BMW M2 ПРОТИ BMW I8?

8 Dec

Розгляньмо два баварських спорткупе з принципово різними силовими агрегатами.

Перший – класичний від устаткування до силового агрегату. Це купе BMW M2. Другий – нове слово автомобільної індустрії, гібридний спортивний автомобіль BMW i8.

Гібрид, здавалося б, це саме те, що обере нове покоління. Чистий викид, енергозбереження та гідний пробіг на тому самому сумнозвісному одному заряді батареї. Але не все так легко. По-перше, вартість. І її наявність не залишить байдужим жодного прихильника високих технологій і свіжого повітря. За невеличку, в принципі, машинку, (а її довжина складатиме всього лише 4,468 метри), проситимуть у нас чимало: 1 625 175 гривень. Проте за ці гроші господар отримує практично автівку для перегонів. По-друге, це прекрасний шкіряно-вуглепластиковий салон, в якому немає жодного модного тачскіна. Все, що потрібно в автомобільному житті, можна викликати простим натисканням на відповідну кнопку.

М2: За цим скульптурним переднім бампером приховуються одночасно п’ять радіаторів. Однак це не заважає йому ще й займатися аеродинамікою. Наразі все інакше. На BMW M2, в принципі, можна брати участь у тих самих перегонах, проте жодна родина не винесе такої мандрівки Україною. Тут практично немає підвіски у нашому звичному розумінні.

Тобто вона присутня, але зібрана, замість стандартних сайлентблоков, на жорстких гоночних шарнірах. Тож кожна тріщина в асфальті читається не лише кузовом, а й усім організмом. Крім цього, із зайвою для спортивної автівки вагою навіть не змагалися. Просто прибрали усю шумоізоляцію.

В основі двигуна M2 лежить рядна алюмінієва «шістка» від BMW 235i з турбокомпресором. Проте залишилася майже вся внутрішність від двигуна, який був розроблений для гоночних M3/M4. Однак варто лише перевести перемикач коробки з подвійним зчепленням в положення Drive та натиснути на потрібну педаль, і всі ці труднощі з позбавлення розміреного дорожнього життя відходять на задній план.

Їздити на цьому кожного дня задоволення сумнівне, але автівка, яка дозволяє так пройти поворот, так легко рушає в кероване занесення,  дарує стільки водійського кайфу, що заслуговує на пошану.

Прописувати швидкі повороти BMW M2 допомагає диференціал з електронним блокуванням. Ну, і М-технології, звичайно. Дивує рядна трилітрова турбірована шістка, потужністю в 370 сил при полуторатонній масі. До сотні розганяється за смішні 4,3 секунди з максимальним моментом 465 Нм.  До того ж, здається, що це не межа, судячи на занесення задньої осі на старті.

Так, справді, BMW i8 виглядає штучним концепт-каром, але він нічим не поступається в рулінні гоночній ракеті М2.  Проте це все видимість доки не пересядеш в гібрид із зовнішністю концепт-автомобілю, що само по собі речі несумісні. Хоча тут є декілька конструкторських хитрощів. В ці «дизайнерські» двері а-ля «крило чайки» не може нормально сісти жоден джентльмен, який не носить підсукані брюки.

Низький центр ваги з електронним повним приводом дають змогу i8 дуже цупко триматися за дорогу на будь-якому найнапруженішому звороті. І тут, як раз справа абсолютно не в естетиці. Багажник у цього гібридного дива, власне, відсутній. Тож увесь ваш багаж будьте ласкаві завантажувати на заднє дитяче, у всіх відносинах, сидіння. І якщо до такого кузову пригвинтити стандартні автоматичні двері, то цей гібридний шедевр не братиме жодна автостоянка. Просто відчинити нормальні двері буде ніде.

Всього  лише 4,4 секунди до сотні, 250 км/год максимальної швидкості і лише 2,1 літри витрати пального на сотню. В усякому разі, за паспортом.

У цієї машини не може бути історії, як би вона не намагалася нагадати нам великий BMW M1. Лише тому, що тут працює електродвигун. Щоправда, поки він тут не головний. Тихо шелестіти шинами на такій машині просто сором. Але й поїхати дуже далеко на чистій електротязі у вас не вдасться.

У революційній за дизайном автівці цілком приземлений салон. До того ж, модних моніторів тут немає. Все контролюється звичними кнопками.

BMW i8 пропонує сумарно 570 Нм і більша частина цих ньютонометрів присутня завжди. Тобто зі старту в підлогу, доки на допомогу електромоторові не прийде традиційний двигун внутрішнього згоряння зі свом моментом. Ну, як двигун … В звичайному поданні – іграшка. Три циліндри, півтори літри об’єму з турбинкою, дають 231 силу. Плюс майже сотня від електромотору.

Трициліндровий півторалітровий моторчик з турбокомпресором призводить до дії задню вісь, а на передній працює електричний двигун. І у кожного агрегату своя трансмісія. І це все змінює. Всього на одну десяту повільніше до першої сотні, ніж у М2. Жодних зносів та заметів осей, адже в нас наразі повний гібридний привід та екстремально низький центр тяжіння при тій же вазі.

В чому різниця? В комфорті. BMW i8, на відміну від М2, абсолютно не залізний спортивний автомобіль. Тобто, в принципі, він робить все те ж саме, без спеціальних зусиль. Так само яскраво минає повороти та чітко гальмує, теж люто розганяється та гостро рулиться. Проте є одне головне «але».

У баварського гібридного спорткару незвично вузькі шини. При діаметрі колеса в 20 дюймів, спереду ширина гуми  складає лише 195 мм, а ззаду – 215. Він завжди зручний, за винятком входу та виходу з нього, та споживає два літри бензину на сотню пробігу в змішаному циклі.

Ось чого BMW i8 робити ніяк не вміє – так це зриватися в занос. Машина в будь-якому разі прагнутиме виїхати назовні при швидкому повороті. Але до цього швидко звикаєш. Щоправда, віддати за BMW i8 доведеться, як за дві М2. Проте це гідна вартість за ходовий взірець з виставки, котрий нічим не поступається майже гоночному спорткарові. І при цьому це один з небагатьох сучасних автомобілів, який, поза жодним сумнівом, стане класиком.

Однак купити, все ж таки, необхідно обидва спорткупе. Просто для того, аби зрозуміти відмінність.

Давно мрієте про сучасну закордонну автівку, але не можете зважитись та визначитись з моделлю? Тоді Вам саме до нас! Завітайте на сайт потриманих автівок auctionexport.com, та без черг з легкістю обирайте омріяний транспортний засіб з Америки або Канади за допомогою аукціону!

BMW i8 на продаж з доставкою у місто Тернопіль

BMW M2 на продаж з доставкою у місто Херсон

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *