Subaru Impreza WRX STI проти Mitsubishi Lancer Evolution X

1 Aug

Імовірніше за все, єдність мети зумовила й всю подальшу долю цієї парочки: між ними ніколи не виникала по-справжньому гостра конкурентна боротьба. Увесь їх шлях – це спільний рух до технічної досконалості. Хоча ні, момент змагання, авжеж, мав місце, однак дуже швидко всі зрозуміли: тут йде протиборство не між двома однотипними та водночас різними моделями, а між компаніями-виробниками Субару та Міцубісі. Отож, як почалося все зі сперечання, “яка компанія краще за всіх вирішить одне і те ж саме завдання”, так все потім й тривало.

Експлуатаційні якості:

Subaru Impreza WRX STI

Силовий агрегат автівки Субару Імпреза WRX STI розвиває потужність у більше ніж 300 к.с. Ні, вона не попереду Lancer Evolution за швидкістю набору обертів, однак що стосується потужності – це так. Які б оберти вона не тримала, вона завжди на висоті. Моментально збільшити оберти та потужність – це, звісно, чудово, у цій здібності Lancer Evolution важко перемогти, проте й за кермом Субару, якщо включити режим Sport, також можна добитися від двигуна цілком пристойної швидкості реакції. Швидкість руху – можна так розігнатися, що мало не буде.

Однак, здається, що більшої похвали заслуговує не стільки мотор, скільки шасі. Адже коли тебе укомплектовують двигуном потужністю у 300 к.с., зі завзятістю характеру треба уміти лагодити. Шасі WRX STI з цим непогано порається і це, треба зауважити, є суттєвою перевагою автівки: мотор жвавий та спритний, а автівка рухається розмірено, без ривків. Цього досягли завдяки використанню на всіх автівках задньої підвіски на подвійних поперечних важелях. Вона має чудову динаміку, рухається плавно, міцно притискаючи колеса до асфальту, що позитивним чином відбивається й на керованості.

Попри жорсткіший, ніж на звичайних автівках, характер підвіски, попри те, що автівка взута у великі 18-дюймові колеса, Subaru Impreza WRX STI настільки комфортна, що її можна цілком використовувати для щоденних поїздок.

308 к.с максимальної потужності – це, авжеж, потужність, з якою жартувати не варто. Водночас, якщо взяти за основу частоту обертання двигуна у 2400 об/хв та порівняти з обертами, на які доводиться пік крутного моменту, то мотор варто віднести до категорії форсованих, до того ж треба враховувати реакцію турбіни, – словом, для того, щоб змусити автівку рухатися жваво, необхідно досить енергійно працювати педаллю акселератору. З одного боку, це приносить задоволення, особливо якщо звернути увагу на те, що автівка з шестиступінчастою механічною КП, однак з іншого – трохи віддає старовиною.

Mitsubishi Lancer Evolution X

Керуючи Mitsubishi Lancer Evolution X, усім тілом відчуваєш, як зі зростанням обертів мотору, зростає і його потужність, і ти сам відчуваєш емоційний підйом. Внаслідок цього виникає таке захоплення від мотору, що, здається, іншого такого не знайти!

Шасі обох автівок мають помірні високі експлуатаційні якості, однак на практиці ці якості проявляються по-різному. Lancer Evolution, як вже казали, абсолютно нова модель, тобто не дивно, що автівка і рухається впевненіше та додала плюсів у відношенні комфорту, однак головне – це її відмінна керованість. Здебільшого автівка поводиться начебто точно відлагоджений механізм. Дійсно, керувати автівкою LanEvo здається не більше, ніж забавкою, якщо, ясна річ, рухаєшся по звичайній трасі, де діють жорсткі обмеження, і де питання – а що ж робити з автівкою на високій швидкості, – недоречні.

Але більш важливе – ця наявність в автівки системи Super AWC, що використовується для оптимального розподілу потужності мотору між всіма чотирма провідними колесами. По-перше, вона дає змогу автівці гарно обертатися по заздалегідь наміченій траєкторії, а по-друге, – не втрачати стійкості. А у чому ж користь? Ну, оскільки система керування повсякчас ладна прийти на допомогу, можна гнати автівку й по серпантину та не втрачати спокою. До того ж, потрібний запас стійкості гарантується зовсім не внаслідок керування швидкістю завдяки роботі гальма. Так що, як кажуть, активно дави на газ та отримуй задоволення.

Так що ж обрати?

Шукаючи відповідь на це запитання, поставлене ребром, – Subaru Impreza WRX STI чи Mitsubishi Lancer Evolution X – я відповідаю так: більш прийнятна перша. Доки не з’явилася автівка останньої моделі, головним козирем Субару Імпреза була її швидкість. А щодо інтересів та запитів водіїв, які не полюбляють перегони та які обирають тільки звичайні шляхи, то на них, за великим рахунком, ніхто уваги не звертав – мовляв, не до того. І лише з народженням WRX STI нового покоління все змінилося, і відтепер отримати задоволення від швидкості стало можливим не лише на спеціальних трасах, але й на звичайних шляхах.

А знаєте, у чому ще привабливість WRX STI? Уявіть собі, що автівка – це музичний інструмент. Припустимо, що Lancer Evolution – це електронний інструмент, тоді як WRX STI більше нагадує акустичний. Однак слід пам’ятати, що керувати ним без тієї ж електроніки не можливо. Отож, виходить, що для WRX STI більше підходить визначення «електроакустичний». Дивіться, обидві автівки обладнані дволітровими турбодвигунами, плюс до цього й там і тут – повний привід, та однаково, WRX STI виразніша, і тому її «музика» проникає у саму душу. І така музика мені більше до вподоби.

 

Завдяки автомобільному аукціону auctionexport.com, ви у будь-який час можете обрати потриману автівку, що задовольнить всі ваші смаки. Обравши даний сервіс, можна замовити автомобіль з Канади або США з доставкою в Україну, у місто Київ.

Продаж Subaru Impreza WRX STI

Продаж Mitsubishi Lancer Evolution X

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *