Протистояння: Subaru Forester проти Mazda CX-5

28 Jul

Топова Mazda CX-5 нагороджена 19-дюймовими колесами (у Forester – 17-діймові), шкіряним салоном, доступом без ключів, відмінними адаптивними діодними фарами з автоматичним перемиканням на ближній-дальній, чудовою музикальною системою Bose, старт-стопом, автозупинкою, автоматичним триманням у смузі та моніторингом сліпих зон. Subaru за більше ніж 2 млн доларів перерахованого вище, позбавлена ​​й може протиставити хіба що колінні подушки безпеки, електропривід багажного відсіку (дуже повільний) та позашляховий алгоритм – всім цим Mazda не має змоги похвалитися.

Відмінності у потужності та динаміці теж на користь Mazda: маючи однаковий обсяг, вона на 21 к.с. сильніша (192 к.с. проти 171 к.с.) та спритніша на старті з місця до 100 км на цілих 2 с (7,9 с проти 9,9 с). Максимальна швидкість майже ідентична – менше ніж 200 км, а за витратою пального CX-5 знову на крок попереду: 7,3 л проти 8,2 л. Однак це на папері. А в реальному житті домогтися меншої витрати пального простіше саме на Subaru Forester.

На відміну від шестиступеневого автомату Mazda, варіатор Forester неспроможний скоротити час перемикань, тому він просто залишає двигун висіти на високих обертах. Обидві програми дозволяють вичавити з моторів максимум, однак Mazda робить це більш емоційно. А все через те, що вона банально могутніша та динамічніша. Як не дивно, однак рухатися спокійно теж зручніше на Mazda CX-5, бо Subaru Forester має занадто нервову педаль газу на початку руху – навіть паркувати автівку не дуже зручно.

Порівнювати керованість автівок важко: CX-5 була взута в шини Yokohama, а диски Forester взуті у шиповані Nokian. Очікувано, що Mazda здається точнішою та зібранішою, проте, навіть із врахуванням відмінностей в шинах, розклад залишається таким самим. Forester має понад трьох обертів рульового колеса, а у її конкурента рейка коротша – 2,5 оберти. Кліренс Subaru більший, кузов вищий, крен сильніший. Хоча на боці Forester – оппозитна конструкція двигуна, що знижує центр ваги та на 65 кг менша вага у порівнянні з Mazda.

Однак якщо на рівних трасах легковий характер CX-5 кращий, то на реально роздовбаних шляхах Subaru непереможна. Завдяки можливостям її підвіски у своєму класі – можна летіти без турбот хоч по ґрунтовці, хоч по плитах військових доріг! Але, рухаючись містом, Forester, як і CX-5, однаково жорстка на дрібницях, не дивлячись на менший діаметр дисків. Mazda пристойно рухається навіть на міських вибоїнах, й кросовер однаково поводиться щільно та зібрано.

Легко здогадатися, що у нашому чемпіонаті кросоверів переможницею стала Mazda CX-5. Вона коштує дешевше за Subaru Forester, динамічніша, має більш сучасний інтер’єр та багате устаткування. І для міста вона підходить краще, а чудові показники продажів це підтверджують. Водночас є покупці, яким краще обрати тільки Subaru Forester: вона краще для тих, хто рухається поганими дорогами та бажає максимум простору усередині. Проте заощадити не вдасться.

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою у місто Київ, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж Mazda CX-5

Продаж Subaru Forester

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *