Порівняльний тест-драйв: Mitsubishi ASX проти Subaru XV

23 Oct

Формально автівки Mitsubishi ASX та Subaru XV – конкуренти. Обидві спроектовані на платформі моделей C-класу (Lancer та Impreza відповідно), однак за різною концепцією: якщо ASX має свій власний кузов, то XV – та ж сама Impreza, однак зі збільшеним кліренсом та зовнішнім декором у вигляді off-road.

Поглянувши на зовнішній вигляд Subaru XV, чекаєш від руху не меншої емоційності. Перші метри руху після старту це начебто підтверджують, бо з місця автівка стартує жваво, проте згодом уся прудкість в’язне у нескінченності передатних чисел варіатору.

Є претензії й щодо керованості: під час віражів на великій швидкості з’являється плавний знос усіх чотирьох коліс, що легко переходить у занесення під час скидання газу та вимагає додаткової корекції завдяки рульовому колесу. А ось пряму XV тримає добре: не лякає гостротою своїх реакцій та не рискає в асфальтовій колії. Але розслаблятися не можна, адже високий кузов разом з високопрофільними шинами роблять автівку чутливою як до поривів бічного вітру, так і до повітряних хвиль від зустрічних великовантажівок. Як результат – після набирання швидкості у 100 км/год, автівка може почати плавати на трасі. Це як мінімум неприємно, а іноді ще й небезпечно.

Mitsubishi ASX зривається з місця не так жваво. Після тривалого перебування на морозі спочатку навіть виникає відчуття трансмісії, яка підмерзла. Проте після прогрівання двигуна та ходової частини ASX стає жвавішою, а за динамічними показниками навіть обжинає свою оппозитну суперницю: за нашими вимірами ASX потрібно 9,5 с, щоб набрати сотню, проти 10,2 с у XV! Увесь секрет – в алгоритмі роботи варіатору. Спочатку він акуратно прискорює автівку, а вже після 60 км/год у трансмісії неначе вмикається турборежим та з відчутним підхопленням ASX не тільки надолужує попереднє відставання, але ще й виривається уперед! Мотор тут під час стандартних режимів руху достатньо тихий, проте під час активного набирання швидкості стає галасливішим за оппозитнік  Subaru.

У Mitsubishi кермо під час високої швидкості трішки точніше, зворотний зв’язок помітніший, рискань від бічного вітру також менше. Під час раптового удару по педалі в ASX гальма схоплюють різкіше, викликаючи дискомфорт у пасажирів автівки. Однак, прогнозованість та стабільність гальмування в обох кросоверів на висоті.

У Mitsubishi є можливість вибору між тільки переднім та автоматичним повним приводом. А ось Subaru із варіатором завжди повнопривідна: демонстрацію розподілу потоку потужності можна вивести на інформаційний дисплей у верхній частині передньої панелі.

Висновок:

Тож який з двох представлених кросоверів кращий? Цього разу ми голосуємо за Subaru. Створена на базі легкового хетчбеку Impreza, XV виявилася більш позашляховою, ніж спочатку задуманий кросовером ASX. Перевага Subaru полягає у тому, що на цій автівці можна впевнено рухатися поганим покритям траси та сміливо з’їжджати з неї. Mitsubishi немає родзинки: вона рухається як звичайний легковик та має стриманий зовнішній вигляд. Це діловий костюм городянина. А ось яскравіша Subaru – наче джинси та джемпер – для тих, хто може дозволити не обмежувати себе повсякденними рамками та строгим дрес-кодом.

 

Мрієте про автівку? Тоді Вам неодмінно варто завітати на сайт auctionexport.com, де розміщено безліч оголошень щодо продажу потриманих машин. Скориставшись пошуком, Ви неодмінно знайдете те, що потрібно саме Вам! Є можливість доставити вподобаний автомобіль з Канади або США у будь-яке місто України.

Subaru XV з доставкою у Бровари

Mitsubishi ASX з доставкою у Бровари

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *