Honda Accord проти Subaru Forester

7 Aug

До вашої уваги дві автівки, які ми будемо порівнювати:

Honda Accord – мотор 2,4 літри, АКП, комплектація Executive;

Subaru Forester – мотор 2,0 літри, АКП.

Розкладемо все по поличках.

Нам завжди імпонували Subaru – вони мають таку міфічну ауру. Subaru Forester цікава тим, що чудово балансує на межі між легковою автівкою та чимось на зразок позашляховика.

Зауважимо, що Forester має не дуже виразний екстер’єр, однак простотою вона і привертає увагу. Натомість від керування на бездоріжжі та у місті водій зможе отримати однакове задоволення. Та й місткість у Forester неабияка – склавши задні крісла, в утворений величезний об’єм багажного відсіку, можна засунути чимало багажу. А от у Honda Accord, в її невеликий седанівський багажник, зазвичай можна розмістити максимум дві валізи та сумку, а решту доведеться залишати вдома. Салон, до речі, також затісний, як для седану D-класу.

Усередині ситуація, навпаки, різко починає мінятися на користь Honda. Навіть попередня версія Accord, яка обладнана жорсткими вставками на торпедо, має більш переконливий та більш ґрунтовний вигляд, ніж Forester. Увесь захват від дверцят без рамок вщент вбиває дерев’яна поверхня торпедо. До того ж, якщо опустити скло та закрити дверцята, то у Forester чується виразне деренчання скла всередині, та й самі двері зачиняються з гуркотом, дуже схожим на дзвін віконної рами радянського зразка, тоді як двері Accord – це наче гарний якісний «імпортний холодильник», що зачиняється з шанобливим низьким хлопком.

Настав час перейти до найцікавішої частини нашого тестування, до того, що найбільш важливе в автівках: як вони, власне, рухаються та керуються? Звісно, це порівняння не зовсім чесне, адже Accord та Forester геть різні автівки – з різних класів, мають різну вагову категорію, до того ж і характеристики дуже відрізняються. Forester обладнана слабшим мотором у порівнянні з Accord (приблизно 150 к. проти 190 к.с.), важча кілограмів на 300 (споряджена маса Forester – 1650 кг, Accord – 1350 кг), а автомат у Subaru майже архаїчний чотирьохступеневий, на відмінну від п’ятиступеневого адаптивного автомату Accord. А ще Subaru має постійний повний привід, який забирає потужність.

На трасі Forester – наче величний крузер. Як нам здається, оптимальна для автівки швидкість – 110-120 км/год, коли спокійно мчиш собі, особливо не напружуючись обгонами. Інша справа Accord: так і хочеться розігнатися швидше – адже Accord тільки жити по-справжньому починає десь від швидкості 130 км/год.

Однак, як тільки опиняєшся на бездоріжжі, одразу помічаєш, що Forester, мабуть, саме для нього і був спроектований. Високий дорожній просвіт, повний привід, підвіска, що добре гасить саме нерівності такого шляху – ось воно, природне місце існування Subaru Forester. Там, де Honda рухалася б зі швидкістю 30 км/год, потрохи перевалюючись через кожний горбик, Forester буквально летить над ними, не звертаючи на них жодної уваги.

Коротко кажучи, відчуття змішані. Якщо постійно жити у сільській місцевості, доцільно вкрай уважно вивчити тему з Subaru Forester. Проте у місті цей повний привід найчастіше не потрібний, і для активного драйву краще щось більш схоже на седан.

 

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Харків Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Honda Accord на продаж у Харкові

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *