BMW > Розповідаємо про гібрид BMW i8 у форматі високої чіткості

6 Dec

Чорний гібрид i8 виглядає, звичайно, інфернально, але зовнішність оманлива.

Динаміка

Автівка досить швидка, проте без викрутасів. Загалом можна сказати так: якби «вісімка» була чистим електромобілем, було б більш вражаюче. Нехай або свистить електромоторами, або вже придбає двигун внутрішнього згоряння з незрівнянним від природи голосом.

Тяга автомобілю досить пристойна. З першого обороту ротору електродвигун видає 250 Н•м, а щоб не згасав запал і на шосе, його забезпечили двоступінчастою трансмісією. У ДВЗ досить широкий робочий діапазон, щоб легко пришвидшуватися навіть з високих швидкостей – добре, що «автомат» завжди на підхопленні. Від самого початку проект i8 передбачав застосування «роботу» з двома зчепленнями, але і традиційний «автомат» також вміє добре впоратися з цією роботою. Якщо не знати, що це «гідромеханіка», можна легко прийняти спритну шестиступеневу коробку за «преселективку».

До 123 км/год за спідометром можна їхати лише на одній електриці, далі спрацьовує проміжний обмежувач швидкості. Збільшивши швидкість – вмикається ДВЗ. Запас ходу з нульовим викидом невеликий. Щоб зарядити акумулятор від мережі хоча б на 80% потрібно мінімум дві години (враховуючи наявність рідного «суперчарджеру» BMW). Найбільш ефективний спосіб підзарядитися в дорозі, це використовувати спортивний режим з максимальною віддачею турбомотору. Накопичивши таким чином заряд на трасі, при потраплянні у затор, можна перевести трансмісію знову у eDrive та їхати.

Заявлена витрата складає близько двох літрів на 100 км, що, звичайно, дуже далеко від дійсності. Однак BMW обіцяє запас ходу під 600 км, щоправда, при замовленні великого баку на 42 літри.

Режим Sport – сама назва. По-справжньому спортивним i8 взагалі не буває. Він завжди залишається зручним та м’яким в реакціях. Щоправда у Спортивному режимі залежність прискорення від переміщення акселератору максимально лінійна. В “Комфорт” режимі відгуки на подавання пального притупляються, проте й електродвигун вже не рветься з-під капоту. А в найсуворішому режимі EcoPro i8 і взагалі цілком німіє. Ще й кондиціонування повітря може відключитись.

Навіщо потрібен BMW i8? Щоб було. Гібридний спорткар в його чисто електромобільному втіленні – це кордони порожнього світу, який із часом заповниться новими моделями. Два кінця масштабної лінійки. BMW i8 засвідчив, що із знаковими автомобілями в компанії сьогодні сутужно. Проте навіть в такій компромісній формі свою місію i8 виконує.

Давно мрієте про сучасну закордонну автівку, але не можете зважитись та визначитись з моделлю? Тоді Вам саме до нас! Завітайте на сайт потриманих автівок auctionexport.com, та без черг з легкістю обирайте омріяний транспортний засіб з Америки або Канади за допомогою аукціону!

BMW i8 на продаж з доставкою у будь-яке місто України

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *