Суперництво: БМВ M235i проти Мерседес CLA45 AMG та Субару WRX STI.

25 Jul

Хто ж з цих жвавих жеребців задовольнить нас найбільше?

Протиставити цю трійку потужних, турбірованих автівок буде не так легко, як здається на перший погляд. Попри явні відмінності, враження від них приголомшливо схожі. Їх майже однакові статистичні дані тільки підливають масло у вогонь.

Мерседес CLA45 AMG:

CLA45 – чарівний невеличкий мерс. Усе його оздоблення демонструє 100% приналежність до сімейства AMG: капот, що здіймається, завзяті лінії кузову, розкішний інтер’єр салону із зухвалим прострочуванням, опції, вартістю більш ніж $12000. Хоча на вигляд – проста компактна 4-двіркова автівка.

За 4,2 с автівка бере розгін до 100 км/год (діапазон спорт-карів!), а чверть милі долає за 12,7 с, набираючи швидкість до кінця цієї дистанції до 177 км/год, що робить її найшвидшою серед наших суперників. Підвіска, яка має розподіл ваги по осях 60/40, поводиться так, ніби Mercedes важить більше, ніж є насправді, виявляючи надмірну обертальність на віражах, та натякаючи на недостатню – при агресивній манері руху. Безсумнівно, що головна фішка CLA45 – прискорення на прямій трасі. Це класична модель AMG. Однак, саме цей прямолінійний атлетизм, приправлений новітніми технологіями, робить передньопривідну CLA найменш емоційно забарвленою та найменш комфортною – заслуга жорсткої підвіски. Її швидкість занадто проста, практично елементарна: на 11 балів за 10-бальною шкалою. На жаль, цього не скажеш про емоційну складову.

БМВ M235i:

Авжеж, Subaru та Mercedes далеко попереду від BMW у плані комфорту всередині автівок. Однак M235i компенсує цей недолік чудовим зовнішнім виглядом. Тут все підпорядковано динамічності. Це відчуваєш. Це чуєш. Задні 18-дюймові колеса, озуті у шини Michelin Pilot SuperSports розміром 245/35, старанно вгризаються у дорожнє полотно, скрупульозно перетворюючи 447 Н*м крутного моменту, отриманого від трьохлітрового рядного 6-циліндрового силового агрегату, у плавну рушійну силу.

Наша M235i демонструє такі результати, що BMW 1-series у 335 к.с. почав би нервувати, якби не припинив своє існування. Вона набирає сотню лише за 4,4 с, а чверть милі – за 13 с. Швидкість на фініші складає 171,6 км/год. Треба звикнути до педалі гальмів, оскільки вона трохи невиразна при легкому натисканні, проте вона ніколи не виявляє ознак стомлення. M235i має найкращий результат серед суперників у тестуванні на повну зупинку зі швидкості 100 кілометрів на годину – 31,39 м. Змішані почуття викликає якість руху німця. Пружини тут м’якіше, ніж у Субару та Мерседеса, однак при цьому не гасять усі нерівності, передаючи забагато непотрібних рухів.

Субару WRX STI:

Кожен міліметр мускулястого «тіла» WRX STI випромінює бешкетництво. Це мезоморфний об’єкт з докторським ступенем у швидкості.

Субару – автівка не для всіх. Вона гучна та має дещо жорстку підвіску.

STI чудово тримає високу швидкість на крутих поворотах, але за межами серпантинів усе може змінитися. За 4,6 с вона набирає 100 кілометрів на годину, що на 0,2 с більше за M235i та на 0,4 с за CLA, однак при цьому значно швидше за свою попередницю, яка витрачала на це цілих 5 с. Чверть милі – за 13,1 с та 168 км/год на фініші, що трохи менше, ніж у BMW. Повна зупинка зі швидкості 100 км – за 32,92 м. У чіпкості STI ніяких сумнівів не виникало, що ще раз було доведено тестуванням на бічне прискорення, де вона продемонструвала 0,97g, та ” вісімкою”, зробленою за 24,9 с (0,79g). Такий же час показала BMW, а ось бічне прискорення кращим виявилося у Subaru. CLA швидше пройшла коло та показала таке ж бічне прискорення, як і у STI. Ці результати свідчать, що вона цілком може змагатися з німцями, і є всі можливості для того,  щоб навіть переплюнути їх. Крім того, на задньому сидінні можуть з комфортом розміститися троє пасажирів, без ризику зіткнутися лобами один з одним на черговому віражі, чим не може похизуватися CLA45. А також Subaru може побешкетувати у грязі.

WRX STI – це автівка, якою керуєш з пристрастю та з періодичними нападами шаленості. Коли трапляється черговий такий напад, Subaru стрибає уперед, стрімголов, й потім просить ще. Її характер і те, як вона опановує водія, означає незрівнянно більше, ніж усі цифри в світі.

“Ця автівка не має жалю, – заявляє Лаго. – І вас вона також робить жорстоким. Опинившись всередині, зникає страх та залишається лише рішучість”.

Рішення, які необхідно прийняти, щоб впоратися з її поривами, можуть вас втомити, однак у цьому й полягає привабливість цього монстра. Він вас навчає. Він дарує вам досвід керування автівкою, який перетворюється на град поту, що котиться по вашому обличчі, й неминуче веде до порушень правил на дорозі. Нею неможливо не захопитися, настільки вона органічна. Виходиш з неї щасливим та задоволеним, тому що тільки що  ви керували машиною, яка пропонує значну кількість опцій, рівнозначну динаміку та, що дуже важливо, дарує значно більше задоволення від керування, ніж її дорожчі суперники із Німеччини. І, так, у неї ще є це чудове антикрило на кришці багажного відсіку.

Підсумовуючи усе вищесказане, Субару WRX STI займає перше місце у якості виробника веселощів.

Висновки:

3 місце: Мерседес CLA45 AMG

Плюси: швидкість, стиль, ціна.

Мінуси: емоційність.

2 місце: БМВ M235i

Чудове задньопривідне купе, якому для повного щастя бракує опцій.

1 місце: Субару WRX STI Версія Launch Edition

Гучна, швидка, упевнена, упакована – втілені веселощі.

 

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою у місто Київ, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж Mercedes CLA45 AMG

Продаж Subaru WRX STI

Продаж BMW M235i

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *