Kia Stonic 2018: маленький кросовер на базі Ріо

30 Jun

Автовиробники Kia розкрили таємницю маленького кросоверу Kia Stonic – рідного брата паркетника Hyundai Kona, представленого нещодавно. Та якщо Kona виявився компактнішим за добре відомий Креті, то Stonic буде ще дещо меншим. Його довжина складає 4140 мм проти 4165 мм у Kona, а висота – 1520 мм проти 1550 мм. Навіть колісна база на 20 мм коротша та дорівнює 2580 мм. Новинка нагороджена легковими пропорціями та має вигляд більше “піднесеного хетчбеку”, ніж повноцінного кросоверу.

На відмінну від оформлення ексцентричної Kona з 2-поверховою оптикою та незвичайними нагромадженнями сірої пластики на бамперах, дизайн автівки Kia Stonic – сама традиційність. По-риб’ячому розкриті повітрязабірники додають кросоверові похмурого вигляду, проте дещо рятує становище легковажне двокольорове оздоблення кузову на мотив концепт-кара Kia Provo 2013 року. Поки що ми бачили тільки одне поєднання кольорів – срібла з помаранчевим, однак корейці обіцяють паркетникові 20 варіантів фарбування з 5 різними кольорами для даху.

Салон майже ідентичний, як й у хетчбеку Kia Rio для європейського ринку: та сама передня панель приладів з горизонтальним формоутворенням та трохи розгорнутою для водія центральною консоллю, екраном мультимедійної системи та блоком клімат-контролю з кнопками, та ще й кермо у спортивному стилі. Але й тут перевага темного пластику оживлена яскравими вставками під колір даху. Обсяг багажнику дорівнює 352 л.

Ім’я Stonic – це комбінація слів «швидкісна» й «тонізуюча». Однак, як не дивно, безпосередньо швидкого й тонізованого мотору новинка не отримає: бензиновий турбодвигун 1.6 T-GDI (177 к.с.), який має Kona, на Stonic встановлювати не планують. На європейському ринку вибір обмежено турбодвигуном 1.0 T-GDI (120 к.с.), дизельним двигуном 1.6, а також парою безнаддувних бензинових моторів об’ємом 1,25 л (84 к.с.) та 1,4 л (99 к.с.), що для Kona взагалі не пропонуються. Втім, не можна виключити, що в Кореї та США будуть доступні й інші двигуни.

Що ж до маломіцної версії, то вона має 5-ступеневу механіку, іншим доступна 6-ступенева коробка передач. 7-ступеневий робот буде запроваджений тільки на 120-сильній версії, причому тільки з наступного року.

Дивно й те, що Kia Stonic не буде пропонуватися з повнопривідною трансмісією, хоча технічна можливість для цього є: повнопривідна Hyundai Kona залучена у програму. У Kia пояснюють це тим, що у моделі відсутні кросоверні гени, а частка повнопривідних версій на ринку компактних паркетників не перевищує 8%. Як компенсація – лише електронна система, що імітує самоблокуючий диференціал за допомогою гальмівних пристроїв. Крім того, не отримає Kia Stonic й електричну версію, хоча для Kona вона запланована.

Презентація Kia відбудеться на вересневому автосалоні у Франкфурті, а початок продажу заплановано на кінець третього кварталу – тобто на той же вересень.

В інтернеті можна знайти безліч пропозицій щодо придбання автівок на свій смак, таких як Kia Stonic різних років випуску. На автомобільному аукціоні потриманих авто auctionexport.com за допомогою «Пошуку» Ви з легкістю зробите свій вибір! Завдяки даному сервісу Ви зможете придбати та доставити будь-яку уподобану автівку у місто Київ.

Продаж Kia Stonic

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *