Боротьба: Subaru WRX STI проти BMW M235i

28 Jul

Представляємо вашій увазі новеньку Subaru Impreza WRX STI – легенду перегонів, що завойовує повагу підкоренням бездоріжжя, засніжених шляхів та сердець лихих гонщиків вже протягом 20 років.

Новенька механічна STI досить передбачувана: 2,5-літровий оппозитний 4-циліндровий турбодвигун, 305 к.с., повний привід. Новинка STI нагадує гарячі Impreza минулих років. Вона по-звіриному спритна, липне до дороги так, що ледь відірвеш, й цивілізована так, наче махач біля бару. Не має різниці, що під колесами – долати повороти можна на шаленій швидкості. Під час цих маневрів автівка шкребе шинами, наче кішка лапками, а на будь-який рух рульовим колесом реагує різкими кидками убік.

Мало хто може конкурувати з STI. Адже цей автомобіль не для кожного та явно не для пестунів. Всі її рухи передаються завдяки шасі прямо на куприк.

M235i – мало підійде для перегонів. До смаку це BMW чи навпаки, однак відтепер Impreza у її ціновій категорії. Зазвичай БМВ та Субару обертаються на різних орбітах, проте тут вони мчать буквально шина до шини.

Новинка М235i позаду STI у безшабашності. Вона дещо м’якіше, тихіше та практичніше. М’якість допомагає БМВ залишатися стійкою там, де тремтяча STI сама себе виводить з рівноваги. Водночас М235i час від часу лишається зчеплення. І більш за все це відчувають сідниці, а не руки.

Згідно з офіційними даними, BMW М235i набагато швидше, ніж Subaru: вона набирає 100 км менше ніж за 5 секунд, а Subaru Impreza WRX STI – за 5,1 секунди. Однак STI створює ефект божевільної швидкості свистом, хрюканням та довбанням. А БМВ тішить пасажирів шумоізольованим спокоєм, чутно лише приємний гуркіт двигуна, що крутиться за 7000 об/хв. Цей двигун відмінний. Якщо Impreza вибухає моментально в одному лютому чмиханні турбіни, то 6-циліндрова М235i розподіляє потужність старанно, рівним шаром.

Якщо бути прискіпливим, то ми б обрали восьмиступінчастий автомат, щоб передачі мінялися чіткіше. Проте для цього завжди є механіка, куди менш туга, ніж важка шестиступінчаста у «Скубі», що перемикається з хрускотом колін старого лижника.

Ми часто скаржимося, що усі сучасні автівки подібні одна до одної, гомогенізовані. А ось Субару, добре це чи погано, можна сказати, унікальна в своєму роді. Однак якщо 15 років тому, окрім Impreza та Evo, швидких повнопривідних автівок зовсім не було, то відтепер їх ціла купа. Від Мерседеса A 45 та Гольф R до Ауді, Рендж Ровер Евок та Нісмо Джук.

Цю автівку придбає особливий тип людей – купує заради недоліків, а не всупереч ним. Автівка, яка проміняла приязність та комфорт на гостроту відчуттів. Але що робити тим, у кого етап перегонів не починається від самого порогу, і для кого сніг – несподіванка, а не повсякденність? Для них STI занадто шалена.

Ми у захваті від обох автівок. Якщо дозволяють кошти та місце у гаражі, вони варті того, щоб встати там поруч. Ця пара драйвер-карів доводить: справжній герой завжди порве найкрутіший суперкар. Це швидкий та чистий адреналін.

 

Завдяки автомобільному аукціону auctionexport.com, ви у будь-який час можете обрати потриману автівку, що задовольнить всі віші смаки. Обравши даний сервіс, можна замовити автомобіль з Канади або США з доставкою в Україну, у місто Київ.

Продаж Subaru WRX STI

Продаж BMW М235i

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *