Брат на брата: Subaru Forester проти Subaru Outback

7 Aug

Формально у цій парі молодшим слід вважати Аутбек. До того ж Форестер і вище на цілих 60 мм, однак у реальній ієрархії Субару більш високий статус якраз займає  Аутбек. Варто порівняти прайси, і від сумнівів не залишиться жодного сліду. Плюс до цього, Аутбек дійсно більший за брата, виграючи у нього за шириною та довжиною.

Авжеж, за інтер’єром Форестер дещо поступається братові. Куди не кинеш погляд – блок клімат-контролю, мультимедійний дисплей, прилади – все в Outback виглядає більш розкішним, та і м’якого пластику тут більше. Вільного простору цілком достатньо в обох автівках, проте, знову ж таки, попереду Аутбек. Але у Forester нам більше імпонує кнопка системи допомоги під час підйому та спуску X-Mode.

Окрім різних комплектацій на наданих автівках виявилися ще і різні двигуни. Під капотом Форестер розташувався дволітровий мотор, а в Аутбек – 2,5-літровий. Обидві мають кліноцепний варіатор Lineartronic, однак з нюансами. На Forester в якості додаткового значився режим блокування умовної першої передачі. На Outback натомість була можливість міняти псевдопередачі у ручному режимі.

Обидва брати мають повний привід. Не викликає подиву, що Аутбек спритніша у динаміці (за паспортом – майже 2 с різниці) та дещо делікатніша за параметрами плавності руху. Але віддати комусь явну перевагу за параметрами акустичного комфорту виявилося важко.

Subaru Forester мчить по слизьких від бруду пагорбам, наче боб на бобслейній трасі. Знижуючу передачу варіатору ми пустили у дію тільки із цікавості, бо тяги дволітрового оппозитніка і без цього було вдосталь. Аутбек на покритті з гравію здається шибайголовою, однак, опинившись на ґрунтовці після дощу, впевненості в автівки стає менше.

У порівнянні з Форестер, у Субару Аутбек майже на сантиметр нижчий дорожній просвіт, на 100 мм довша колісна база, а сама вона на центнер з хвостиком важча за брата-кросовера. Цифри переконливо дають зрозуміти, що у теорії ризик сісти на черево вище саме на універсалі. Проте Аутбек не пасе задніх! Трохи вихляючи кормою на віражах, вона дозволила легко тримати темп.

Всі точки над «і» розставила заминка під час повернення з лісової гущавини на поле. Наша танкова колія, що петляла між деревами, раптом уперлася у величезний пагорб, який з першої спроби Forester не змогла подолати. Аутбек заревіла двигуном та вперто зупинилася у пів метрі від рятівної вершини, викинувши з-під передніх коліс фонтан бруду. Сцену довелося розіграти повторно з більшою дистанцією для прискорення.

Філософія Аутбек навряд чи припускає, що власник цього універсалу з усім технічним арсеналом забиратиметься у такі ж хащі, куди спаде на думку сунутися власникові Форестер. Якщо ви придбаєте дорогі кросівки, це ледве означає, що ви обов’язково побіжите у них марафон. Інженери компанії Субару, очевидно, міркували так само. «Взуття» для прихильників активного відпочинку японці зшили в асортименті, а покупцям залишилося лише визначитися з розміром і, звісно, з бюджетом.

 

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Рівне Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Subaru Forester на продаж у місто Рівне

Subaru Outback на продаж у місто Рівне

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *