Suzuki Vitara S проти Subaru XV

5 Oct

До вашої уваги пара дуже схожих за характеристиками та однією ціновою категорію автівки, які, попри ідентичну ідеологію, все ж таки досить сильно різняться одна від одної. На чому ж зупинить свій вибір Аuction Export: на Suzuki Vitara S чи на Subaru XV?

Попри ідентичну ідеологію цих компактних кросоверів-легкоатлетів, скроєні вони однаково за різними лекалами, та й мають абсолютно різний вигляд. Що не дивно. Адже автівка Subaru XV спроектована на базі звичайного хетчбеку Impreza, а ось новенька Suzuki Vitara S – абсолютно самостійна. Звідси й диференціація силуетів та пропорцій: XV – явно тяжіє до однооб’ємності, а Vitara – з більш виразним капотом та меншим кутом нахилу скла дверцят.

Обидві автівки обладнані накладками на колісні арки та пороги: у XV – виразніші та потужніші, а у Vitara – лаконічніші. Передбачений й захист бамперів. Щоправда, його можна назвати бутафорським, бо вироблений він з крихкого пластику. Subaru хизується роздутими колісними арками та чудовим дизайном колісних дисків, а Vitara – гарними виштамповками з боків та дзеркалами в алюмінієвій оправі. Гарні обидві, однак кожна по-своєму.

Suzuki Vitara має трішки жвавіший вигляд у порівнянні з Subaru завдяки двоколірному забарвленню, цікавій пластиці боковин та широким можливостям персоналізації. За своїми формами вона більш схожа на джип, ніж на хетчбек Impreza.

Згадуючи про легковагість цих автівок, ми передусім мали на увазі їхні можливості поза дорогами. Однак так вже вийшло, що Suzuki, й справді, виступає у категорії «feather weight»: споряджена маса автівки складає всього 1235 кілограмів – чудовий результат як для повнопривідного кросоверу та гарний привід для гордості проектувальників Suzuki. Інженери Subaru явно не мали на меті скинути вагу. Як результат – найменший паркетник цієї японської марки виявився на цілих 300 кілограмів важчим!

Інтер’єр салону XV виглядає коштовнішим у порівнянні з Suzuki. Тай не тільки виглядає – матеріали оздоблення тут дійсно кращі, шкіра м’якіша, дверцята товщі, за кермом можна одночасно робити велику кількість функцій, до того ж присутнє електрокерування переднім водійським сидінням. Ще й шумоізоляція тут краще.

А ось салон Vitara – явно бюджетніший. Куди не кинеш око – всюди жорсткий пластик. Дверцята тонкі, наче у Жигулях. Пожвавлюють інтер’єр лише алькантарові вставки та обробка дефлекторів вентиляції під колір кузову.

Потужності Subaru XV у 150 к.с. не завжди вистачає. Особливо нелегко даються затяжні обгони на швидкості поза 110-120 км/год. А у місті, навпаки, заважає занадто гостре налаштування педалі газу.

Підвіска Subaru XV з легкістю долає будь-яке покриття – брущатку, грейдер, асфальтові вибоїни. Водночас керується автівка цілком адекватно, хоча й присутній крен, а рульовому колесу трішки бракує гостроти.

І нехай Vitara гамівна, але мала маса робить цей кросовер справжнім шустриком! Варто опинитися за рульовим колесом та втопити педаль акселератору, як одразу відчуєш цю горезвісну легкість. Suzuki – наче маленьке цуценя, ладне без кінця та з величезним задоволенням бігати за кинутим йому м’ячиком. Попри те, що потужність 1,4-літрового турбодвигуна Vitara на 10 к.с. менше, ніж у 2-літрового атмосферного опозитніка Subaru, набирання швидкості Vitara S сприймається набагато жвавішим та запальнішим.

Під час поворотів Suzuki більш гостра та поступлива. Автівка миттєво та точно реагує на будь-яке відхилення керма, легко та майже без крену занурюється у повороти будь-якого ухилу та складності. Виникає відчуття, що це не кросовер, а який-небудь запальний хетч!

Subaru XV хоч й не пряма протилежність, але вже точно інша. Оппозитний атмосферник полюбляє високі оберти, на відміну від турбодвигуна Vitara, з яким й «під час моменту» можна отримати дуже жвавий розгін. Subaru також гарно реагує на газ, але потужності 1,5-тонному кросоверу однаково бракує, на випередження треба виходити, поміркувавши.

XV під час поворотів зірок з неба не хапає. Крен тут глибший, реакція на рульове колесо – з деякою лінню, під час перевищення швидкості морда спливає назовні раніше, ніж у легкої Vitara, а під час скидання газу автівка пірнає всередину віражів менш охоче. Одним словом, Subaru набагато менш драйверська автівка.

Зовсім короткохідна підвіска Vitara ями не полюбляє. Летіти по вибоїнах, не помічаючи їх, як на Subaru, тут вже не вийде. Однак і крен менший, й рульове колесо гостріше, та й керованість чистіша.

Для тих, хто обирає швидкість, здавалося б, вибір очевидний – це Suzuki. Однак варто вам з’їхати з асфальтового покриття на розбитий шлях, грейдер чи ґрунтовку, як мимоволі з’являється думка: а чи потрібна мені тут уся ця чуйність та гострота Suzuki, якщо тряска всередині салону безбожна, а підвіска тарабанить без зупину?

Попри ідентичні габарити, ідеологію та вартість, обирати тут є з чого. Suzuki Vitara S – явно набагато більш драйверська та легка на підйом автівка. Subaru керується та набирає швидкість не так гарно, однак на поганих шляхах їй мало знайдеться рівних серед свого класу.

На початку статті ми дуже хотіли виявити переможця нашого тестування. Чи досягли ми мети? Хотілося б запропонувати оцінити ці автівки у двох номінаціях – на трасі та на бездоріжжі. І якщо у першій з них однозначно лідирує легка, швидка та весела Suzuki Vitara S, то у другій ми просто зобов’язані віддати перемогу Subaru. Просто прокотіться на цих кросоверах, поміркуйте, як часто вам потрібно пересуватися полями та лісами, а як часто – по звичайних шляхах; запитайте себе, наскільки важливий вам простір на другому ряді; порівняйте способи індивідуалізації, і тоді ви остаточно зупините свій вибір. І дійсно, жоден з них не буде поганим.

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Suzuki Vitara з доставкою у Хмельницький

Продаж Subaru XV з доставкою у Хмельницький

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *