри те, що вона має бензиновий двигун об’ємом 2,5 літри. Все це є наслідком роботи варіатору, який гудить на одній ноті, та задумливості акселератору. На крейсерській швидкості Nissan погойдується, однак ненав’язливо. Але усі нюанси дорожнього полотна залишаються для пасажирів ледь відчутними. Автівка чудово порається і з великими нерівностями. А ось активного керування Nissan не полюбляє: рульове колесо не занадто інформативне, реакція на його поворот слідкує із запізненням. Під час цього автівка відчутно крениться, а короткий знос уривається глибоким занесенням. До того ж, якщо ви не спробуєте виправити ситуацію самостійно, система стабілізації так і залишиться байдужою до цих вправ.

Що може протиставити суперникам новачок? З першого погляду Mitsubishi Outlander здається занадто простою за дизайном та оформленням інтер’єру. Однак все пізнається у порівнянні: на фоні сьогоднішніх конкурентів Mitsubishi має більш сучасний вигляд. Однаково подобаються як і фундаментальний вигляд, так і м’який пластик передньої панелі. Над блоком клімату поряд з кнопкою аварійної сигналізації розмістили заглушку, а з боків індикатори відімкнених подушок безпеки пасажирів та непристебнутого ременя безпеки – все це виглядає недоречно. Однак нарешті в Outlander рульова колонка регулюється не лише за кутом нахилу, але і за вильотом.

На холостих обертах Mitsubishi беззвучна. Вирулюємо на трасу: серед всіх шумів переважає гомін 2,4-літрового бензинового мотору у режимі форсаж, проте звукоізоляцію моделі явно підтягнули – на чолі інших конкурентів нова Outlander занадто мовчазна. А ось мотор найслабкіший не лише на папері, але й за фактом. Розгін до сотні кілометрів займає 11,7 с – на 1 секунду більше, ніж у X-Trail та Forester, не кажучи вже про запальну Captiva з її 10,3 с.

Електропідсилювач, який повинен допомагати заощаджувати пальне, гарний на середніх швидкостях. Набравши крейсерські 110 км/год, ми почали сприймати його неоднозначно: неприродні відхилення керма на невеликі кути стали бентежити. Плавність ходу чудова, проте, на відміну від Nissan, Mitsubishi трохи погойдує кормою. Тут ніщо не заважає летіти по залатаному асфальтовому покритті – паркетник впевнено тримає пряму, вібрації на рульовому колесі майже не відчуваються.

 

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Миколаїв Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Subaru Forester на продаж у місто Миколаїв

Chevrolet Captiva на продаж у місто Миколаїв

Mitsubishi Outlander на продаж у місто Миколаїв

Nissan X-Trail на продаж у місто Миколаїв

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *