Універсал чи кросовер – Subaru Outback?

19 Jul

У лінійці Subaru Legacy повнопривідний універсал Outback завжди стояв відстороню, а відтепер він замінить собою все сімейство Legacy («спадкоємців»). І ми більше не побачимо ні седана, ні Legacy-універсалу. Офіційне представництво «Subaru Україна» відтепер не буде їх більше постачати. Чи вистачить сил одному Outback постояти за все сімейство?

З перших же метрів руху впевненість в автівці тільки зростає, відчувається, що передатне число рульового механізму зменшилося з 16:1 до 14:1. Рухаючись трасою, виникає відчуття, наче Subaru Outback зменшується за розмірами, однак на тісній стоянці необхідно бути пильним. Добре, що камера заднього виду присутня вже у базовій комплектації.

Друге, що відразу впадає в очі – дуже передбачувана реакція на подання пального. Автівка точнісінько слідкує за педаллю газу. Тут варто похвалити модернізований кліноцепний варіатор Lineartronic, що дуже точно копіює 6-ступінчастий автомат, вилучаючи знайомі за першими варіаторами зависання двигуна на фіксованих обертах оптимального крутного моменту.

Пропонується один атмосферний оппозитний двигун FB25 з робочим об’ємом 2498 см³. Відтепер він більш квадратний, з діаметром циліндрів/ходом поршню 94,0/90,0 мм, натомість 99,5/79,0 мм, як було у попереднього двигуна об’ємом 2457 см³. Водночас потужність майже не змінилась – з 167 к.с зросла лише до 175 к.с., але витрата пального у змішаному циклі зменшилася з 8,4 л до 7,7 л на сотню кілометрів, і це дійсно реальні показники. Принаймні у нашому тест-драйві, у близькому до змішаного циклу режимі, витрата пального склала приблизно 8 л на 100 кілометрів, а у місті й зовсім вийшли на заводські 10 л на 100 кілометрів!

Як і будь-який «паркетний» кросовер, новенький Субару Аутбек не варто розглядати, наче серйозного «пройдисвіта». Однак, його можливості щодо руху бездоріжжям можуть вас приємно здивувати. Адже автівка має традиційно повний та постійний привід, однак вже давно не симетричний: у звичайних умовах розподіл крутного моменту між передніми та задніми колесами складає 60:40, проте може бути як 50:50, так й 100:0, якщо задні колеса почнуть буксувати. За це несе відповідальність автоматична муфта, яка встановлена в одному картері з варіатором.

Висновок:

Маленька, але горда автомобільна компанія Subaru завжди викликала симпатію своїми нестандартними для масового ринку рішеннями: оппозитні мотори, симетричний повний привід, безрамочні дверцята.

Повнопривідна Субару Аутбек для нас стояла відстороню від інших: місткий кузов, повний привід та приємний екстер’єр – універсальна автівка в усіх значеннях цього слова. Коли б ще турбодизель під капот, це було б просто мрією, однак, навіть з бензиновим двигуном, новенька Аутбек нас приємно вразила помірною витратою пального, у порівнянні зі своїми габаритами та можливостями. Якщо у минулому основна претензія до японського універсалу полягала у поганій якості матеріалів, то відтепер цю проблему вирішили. Авжеж, Субару не перетворилася на Ауді чи Вольво, однак стала на крок ближче до своїх прямих конкурентів – повнопривідних універсалів A6 Allroad та XC70, залишаючись більш досяжною для покупців. Адже менша вартість на сьогодні виходить на перший план!

Завдяки автомобільному аукціону auctionexport.com, ви у будь-який час можете обрати потриману автівку, що задовольнить всі віші смаки. Обравши даний сервіс, можна замовити автомобіль з Канади або США з доставкою в Україну, у місто Київ.

Продаж Subaru Outback

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *