Суперництво: Subaru Forester проти Ford Kuga, Mazda CX-5, Suzuki Grand Vitara та VW Tiguan

16 Oct

Непомітно, проте дуже жваво та ефективно, міські кросовери або паркетники, як їх охрестили ще у минулому столітті, витіснили усі інші класи автівок. На вулицях міст та на ґрунтовці сьогодні вони представлені наймасовіше. Новенькі Subaru Forester, Ford Kuga, Mazda CX-5, Suzuki Grand Vitara, VW Tiguan та багато інших автівок постійно конкурують одна з одною. Під час цієї здорової конкуренції поступово народжується істина, зникають недоліки у наступних поколіннях, народжуються численні переваги.

Скільки автомобілістів – стільки й думок. Повсякчас, то тут, то там, можна чути міркування та спори на тему, що ж краще: Forester чи Kuga, CX-5, Vitara і так далі.

Subaru Forester останнього покоління припала до душі автошанувальникам не за свою брутальну зовнішнішність, якою вона поступається суперникам, і не завдяки підвищеній потужності мотору. Привабливою можна назвати її керованість на шосе та на бездоріжжі. Forester слухається рульового колеса незалежно від складності дорожніх умов. Водій та пасажири почувають себе у цілковитій безпеці й під час зливи, й під час снігових заметів. Прикро, але не всі суперницькі марки можуть поєднати вищенаведені якості в одній моделі.

Серед п’ятірки автівок нашого тест-драйву зовні привабливі майже всі, окрім Forester. Її цілком впевнено можна охрестити брутальною. Вона підтягнута та мускулиста, завжди впадає в око серед загального ряду більш гламурних суперниць. Якщо порівнювати за зовнішністю, що краще – Forester чи Kuga, CX-5, Vitara, то останні більш жіночні, якщо можна так виразитися.

У Suzuki ергономіка – на високому рівні, оздоблення – сучасне, сидіння та рульові колонки – регулюються, їх можна налагоджувати під будь-які габарити водія. Оглядовість також гарна, однак у цьому Forester від неї не відстає, так що складно зрозуміти у цьому сенсі, що ж краще – Forester чи Vitara. Оглядовість – одна з основних переваг обох автівок.

CX-5 тільки на тлі Ford має більш привабливий вигляд. Сівши за кермо, ви отримаєте систему слідкування за розміткою, можливість моніторингу сліпих зон, систему «Start-stop», регулювання фар. Серед зручностей всередині машини, про які потурбувався японський автовиробник – доступ без ключа для передніх дверцят та багажного відсіку, виходи USB та AUX, передбачені у центральному підлокітнику та багато іншого. Також автівку можна виокремити серед інших найкращим звучанням аудіосистеми. Мультимедійна система має найбільший екран та сенсорний дисплей.

Ford Kuga поступається японцям своєю панеллю приладів та повною дисгармонією у дизайні. Тут представлені одразу всі стилі та епохи, а також приголомшує непродуманість форми центральної консолі. Виграє Ford завдяки своєму рульовому колесу, дуже зручному важелю АКПП та педалям, що відгукуються на щонайменший дотик. Щодо кількості цікавих для водія функцій, то Kuga перевершує майже всіх своїх суперників. Водієві припаде до душі користування автоматичним парктроником, доступом без ключа через будь-які дверцята, інтелектуальна система відкриття багажного відділення. Двозонний клімат-контроль чітко тримає мікроклімат, система Sony чудова, ось тільки керування нею не занадто продумане, та й картинка дисплею завжди бліда.

Для того, щоб остаточно вирішити, що краще – Subaru чи Suzuki, Mazda, Ford, VW, необхідно оцінити керованість автівок на складних трасах, тобто перевірити їхні позашляхові можливості під час граничних режимів. Зауважимо, що взагалі всі автівки зарекомендували себе дуже непогано.

Ford Kuga поводиться на бездоріжжі дуже впевнено завдяки купі всіляких систем допомоги водієві. Ford дає змогу робити великі кути ковзань. Автоматика спрацьовує лише під час підключення рульового колеса до коригування руху автівки. Водночас педаллю газу можна спокійно користуватися, отож, трасу Kuga долає швидко та під контролем водія.

У Suzuki Grand Vitara, як й у CX-5, не вимикається система стабілізації під час стандартного режиму керування. Якщо автівка починає ковзати, система швидко повертає їй почуття. Через те, що електроніка спрацьовує на занесення з деяким запізненням, можна встигати долати повороти з невеликим занесенням. На зниженій передачі система вимикається, тож у водія лише у цьому випадку з’являється деяка свобода.

Багато хто називає Forester справжнім клубком суперечностей. З одного боку кросовер чудово рухається та проявляє найкращі дорожні якості, хизуючись своєю головною козирною картою – надійною підвіскою, однак з іншого боку автівка жорстка. Якщо встановлено варіатор, то розгін буде в’ялим, водночас дорожній просвіт дозволяє штурмувати навіть найскладніше бездоріжжя.

Якщо запустити усі 5 кросоверів одночасно на тест-драйв по бездоріжжю, то переможе, авжеж, Volkswagen Tiguan. Його можна називати справжнім космічним кораблем. На ознайомлення з такою безліччю кнопок та тумблерів доведеться витратити деякий час. Він чудово набирає швидкість та гарно тримає шлях. Купина та вибоїни його абсолютно не лякають, проте підвіска на бездоріжжі навряд чи потішить пасажирів. Вона не менш жорстка, ніж у Subaru.

Щоб зробити остаточний висновок, що краще – Forester чи Vitara та інші суперники, доведеться скласти економічні характеристики, причому не лише вартість самої автівки. Безперечно, купуючи Volkswagen Tiguan чи Subaru Forester, доведеться викласти кругленьку суму не лише за саму автівку, а й за подальше її обслуговування.

Водночас слід брати до уваги й те, що комфорт коштує певних грошей, а у вартість експлуатації входить не лише витрати на пальне чи витратні матеріали. Склавши всі за та проти можна прийти до спільного знаменника й зробити вибір на користь одного з п’ятірки, водночас залишившись дуже задоволеним своїм вибором.

Мрієте про автівку? Тоді Вам неодмінно варто завітати на сайт auctionexport.com, де розміщено безліч оголошень щодо продажу потриманих машин. Скориставшись пошуком, Ви неодмінно знайдете те, що потрібно саме Вам! Є можливість доставити вподобаний автомобіль з Канади або США у будь-яке місто України.

Subaru Forester з доставкою у Бориспіль

Ford Kuga з доставкою у Бориспіль

Mazda CX-5 з доставкою у Бориспіль

Suzuki Grand Vitara з доставкою у Бориспіль

Volkswagen Tiguan з доставкою у Бориспіль

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *