Супертестування: Kia Pro_Cee’d GT проти VW Golf GTI

22 Jun

Нещодавно Kia презентувала конкурента Volkswagen Golf GTI. При цьому, корейська автівка коштує значно менше, однак чи означає це, що настільки ж вона й гірше? Нумо дізнаймося.

Kia набралася духу перейти дорогу концерну Volkswagen та його переможному Golf GTI. Удар у відповідь завдано хот-хетчем.

Можливо, це є поворотним моментом у політиці XXI століття? Молода супердержава автомобільного світу втомилася грати скромного васала лорда Фольксвагена. Прийшла Kia Pro_Cee’d GT, й нехай розверзнеться пекло! Тільки якщо вона опиниться кращою.

Якщо копіювання – найщиріша форма підлабузництва, то у Volkswagen повинні горіти щоки від задоволення. Обидві автівки обладнані турбованими  “четвірками” (1,6 у Kia – 204 к.с. та 2,0 у Golf GTI – 220 к.с.), передніми приводами та шестиступінчастою механікою. Підвіска Golf жорсткіше та розумніше за підвіску Kia. Проте різниця ледь відчутна.

Зсередини вони настільки ж розумні. Як завжди, салон у Golf професійний до мозку кісток. Прилади на панелі автівки схожі з циферблатами коштовних дайверських годинників. Сенсорний дисплей Інфотейнменту хіба що краще тільки у топових BMW. Однак інтер’єр Pro_Cee’d не менш стриманий – якщо не враховувати крутих індикаторів наддуву та моменту на центральному TFT-дисплеї. До того ж, немає цієї дратівливої бездоганності.

Зануримося глибше. Різкий розгін – й через рульове колесо, важіль та педалі починає проступати різниця. VW Golf GTI покірніше, ніж Kia, та чіткіше гальмує. Гальма – слабкість Kia: занадто довгий хід м’якої педалі. У VW Golf – чиста гармонія, гальма зчіплюють впевнено з самого початку.

Перевага у потужності GTI ледь помітна: хто їх враховує, ці жалюгідні 8%? Однак велика полиця моменту впадає в очі. А головне, помічаєш, як легко та невимушено двигун Volkswagen змінює оберти, тоді як мотор Kia ніби в’язне у сиропі.

Згадавши про технології, без яких можна було б обійтися, згадаємо електронний важіль на Golf GTI. Неподобство! Навіщо це нововведення будь-якій автівці, а тим паче швидкій? Чим заважає звичайний важіль? Для поліцейських розворотів електроважіль не годиться, а що ще робити з хот-хетчем на порожньому гравійному майданчику? Паркуватися?

Ось вам плюс до переваг Pro_Cee’d. Kia міцно тримає трасу, має чудовий баланс. Як і Volkswagen. Їх не розділити навіть на товщину паперу для цигарок.

Висновок:

Все залежить від того, чого ми очікуємо від хот-хетча. Якщо швидкого рівномірного розгону – сміливо беріть Golf. Проте якщо потрібен гідний, хоч і небездоганний швидкий хетч, Pro_Cee’d GT здається спокусливою альтернативою. Тим паче дешевшою. Volkswagen 7 поколінь та майже 40 років відточував формулу GTI. Pro_Cee’d рвонув з місця у кар’єр та дихає у потилицю VW. З огляду на здатність Південної Кореї невпинно вдосконалюватися, уявіть, який чудовий буде наступний хот-хетч від Kia. Цю битву Volkswagen виграв, проте війна тільки почалася!

На автомобільному аукціоні auctionexport.com ви знайдете безліч пропозицій щодо продажу потриманих автомобілів, таких як Volkswagen Golf GTI та Kia Pro_Cee’d GT. Завдяки даному сервісу Ви можете придбати та доставити будь-яку уподобану автівку у Київ.

Продаж Volkswagen Golf GTI

Продаж Kia Pro_Cee’d GT

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *