Порівняння: Ауді Allroad, Субару Legacy Outback, Шкода Octavia Scout та Вольво XC70

1 Aug

Попри різницю у класності та ціновій категорії, ця четвірка автівок – головні суперники у протиборстві за споживачів, яких цікавлять повнопривідні автомобілі, однак аж ніяк не джипи. Це зумовлено високою якістю виконання, щедрим устаткуванням, що спричиняє більш високу ринкову вартість цих моделей.

Учасники тестування приваблюють не лише функціональним універсальним кузовом, а ще й багатогранною спрямованістю: вони рухаються не гірше за легкові автівки й водночас здатні впевнено долати шляхи з різноманітним покриттям (твердим, слизьким, засніженим, грязьовим та ін.). Всі конкуренти виготовлені за стандартним рецептом, в основі якого є легковий універсал, приперчений позашляховим антуражем, високим кліренсом та повнопривідною трансмісією.

Прагматичні автошанувальники обирають Skoda Octavia Scout не тільки тому, що вона більш дешевша, а ще й тому, що в ній так вдало поєднано розмір багажного відсіку та вантажність – 580 л/1620 л/660 кг. Останньою у цій дисципліні опинилася Субару Аутбек – 460 л/1650 л /515 кг.

На Шкода Октавія та Вольво XC70, а також на Субару Аутбек з автоматичною коробкою передач приєднується повний привід, задні колеса починають працювати тоді, коли передні пробуксовують. Блокування між колесами також імітує система ESP. Втім, зауважимо, що всі учасники тестування – універсали підвищеної прохідності, а не позашляховики. Вони мають змогу долати снігові перешкоди, піщані ділянки шляхів, невеличкі відрізки ґрунтовки, що розкиснула після зливи та інше. А ось серйозне бездоріжжя їм не подолати!

Audi устаткована найбільш потужним силовим агрегатом, який забезпечує найкращі динамічні показники, тому її можна сміливо радити шанувальникам швидкого руху. З власного досвіду експлуатації було виявлено, що найбільше характерних недоліків зосереджено у двигунах Volvo XC70 та Skoda Octavia Scout 1,8 л TSI. Проте коробка передач Octavia проблем практично немає.

Audi та Skoda відрізняються максимально витривалим та надійним повним приводом, так само як і найбільш безпроблемним рульовим керуванням та непоганими гальмами. До того ж, саме підвіска у Skoda Octavia зарекомендувала себе на наших трасах як найбільш надійна та довговічна. А от ходові інших суперників тестування налічують кілька характерних слабинок, які виходять з ладу через кожні 40-50 тис. км.

Audi Allroad устатковується потужними двигунами, які забезпечують чудову динаміку. 2,7-літрова бензинова версія практично немає проблем. Характерні слабкі місця виявлені в обох коробках передач. Повний привід зазвичай надійний. Пневмопідвіска дозволяє змінювати кліренс від 142 до 208 мм. Найбільш слабке місце підвіски – пневмоелементи (виходять з ладу кожні 30-50 тис. км). Якщо їх вчасно не полагодити, то доведеться чинити ще й компресор.

Audi Allroad – саме для тих, хто передусім цінує імідж та престиж. Автівка порадує чудовою динамікою, прохідністю, якістю виконання та наявністю низки незвичайних та приємних опцій. Але за всі ці переваги доведеться чимало переплачувати під час придбання автівки і регулярному ремонті складної та коштовної пневмопідвіски.

Під час експлуатації Skoda Octavia Scout були виявлені проблеми зі стеклопідйомниками та кондиціонером. Великий плюс – наявність великого багажного відсіку та висока вантажність. Здебільшого автівки поставляються з бензиновими двигунами. Більш надійним виявився мотор 2.0 FSI, а 1.8 ТSI може бути проблемним. Взагалі механіка та повнопривідна трансмісія зарекомендували себе як довговічні. Підвіска надійна, а ось задні сайлент-блоки передніх важелів прослужать недостатньо, приблизно 80 тис. км. Стійки стабілізатора пропрацюють приблизно 100 тис. км, передні сайлент-блоки – до 140 тис. км, а шарові – майже 200 тис. км. Через 120-150 тис. км зношується гума розвальних важелів позаду.

Якщо потрібна автівка з підвищеною прохідністю більше, ніж у звичайного легкового автомобіля – обирайте Skoda Octavia Scout. Хоча її можливості позашляховика й невеликі. Обираючи автівку на вторинному ринку, краще зупинити вибір на версіях, що не зазнали модернізації, з менш проблемним 2-літровим двигуном FSI.

На Subaru Legacy Outback на дверцятах з часом дряпається скло через нішу, шляхом якої вони підіймаються та опускаються. Взимку від перепаду температур може лопнути лобове скло з підігріванням та розсіювачі на протитуманках попереду. Максимальний обсяг багажного відсіку – один з найбільших серед суперників, але вантажність маленька. Силові агрегати Subaru Legacy зарекомендували себе як надійні та довговічні, однак їх обслуговування потребує чималих коштів внаслідок оппозитної конструкції. Задня підвіска прослужить довго – сайлент-блоки поперечних важелів служать до 200 тис. км, а подовжніх – ще довше. Основні слабкі місця автівки – задні сайлент-блоки передніх важелів та стійки стабілізатора (40-50 тис. км), а також втулки стабілізатору – 60-80 тис. км.

Subaru – чудова універсальна автівка. Її повний привід проектувався з ухилом на активну безпеку, й вона мало пасує для штурму ґрунтових доріг після зливи, руху цілиною, бо боїться сильного буксування. Взагалі японська автівка досить надійна. Однак обслуговування, ремонт та запчастини влетять у копієчку.

Volvo XC70 має відмінний рівень устаткування, що відповідає її високому класу. Як правило, все обладнання працює без проблем. Найбільш популярними в Україні стали бензинові версії. Під час експлуатації проблеми були виявлені як у бензинових, так і в дизельних двигунах. Повнопривідна трансмісія також має кілька слабких місць. На наших шляхах першими виходять з ладу опори стійок попереду, ступічні підшипники позаду та сайлент-блоки позаду передніх важелів (служать 60-80 тис. км), а також передні гідравлічні сайлент-блоки важелів (40-60 тис. км). Енергомістка підвіска відмінно пасує до наших шляхів. Багажний відсік – один з найбільших серед суперників. Автівка має гарну корозійну стійкість, оглядовість та шумоізоляцію.

Головні переваги XC70 – висока безпека, багате устаткування, гарні позашляхові якості. Краще обрати автівку останніх років випуску, які позбулися “дитячих недомагань”. XC70 коштує дорого, як і її обслуговування та ремонт.

 

Завдяки автомобільному аукціону auctionexport.com, ви у будь-який час можете обрати потриману автівку, що задовольнить всі ваші смаки. Обравши даний сервіс, можна замовити автомобіль з Канади або США з доставкою в Україну, у місто Київ.

Продаж Skoda Octavia Scout

Продаж Volvo XC70

Продаж Subaru Legacy Outback

Продаж Audi Allroad

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *