Crossover-Nissan-Qashqai-against-Suzuki-SX4-and-Subaru-XV

2 Oct

Suzuki SX4 та Subaru XV завжди змагалися одна з одною за кожного клієнта, однак на сьогодні із локалізованою автівкою Nissan Qashqai змагатися вже не так легко.

Qashqai миттєво викликає прихильність завдяки наявності великої кількості м’якого пластику, акуратною підгонкою деталей та солідним блиском рояльного лаку. А також завдяки таким опціям, які має лише вона: на весь дах панорамний люк та камери кругового огляду. Штатна навігація дізнається про пробки по радіоканалу та миттєво перераховує маршрут.

Модернізована Subaru XV хизується гарними вставками з алюмінієм та рояльним лаком, однак відчуття якості трохи псують широкі проміжки та нерівний рядок на шкірі. Інтер’єр автівки Suzuki SX4 також змінився на краще – м’яка передня панель, сучасна навігація, проте серед суперниць вона найскромніша. Топова комплектація налічує таке ж саме тканинне оздоблення крісел, різниця полягає лише у контрастному прострочуванні. У Subaru мультимедіа пропонує додаткові опції, а Suzuki може похизуватись вдосконаленим керуванням завдяки голосу, однак розраховувати маршрут з урахуванням пробок ці автівки змоги не мають.

Автівка Nissan Qashqai ширша у плечах та попереду суперниць за параметрами колісної бази. Імовірно, її другий ряд має бути найкомфортнішим та найпросторішим, налічуються навіть додаткові повітряпроводи. Однак на практиці подушка дивану встановлена занизько, у порівнянні з суперницями. За параметрами висоти стелі та запасу місця для ніг Qashqai відповідає компактнішому SX4 та поступається Subaru. Об’єм багажного відсіку Suzuki рівний Qashqai, однак якщо скласти спинки задніх крісел, то Nissan бере реванш. SX4 попереду за параметрами зручності: навантажувальна висота нижча, під підлогою є додатковий відсік. Найбільш незручний та затісний багажний відсік має XV – лише трохи більше 300 л.

Nissan Qashqai ліниво набирає швидкість – двигун натужно реве, стрілка тахометру добігає до червоної відмітки, проте на виході отримуємо тягуче гумове прискорення. У Subaru XV прискорення йде на одному диханні: гарне підхоплення під час старту, варіатор тут працює швидше та щосили намагається бути схожим на традиційний автомат. Suzuki SX4 справляє враження найжвавішої серед трійці – завдяки турбодвигуну, що видає піковий крутний момент вже під час 1500 обертів, швидким реакціям 6-ступінчастої автоматичної коробки передач та найменшої маси.

За паспортом це дійсно так: розгін Suzuki до сотні займає 10,2 с, проте об’єктивно динаміка кросоверів розрізняється не так вже й суттєво, на десяті частки секунди. Водночас Qashqai на 0,2 с швидше, ніж XV. Суб’єктивно ця автівка найповільніша, через що мусиш дещо зловживати педаллю газу. Це дивно, бо штраф за перевищення швидкості прийшов тільки на цю автівку.

Nissan виявилася ще й найненажерливішою: під час пробок витрата пального досягала 11 л. Subaru з атмосферним оппозитніком, маючи ідентичну масу та потужність, виявилася заощадливішою на 1 літр. Найменший апетит продемонстрував турбодвигун SX4: приблизно 10 л, якщо вірити свідченнями бортового комп’ютеру.

Повнопривідні трансмісії автівок майже ідентичні: задня вісь підключається автоматично багатодисковою муфтою. Різниця лише у налаштуваннях та додаткових режимах. Поворотом шайби Qashqai можна зробити передньопривідною – заощадження пального для неї найбільш актуально. Для подолання бездоріжжя налічується режим «Lock» – до 40 км/год тяга розподілятиметься порівну між осями.

Муфту Suzuki також можна примусово заблокувати, для цього у Suzuki передбачені спеціальні режими «Сніг» та «Спорт». Під час першого випадку двигун плавніше відгукується на газ, а електроніка передає більше крутного моменту. Під час другого – муфта працює з переднатягом, акселератор стає дещо гострішим, а хватка системи стабілізації – слабкіше.

У Subaru неможливе втручання у систему повного приводу – електроніка сама розподіляє тягу між осями. Багатодискова муфта у XV укомплектована в один картер з трансмісією й тому не боїться перегрівання під час бездоріжжя. Subaru має бути найдрайвовішою та найспортивнішою, однак жодних спеціальних режимів тут не передбачено.

Характер Qashqai найбільш мирний та міський – навіть спортивний режим електропідсилювача лише затискає рульове колесо, не додаючи зворотнього зв’язку. Система стабілізації налаштована на максимальну безпеку та жорстко присікає будь-який натяк на ковзання. Навіть дивно, що вона повністю вимикається.

Subaru XV демонструє ралійні гени: у неї найгостріше рульове колесо та найкомфортніша підвіска під час руху на ґрунтовці. Проте рухатися на всі зірки Subaru не спромоглася: контроль суворої електроніки можна лише дещо послабити, а повністю вона не вимикається. Suzuki SX4 під час режиму «Sport» із задоволенням та передбачувано рухається боком. Завдяки найтовстішим шинам, автівка м’яко долає вибоїни, однак з тієї ж причини її реакції за гостротою поступаються Subaru. Дорожній просвіт в автівки найменший серед автівок нашого тестування, а повний привід поєднаний з напівзалежною балкою позаду.

Головний козир Nissan Qashqai – багатий вибір комплектацій, серед яких є навіть дизель. Suzuki SX4 приємно здивувала бойовим характером. Qashqai поступається суперницям в окремих дисциплінах, проте взагалі вона краще збалансована – характер рівний, нехай й нуднуватий. Це той момент, коли автівку можна придбати наосліп й не пошкодувати. Suzuki та Subaru вимагають вдумливішого підходу: треба розставити пріоритети, зважити всі аргументи.

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Suzuki SX4 з доставкою у Житомир

Продаж Nissan Qashqai з доставкою у Житомир

Продаж Subaru XV з доставкою у Житомир

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *