Огляд: Mercedes-Benz V-Class

15 Sep

Насамперед нас зацікавив Mercedes V-Class своїми сімейними якостями. Автівка має сучасний вигляд, багато простору всередині салону та багате устаткування. З якого боку не поглянь, а V-Class досі залишається одним з найпопулярніших VIP-шатлів.

Припустимо, що ви сімейна людина, яка перебуває у пошуку місткого мінівену і ви далекі від керування корпоративними парками та розцінок у сегменті комерційного транспорту. Отож, вам краще і не знати вартість V-Class.

Навіть якщо у Вас вистачить коштів на придбання V-Class, Ви можете не знайти з ним спільну мову. Посадка мінівену дуже схожа з автобусною. Доводиться сидіти близько до обідка, із зігнутими у колінах ногами, бо рульове колесо розташовано занадто полого. Сидіння, що схоже на стілець, обтягнуте грубою шкірою. Сидіти на ньому якось незатишно: подушка закоротка, а верхня частина спинки злегка завалена назад, через що лопаткам бракує опори. Робоча поза саме робоча. Це можна терпіти день у день, якщо тобі за це платять гроші, а віддавати свої, щоб ось так влаштуватися – сумнівне задоволення.

Якщо зі статусом людини за рульовим колесом нам поки що не вдалося визначитися однозначно, то пасажири – вони завжди пасажири. Для них V-Class гарний. Принаймні у тому, що стосується розміщення. На вибір можна придбати 6-місний салон з чотирма роздільними кріслами у пасажирському відсіку та 7-місний – замість двох крісел посаду влаштували 3-місний диванчик.

Немає сумнівів, що у такому салоні затишно буде як сім’ї, так й діловим партнерам. Вільного простору вдосталь і на другому, і на третьому рядах, є можливість трішки відкинути спинки сидінь, велика площа скління та окремий блок керування клімат-контролем – для комфортної подорожі вдосталь всього. А завдяки чудовій шумоізоляції, спілкуватися з попутниками можна не підвищуючи голосу. Але перші ж кілометри по наших трасах холоднокровно та безапеляційно розставляють усі точки над «i».

Мікроавтобус у виконанні Avantgarde і так рухається жорстко, а додатково його можна оснастити ще і спортпакетом із заниженою на 15 мм підвіскою та вісімнадцятидюймовими колесами. Однак таку автівку необхідно супроводжувати своєю власною  асфальтоукладальною бригадою попереду.

Сумніви у сімейному призначенні закрадаються ще на порівняно рівній трасі. Спочатку мінівен вміло маскується під комфортабельну автівку, м’яко погойдуючись на хвилях. Проте не розслабляйтеся. Навіть на не найбільших сімнадцятидюймових колесах V-Class уважний до мікропрофілю дорожнього покриття.

Об’єм багажного відділення змінюється від 1030 до 4630 л. Навантажувальна висота мала, проте бампер, що сильно виступає, легко подряпати під час вантаження. П’яті дверцята можна оснастити електроприводом. Запаску вивісили назовні, під днищем автівки.

Не дивно, що людей всередині салону вколисує. І якщо бізнесмени чи ваші компаньйони цілком зможуть витримати короткочасну поїздку з аеропорту в офіс чи готель, то подорож на далеку відстань може здатися не такою веселою.

Важкий мінівен стійкий на шляху, а високу парусність кузову автоматично компенсує система стабілізації, яка допомагає утримати автівку у межах смуги гальмами після 80 км/год.

Це робота. Іноді важка та завжди неоплачувана. Наприклад, коли потрібно осадити 2-тонний мінівен перед горе-автолюбителем та від душі давити важку педаль гальма, яка стає кілком буквально відразу після натиснення. Хоча під час штатних режимів проблеми з уповільненням відсутні. Не судилося пізнати папі щастя і через рульове керування.

У голови сімейства одна насолода – чудовий силовий агрегат. За замовчуванням на версії V 250 турбодизель Mercedes 2.1 видає 190 к.с. та крутний момент у 440 Нм, однак під час режиму «Overboost» на цілу хвилину віддача досягає 204 к.с. та крутний момент у 480 Нм. Чотири циліндри не докучають вібраціями, досить швидко прогріваються, а тягне двохтонний велетень так, як не снилося жодному двигунові у Viano. За паспортною динамікою навіть трішки краще, ніж у попередника з моторами V6 – 9,1 с до 100 км/год. Ні за містом, ні на трасі ти не відчуваєш себе неповноцінним. У тому числі завдяки 7-діапазонному автоматові. Під час режиму «Comfort» він працює плавно, відгукуючись на педаль газу з філософською паузою, а під час режиму «Sport» – швидко, майже без зволікань переходячи на знижені передачі.

Поздовжньо розміщений турбодизель Евро-6 з уприскуванням сечовини витрачає 11,5 л пального на сотню кілометрів під час середньої швидкості 20 км/год. 11,5-літровий бачок з реагентом AdBlue вистачає приблизно на 10000-12000 км.

У компанії Mercedes кажуть, що сучасний V-Class – великий крок уперед у порівнянні з Viano. Новачок хоч і запозичив платформу попередника, однак загальних деталей у них менше ніж 5%. Модернізований зовнішній вигляд, відмінний інтер’єр та нове устаткування додали статусу, престижу. Проте німецькі автовиробники також наполягають на тому, що за ходовими характеристиками V-Class – повноцінна легкова автівка.

Але ми не можемо погодитися. Звичайно, Mercedes V-Class став набагато благороднішим, проте щось інше додати. Він занадто грубий під час руху. Якщо у вас понад 3-4 дітей, оптимальною виглядає купівля великого кросоверу з трьома рядами крісел. За ці гроші ви отримаєте і потужний двигун, і простір у салоні, і легкову поведінку на трасі укупі з комфортом для водія та пасажирів. А V-Class залиште професіоналам. Його місце на стоянках бізнес-центрів, аеропортів та готелів.

 

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Mercedes V-Class з доставкою у Кам’янець-Подільський

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *