Тестування: Skoda Octavia Scout проти Subaru Outback

25 Jul

Останнім часом серед універсалів підвищеної прохідності з’явилося кілька нових гравців у різних цінових категоріях. Однак цікаво буде зіставити свіжі генерації довгожителів сегменту – Шкода Октавія Скаут та вже легендарного Субару Аутбек.

Шкода Октавія Скаут завжди підкуповувала порівняно демократичною ціною, а Субару Аутбек завойовувала прихильників завдяки своїй харизмі та об’ємному салону. Чи не розгубили на сьогодні ці плюси універсальні позашляховики?

Кліренс Outback дорівнює 213 мм проти 171 мм Octavia Scout. Різниця, звичайно, суттєва та буде помітна на бездоріжжі. Взагалі, зовнішній вигляд універсалів досить привабливий та своєрідний: правильні форми кузовних ліній та оптики у Шкода Октавія надають їй більш строгий вигляд, а примружені фари та мускулистий рельєф Субару Аутбек дихають якоюсь масивністю.

Всередині Subaru Outback позашляховиком і не пахне. Хоча ні, пахне, якщо взяти до уваги аромат нової шкіри, якою оздоблені топові комплектації автівок нашого тестування. А так обидва інтер’єри – наче у легкових автомобілів. Торпедо та сидіння обох кросоверів запозичені у найближчих шосейних родичів. Дійсно, навіщо винаходити велосипед, якщо вже є чудово продумані з точки зору ергономіки інтер’єри як у Skoda, так й у Subaru.

На відміну від попередніх генерацій заміських «вагонів», різниця у просторі відчутно скоротилася: Skoda вже дихає у потилицю. Однак все одно її колісна база на 60 мм менша, ніж у Субару Аутбек та дорівнює 2679 мм. Значна частина цієї різниці припала на простір для ніг пасажирів позаду. Цікаво, що через більш вдале компонування, багажник Octavia Scout навіть більший, ніж в Outback (610 л проти 512 л, зі складеними задніми сидіннями – 1740 л проти 1801 л).

А що відбувається під кришкою капоту? На українському ринку кожен з наших суперників доступний лише з одним бензиновим силовим агрегатом, тому варіантів для реального вибору у покупців не має.

Skoda Octavia Scout облаштована 1,8-літровим бензиновим турбодвигуном потужністю 180 к.с. Спільно з ним працює шестиступінчаста роботизована коробка передач DSG. Завдяки муфті Haldex 5-ого покоління забезпечується повний привід на чеському кросовері. На сухій трасі на задній міст передається лише 5% крутного моменту (95% передається відповідно на передню вісь). А ось при пробуксовуванні назад може передаватися до 90%. Теоретично існує можливість неофіційно замовити нову автівку з 2-літровим турбодизелем у дилера з Німеччини, проте це вже окрема історія.

Subaru Outback оснащується 2,5-літровим бензиновим оппозитним двигуном потужністю 175 к.с. Він пов’язаний з безступінчастим варіатором Lineartronic. Фірмовий постійний повний привід керується новою системою керування X-Mode, доступною також на Forester. Дана система розширює і без того переконливі здібності автівки на бездоріжжі. Чисто теоретично існує й версія Outback з 6-циліндровим мотором об’ємом 3,6 л, однак у прайсах українських дилерів навпроти цієї позиції поки що стоїть жирний прочерк.

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою у місто Київ, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж Subaru Outback

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *