Ризикуємо з Subaru WRX, WRX STI, Audi S3 та хетчбеком Volkswagen Golf R

23 Oct

До вашої уваги трійка седанів та хетчбек. Кожен з суперників має 4-циліндровий турбодвигун схожої потужності та повний привід. Пара автівок з роботами та пара автівок з механікою.

На вигляд автівка Subaru STI – найбільш ризикова з усієї четвірки. Від схожого з кастетом переднього бамперу до землі – лише 160 мм, однак між краєм багажнику та верхньою площиною антикрила – всі 270 мм. Знищувач! У седана WRX ідентичний кузов, схожі підвіски. Але WRX на 44 кг легший за брата.

Принципова різниця в інтер’єрі STI – блок керування системами Si-Drive та DCCD на центральній консолі. Перша відповідає за гостроту педалі газу, а друга – за блокування міжосьового диференціалу. Дякуємо японським інженерам за вірність вже звичному ручникові. У STI – 2-зонний клімат-контроль та мультимедійна система з навігацією, яка засмутила своєю роботою.

Комбінація приладів – з тривожним підсвічуванням червоного кольору. Важіль механіки у STI має коротший рух, ніж у WRX, проте зусилля вище, а чіткість гірша. Сидіння попереду у японських седанів подібні за конфігурацією, проте різняться за оздобленням: у STI – червоне прострочування. Простору позаду більше, ніж у німецьких конкурентів, а 460-літровий багажний відсік майже як в Audi.

Салони японських седанів – наче вітання з 90-х років! Простий дизайн передньої панелі, дешевий пластик та крихітні монітори для зображення допоміжної інформації. Головне – до ергономіки жодних претензій. Рульове колесо розташовано майже вертикально.

На чолі хуліганських Subaru 3-двірковий VW Golf виглядає нудним ботаном. Але седан Audi S3 неймовірний. Особливо у червоних кольорах. До того ж доступні ще 3-двірковий або 5-двірковий хетчбеки.

За рівнем оздоблення салону німці виглядають наче прибульці з іншої планети. Салон Audi акуратний, якісний та дорогий. Чого вартий тільки один екран, що висувається! Передні крісла мають жорсткий наповнювач та виразну бічну підтримку. Проте виліт керма коротший, а між газом та гальмом – помітна сходинка, за яку можна зачепитися краєм черевичка. До переваг можна додати низьку посадку з прямими ногами, а також дуже зручну активацію спортрежиму силового агрегату – простим рухом селектора назад.

На сидіння Golf з комбінованою оббивкою нарікань немає ні на трасі для перегонів, ні на звичайних шляхах. Проте вони більші за розміром у порівнянні з кріслами на седані A3, тому простору позаду тут трохи менше. Багажник найбільший серед опонентів та дорівнює 465 л.

На Golf робоче місце для водія мало чим відрізняється. Така ж сходинка між педалями та усічені бічні люстра. Посадка трохи вища, однак самі сидіння, мабуть, зручніші: більший кут нахилу задньої частини подушки дає п’ятій точці краще відчувати процес.

Вибір режимів руху здійснюється завдяки послідовному натисненню кнопки Mode. Доступ до заднього сидіння у 3-двіркової версії, авжеж, гірший, ніж у седанів, проте самі крісла не дають приводів для дорікань. Багажне відділення скромних габаритів складає 343 літри.

Німецькі родичі обладнані схожими турбодвигунами у 300 к.с. та 6-ступінчастими преселективними DSG. Трансмісії тут простіші, ніж японські: привід задньої осі містить багатодискові муфти Haldex V, які працюють з переднатягом у 5%.

Найкомфортніша у нашому тест-драйві автівка Volkswagen. Незначні хвилі асфальтового покриття підвіска майже не помічає, а великі – удари м’яко розсіюються пружними елементами.

За рівнем комфорту Golf R далеко попереду за інші бізнес-седани. Однак якщо плавність руху у німецької автівки завжди чудова, то гул двигуна можна зіпсувати. Під час режиму «Еко» мотор майже не чутно, але під час режиму «Гонка» заважають металеві звуки навіть під час невеликих переміщень педалі газу.

Ось в Audi S3 ледь заснеш! Нехай насправді це 4-двірковий Golf, але, як кажуть спортсмени, лід – справа тонка! Тут важливий кожний гвинтик. По-перше, в Audi гостріший відгук на подання пального. По-друге, надмірно жорстка підвіска робить автівку різкішою та менш передбачуваною. А по-третє, седан сильніше закручується навколо вертикальної осі за інерцією, що вимагає швидкого та точного керування.

На рівному покритті S3 наче парить, а на покритті з вибоїнами скаче, передаючи поштовхи пасажирам всередині. Розмір перешкод особливого значення немає – однаково відчувається дискомфорт. Радість власника Audi хіба що у жвавому наборі швидкості, стійкості під час поворотів та у потужних гальмах.

«Зате S3 гарніше за всіх» – зауважить хтось і буде по-своєму правий. Однак співати дифірамби формам Audi краще поза трасою для перегонів. Ну що ж, красуня, тримай дерев’яну медаль!

Golf R універсальний, наче спортсмен-багатоборець. Його не злякає ні розбите шосе, ні ожеледиця. Проте і на лідерство особливо розраховувати не має сенсу: автівці з Німеччини бракує перегонового загартування. Отож лише бронза.

Японці виступили переконливіше за німецьку команду. Взагалі Subaru, незалежно від модифікації, це машини часу, що здатні перенести прагнучого швидкості водія у недалеке минуле. У часи, коли прямий зв’язок з автівкою цінувався вище за набір опцій, комфорт та навіть безпеку. Краще програти, ніж здатися! І це чудово, що між двома самураями як і раніше є проміжок, який відділяє кандидата від майстра спорту – це досвід перегонів. Проте у цій сутичці примхлива топ-модель здобула лише друге місце. Перше місце здобув седан WRX! Оцінивши слухняність та передбачуваність молодшої моделі, ми майже перестали шкодувати про раптовий кінець Mitsubishi Evo – з’явилася прийнятна заміна.

На сайті продажу потриманих автівок auctionexport.com ви знайдете безліч пропозицій, щоб задовольнити будь-який смак. Будь-яку обрану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою в Україну з США або Канади.

Audi S3 на продаж у місто Донецьк

Volkswagen Golf R на продаж у місто Донецьк

Subaru WRX на продаж у місто Донецьк

Subaru WRX STI на продаж у місто Донецьк

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *