BMW 320d, Audi A4 та Volvo S60: поговоримо про трансформери

22 Jan

Здорово, якщо в твоєму гаражі стоять одразу декілька автівок: комфортабельний седан, спортивне купе та економічна малолітражка. А якщо спробувати об’єднати все це в одному автомобілі, який би трансформувався натисненням однієї кнопки? Ненаукова фантастика? Відповідь на це запитання ми шукали разом з BMW 320d, Volvo S60 T4 та Audi A4 2.0 TFSI quattro.

Audi A4

Зовні та всередині

Взірцеві крісла, зразкова ергономіка, дизайн що милує око, високоякісні матеріали оздоблення, вивірене зусилля на всіх важільцях та крутилка – сильно! Позаду в Audi дещо тісніше, ніж в «трійці» та Volvo. Багажник мало поступається BMW, при цьому під підлогою переховується докатка, а праворуч та ліворуч – комфортні відділення з сіточкою.

В русі

На тлі суперників за перегонами Audi здається найбільш збалансованою автівкою. Потужність двигуна відповідає можливостям шасі. А характер автівки – це зручний компроміс між спортивністю та комфортом. Підвіска енергомістка, але не жорстка. Шкода лише, що присутні великі крени. Рульове управління – щось середнє між «спортом» та «комфортом». Механізована коробка передач гарна при активній їзді, а ось на перехідних режимах «робот» пасує.

А що там з трансформацією? А може у надрах Audi криється ще один автомобіль з зовсім іншим характером? Ні, адже у нашої автівки були пасивні амортизатори, отож загалом характер не змінювався, лише акценти. Drive select дає змогу загострити відгуки на газ та змінити алгоритм роботи трансмісії. Але чи втратила машина через це? І знову ні. На А4 зручно на поганому шляху та, що цікаво, на хорошому. Audi гарна такою, яка вона є. Її не хочеться перетворювати в інший автомобіль.

BMW 320d

Зовні та всередині

Протестована автівка, схоже, була озброєна всіма можливими опціями. Деякі з них на машинах цього класу ще зовсім нещодавно були в дивовижу: камера заднього виду, підігрів керма, справжня система iDrive, проекційний екран та навіть… фаркоп з електроприводом.

Позаду зненацька багато місця. Багажник великий, глибокий та правильної форми, ось лише в підпіллі нема навіть докатки – на автомобілі встановлено шини Run-flat. Натомість є зручні відділення збоку.

В русі

І справді, досить одного лише натиснення для переводу з режиму Comfort в Sport, і автомобіль повністю змінюється! Кермо з незвички важко крутити на парковці, нерівності, що ще хвилину тому розчинялися десь в підвісці, наразі викликають її пробої, а оберти, як прив’язані, прямують за кожним рухом педалі газу – супер!

«Трійка» підбиває, стимулює та заводить. Чудово збалансоване шасі, налите напругою кермо, зібрана підвіска – назвати 320d спорт седаном нам завадив лише двигун. Дволітровий дизель, на нашу думку, баварцям не дуже вдався. Начебто і потужності вдосталь, і момент великий, але занадто вже сильні вібрації під час запуску, дуже гучний та неприємний звук під час розгону. Та й турбояма занадто помітна.

Volvo S60 T4

Зовні та всередині

Тут спокійно і затишно. Навіть не хочеться говорити про ергономіку, але доведеться, і, на жаль, розмова ця не зовсім приємна. Спектри регулювання керма явно недостатні – кермо хочеться ще сильніше відсунути від себе. Пагані і сидіння: валики бічної підтримки надто м’які та легко продавлюються на поворотах, шкіра слизька, спинка плоска, а підголівник давить на маківку.

Натомість, керування мультимедіасистемою найзручніше в тріо. Безперечний успіх шведів – система Volvo on-call. Додаток доступний для iOS та Android та дає змогу керувати багатьма функціями дистанційно. Закрити/відкрити двері та вікна, перевірити рівень пального та пробіг, увімкнути передпусковий нагрівач або знайти авто на стоянці? Не питання!

В русі

Перші години разом з Volvo не викликали нічого, крім жаху. Нахили, неприродне зусилля рульового колеса, сталі пробої підвіски, некмітливий та засмиканий «робот», неінформативна педаль гальма. Ми були відверто розчаровані. Однак все змінилося наступного ранку, коли ми сіли в теплий седан та плавно покотили центром. Тиша, затишок, хороша динаміка та плавні перемикання … Volvo – це комфорт та безпека.

Ну і відповідь на традиційне запитання: а чи трансформер перед нами? Зважаючи на здібності – так. Водій може обрати один з трьох режимів підвіски, один з двох видів трансмісій, та один з трьох видів роботи підсилювача керма. Ось лише не вдається зібрати з усього цього іншу автівку. Це все ще все та ж S60 з її характером, що не полюбляє перегони. Кермо або занадто порожнє, або неприродно важке, отож ми завжди їздили на середньому режимі роботи підсилювача.

Підвіска найжорсткіша в тестуванні, отож довелося вдовольнятися зручним режимом. В Sport і Advanced режимах удари в підвісці просто лякають, а крени менше не стають. Трансмісія також не викликала захвату, порівняно, з конкурентами у кожному з режимів.

РЕЗЮМЕ

Незважаючи на те, що всі три автівки близькі за параметрами, рівнем оснащення та ціною, темпераменти у них дуже розрізняються. Volvo – авто для осіб, які цінують дизайн, комфорт та безпеку вище за динаміку та маневреність. Audi – вдалий баланс між спортом та повсякденним комфотром. А BMW? А BMW – це найсправжнісінький «трансформер»! Спорткупе, комфортабельний седан та економічна малолітражка в одному флаконі. 320d – це не дуже добре налаштована автівка, це три чудово налагоджених автомобілі.

Зрештою, підрахунок балів свідчить, що перемогла Audi. І причиною цієї перемоги, а точніше – поразки BMW, став дизельний двигун 320-й.

S60 посіла третє місце. Тож всі розмови пересічних про те, що ці машини – це «недопреміум», можна уважати дурістю. Це найсправжнісінький преміум-клас, до того ж зі своїм унікальним характером!

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Полтава Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

BMW 320d

Audi A4

Volvo S60

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *