Боротьба ідеологій: Honda Accord проти Subaru Legacy

12 Sep

Ідеологія – вбивча річ. Як і у політиці-економіці, так і у релігії-філософії. А вже у виробництві та продажі автівок вона один з тих стовпів, на яких базуються чудові рейтинги, перші місця в авторитетних конкурсах та все те, з чого складається добробут фірми.

У Subaru Legacy та Honda Accord з ідеологією все добре. Ще десятки років тому обидві компанії забезпечилися нею.

Honda Accord запускається з металевим брязканням стартера та починає бурмотіти навіть під час холостих обертів. Її рядний 4-циліндровий двигун буквально розриває від надмірної потужності. Валам та гідроопорам не так вже й легко впоратися із 190-сильним агрегатом. Авжеж, не можна однозначно стверджувати, що мотор зовсім не збалансований, однак без газу його явно струшує, а на органи керування доходять хоч і незначні, та однаково відчутні вібрації. Мотор Subaru Legacy демонструє протилежну вдачу. 165 к.с. упаковані в 4 оппозитних циліндри, досконалі та ідеально спокійні. Ані тремтіння, ані зітхання, ані стогону.

Під час високої швидкості седани поводяться ідентично. Вони полюбляють швидкість, їх проектували саме для неї.

Ось ми і наблизилися до основних відмінностей автівок нашого тест-драйву. Accord, завдяки якостям своєї ходової частини, завзято підтверджує кредо, що накреслене на її зовнішності. Вона тверда, наче гранітний обеліск на могилі плавності руху, яка похована підвіскою Honda. Кожен шов, що потрапив під її колеса на швидкості нижче 70-80 км/год, примушує автівку струшуватися. Її асфальтова суть погано долає нерівності та вимагає простору шосе, де висока швидкість підстилає під колеса пружну повітряну подушку.

Subaru Legacy її не потребує. Вона також тверда, однак по-іншому. Потужний Mc Pherson, зміцнілий у ралійних баталіях, здається, вимагає перевірити себе на гравії. І опиняється на першому місці. Енергомісткість підвіски Subaru така, що навіть великі вибоїни максимально гасяться нею, не доставляючи пасажирам всередині дискомфорту. На будь-якій швидкості можливість Subaru Legacy боротися з проблемами українських шляхів заслуговує найвищої оцінки, що також підтверджує ідеологію бренду.

Так що ж обрати? Якби у мене було достатньо грошей, я б обрав Subaru. Вона підкорила мене своєю унікальною підвіскою. Щодо повного приводу, то його переваг відчути не вдалося.

А що ж Accord, невже вона опинилася серед аутсайдерів? В жодному разі! Яскравий зовнішній вигляд, потужний силовий агрегат, який полюбляє високі оберти, та швидкодійна КП вкотре довели, що Honda необхідно не лише любити, а ще  й розуміти її дух. Утім, погодьтеся, те ж саме можна стверджувати й про Subaru. В іншому випадку можна підшукати що-небудь дешевше серед сегменту D.

 

Сайт продажу потриманих автівок auctionexport.com пропонує безліч оголошень щодо продажу автомобілів на будь-який смак. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Subaru Legacy на продаж у місто Вінниця

Honda Accord на продаж у місто Вінниця

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *