Lexus та Volvo >  Пливемо проти течії на седанах Volvo S60 Т6 і Lexus IS 300h

22 Jan

Volvo приваблює вогненним двигуном та запальним характером, але спантеличує ціною. За однакові  кошти, що просять за базовий седан S60 T6, можна дозволити собі гібридний Lexus IS 300h з мексимальною комплектацією Luxury. У нього вражаючий костюм, зшитий за останньою модою, два серця та невгамована електрозалежність… Вони такі різні! Але що їх об’єднує, крім цінника? Обидві автівки – гравці другої ліги. Дві крижинки, що дрейфують в сторону від великих німецьких айсбергів. Чим Volvo та Lexus приваблюють мешканців наших вод?

Екологія Лексусу або безпечність Volvo. У кожного з суперників свій коник, кожен заробляє грошики по-своєму. У нашій розповіді Volvo – не миротворець, а нокаутер. Гетеборзький індекс T6 – це шість циліндрів, що вишикуються в ряд впоперек моторного відділення, 304 «коня», повний привід та відчуття постійного стеження з боку систем превентивної безпеки, що контролюють абсолютно все. Lexus поруч з Volvo виглядає хлопчиком для биття: 223 к.с. у блискучій обгортці, жодного екстриму, економічність – вище за все.

Трьохсотсильний седан S60 T6 набирає сотню з місця за 5,9 секунд та розганяється до 250 км/год. Тягне «турбошістка» хоча і потужно, але рівно, без суттєвих сплесків. Проте шестиступеневий «автомат» часом помиляється у виборі передачі.

На цьому тлі Lexus – це «Лебедине озеро» у порівнянні з концертом Rammstein. Райська насолода! «Японець» лагідно бере з місця та безшумно розганяється. Про роботу ДВЗ повідомляють зміна потоків енергії на екрані та помірна тряска кузову, котра, до речі, на злегка нерівній дорозі не відчувається. Вольвовської агресії тут немає, як немає і прискорення, що п’янить. Гібридний IS 300h їде важкувато, ніби з причепом, хоча він на півцентнери легший за Volvo. Відмінність з традиційним «ай-ЕСОМ» не така вже й велика – 65 кг, але за відчуттями Lexus додав всі три сотні. Однак привід газу тут чесніший, ніж у Volvo, аспекти розгону відчуваються краще.

Lexus повільніший за Volvo і за розгоном до 100 км/год (8,4 с), і за максимальною швидкістю (200 км/год). Але випереджає суперника щодо зручності керування тягою.

Плавність ходу гібриду теж гарна: він лагідно перекочується через опуклості, добре пручається великим ямам, та вайлом його не назвеш. Підвіска не допускає ані серйозного розгойдування, ані крену кузову. У повороти IS заїжджає без ентузіазму, але на дузі стоїть міцно. На кермі відчувається суміш реактивної дії і надлишкового фонового зусилля. Проте, як не дивно, це не заважає відчувати дорогу. Гальма не такі потужні, як у S60 Т6, але їх достатньо. Lexus зберігає співвідношення і при переходах від рекуперативного гальмування до вповільнення з використанням гідравліки.

Керується гібридний Lexus IS 300h надійно, але без вогнику. У граничних режимах їде нейтрально, а якщо переступити межу, зісковзне передом в короткому знесенні – зрозуміло та передбачувано. Плавність ходу тут також середньостатистична. На дрібних та середніх нерівностях Lexus по-європейські зібраний, а наслідки проїзду великих ям добре розвіює енергоємна підвіска.

«Заряджений» S60 T6 кожну ямку сприймає досить вороже – брикається та передає вібрації на кузов з кермом. І маневровість також неоднозначна: на зміну курсу відкликається без затримок, міцно стоїть на дузі, однак граничні можливості шасі доводиться намацувати малоінформативним кермом.

Volvo розслабитися не дає! Підвіска тут жорсткіша, а де не де навіть нещадна. Те, що проїзд великих ям супроводжується струсом, – нормально: відчуваєш потенціал пружних елементів. Однак чому на дрібних нерівностях теж нещадно трясе? Лікується ця болячка легко: додайте більше ходу! Зі збільшенням швидкості підвіска перестає помічати більшу частину дорожнього брухту. Жертвоприношення комфорту частково виправдовується чіпкістю на поворотах.

Природньо, Volvo S60 Т6 помітно прожорлівіший за опонента. У міській товкотнечі наддувна «шістка» здатна висмоктати з баку до 13 л/100 км. А якщо використовувати весь потенціал двигуна, то можна досягти й усі 18 л на сотню. При динамічній їзді апетит двомоторного седану Lexus IS 300h коливається в межах 13 літрів, поте кожен затор – це можливість заощадити пальне. Ставши на хвіст черзі, «японець» вимикає ДВЗ і повзе на збереженій електриці – оттримуємо 8,9 л/100 км. Неперевершений результат для 223-сильної автівки.

Камери заднього виду з чіткою картинкою є на обох автомобілях (у Volvo – це опція), але працюють вони по-різному. Дисплей Лексусу пістрявіє траекторними та дистанційними порадами. Присутній навіть габаритний коридор. На Volvo легше паркуватися – пунктирна стоп-лінія доповнена вертикальними обмежувачами.

Паливо у баку Volvo S60 Т6 – це баночка енергетику. Випорожнити ємність краще залпом, загнавши стрілку тахометру у червону зону. При більш стабільному вживанні відчувається гіркота на кшталт недосконалого «автомату» та невиправдано жорсткої підвіски. «Шведка» суперечлива: здавалося б, підстьобує до швидкої їзди, але водночас охолоджує запал втручанням чисельних електронних помічників. Поспішай, але повільно!

Lexus IS 300h п’ється, як безалкогольне пиво: смак є, а сп’яніння немає! Так, «японець» програє конкурентові і на прямих, і на поворотах. Однак у відповідь дарує комфорт на нерівному асфальті та спокій у дорожніх заторах. А головне, що на відміну від Volvo, Lexus не рветься між протилежними полюсами почуттів та здорового глузду. Він завжди десь посередині. І цей точно витриманий баланс нам подобається більше шведської нещирості.

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобілю. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте можливість придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Volvo S60

Продаж  Lexus IS 300h

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *