Тест-драйв: Lexus RX 350 та Subaru Forester

7 Aug

Чому ми обрали для нашого тестування цю парочку настільки відмінних один від одного кросоверів? Тому що вони отримали перемогу у номінації «Середньорозмірний кросовер» премії «Позашляховик року». Тільки один – за версією «Великого журі», а другий – професійного.

Однокласники:

Всередині Forester, хоч і віддалено, але нагадує оздоблення танка, в якому зробили євроремонт. Особливо вражає величезна діра в основі центральної консолі.  Вийшло занадто схожим на отвір, куди танкісти засовують снаряди. А інші елементи інтер’єру наче прикривають шматки броні. Плюс до цього приємний вухові гучний рик двигуна та налаштування силового агрегату, з якими він стартує з місця, розшпурюючи грудки бруду та пускаючи віялом сніг та пісок.

А що можна сказати про Lexus? Цю автівку проектували люди далекі від війни та маскування. Імовірно, що вони могли бути нащадками супрематистів-художників, які не були обтяжені ні релігією, ні причіпками панівної еліти, ні історією мистецтва, творців, що визнають лише гру поверхонь різного кольору та форми. Супрематизм має абстрактну мову. Його краса ні про що не говорить, не викликає почуттів чи емоцій у відповідь. Всередині RX 350 міститься великий мультимедійний сенсорний екран та безліч зігнутих поверхонь на панелі та дверцятах. Однак уся ця яскравість направлена не на водія, а на деякий вищий дух супрематизму, проте власників Lexus це зовсім не хвилює.

Два журі – дві думки:

Певно саме тому «Велике журі» «Позашляховика року» і зробило вибір на Subaru Forester, бо автівка більш доступна, практичніша та зрозуміліша. Як то кажуть, реальний вибір реальних людей. А професіонали, для яких питання було, швидше, теоретичним, підтримали урочистість технологій та химерної естетики, ніяк не пов’язуючи його з повсякденністю. Отож, як і завжди, справа не у тому, хто кращий, а в тому, для кого це краще. Проста різниця підходів.

Технічні характеристики Subaru Forester:

Оппозитний двигун став ідейною основою проектування Subaru Forester, як і будь-якої Subaru взагалі. Він розташований поздовжньо та досить низько, дуже компактний у висоту, що кардинально знижує центр тяжіння автівки. Розплатою за все це стає дуже ускладнене обслуговування мотору, буквально впхнутого між передніми лонжеронами. Передній привід постійний, а задній вмикається завдяки потужній багатодисковій муфті. Водій має змогу контролювати роботу муфти та положення коліс кросоверу завдяки анімованому зображенню на кольоровому дисплеї.

Технічні характеристики Lexus RX 350:

Lexus RX славетний своєю гібридною версією 450h, з урахуванням якої був спроектований кузов машини. Оскільки бензинова версія автівки вивільнила чимало корисного об’єму, тому й під кришкою капоту, й у задній частині RX350 дуже просторо. Розташований поперечно рядний мотор призводить до руху передні колеса. Через багатодискову муфту підводиться крутний момент до коліс позаду.

 

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Херсон Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Lexus RX 350 на продаж у Херсон

Subaru Forester на продаж у Херсон

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *