Порівняння: Toyota Corolla та Volkswagen Jetta

6 Jun

Toyota Corolla та Volkswagen Jetta завжди були та будуть конкурентами у своєму сегменті. Кожна з них має велику армію прихильників, що з кожним роком тільки зростає. Справді, важко знайти автівки, між якими було б настільки складно зупинити свій вибір. Та й цінова категорія, в якій знаходяться обидві, майже однакова.

Екстер’єр порівнюваних моделей:

Передня частина Toyota Corolla виділяється дуже довгою оптикою, потужним повітрозабирачем на здоровезному бампері, похилим капотом, а ще великою кількістю хрому на радіаторній решітці. Збоку помітні довгі звіси кузову, причому передній ще й досить низький, а також великі дверні панелі, стильні колісні диски та майже рівна кромка даху. Корма теж не підкачала – виразні стопи, оригінальний дизайн кришки багажного відсіку та величезний бампер.

Рівні лінії радіаторної решітки та повітрязабирача VW Jetta, фари прямокутної форми, великий капот з парою підштамповувань з боків та невеликі противотуманки роблять зовнішній вигляд автівки вкрай серйозним. У профіль така ж геометрична точність, з рівною лінією даху, нитковими зазорами, гарними вигинами по низу дверей та великою площею застікління. У кормі седан хизується органічним поєднанням прямих ліній бамперу, кришки багажного відсіку та стопів.

Так що вибір зовнішності повністю залежить від смаків покупця. Хтось полюбляє авангардизм Toyota, з її непередбачуваними стилістичними рішеннями, а хтось вибере німецький педантичний Volkswagen.

Технічні характеристики:

У VW Jetta є перевага щодо двигунів. Й полягає вона не лише у більшій кількості моторів, а й в їх конструкції. Так, німецький седан може запропонувати покупцеві чотири силові установки, тоді як пропозиція Toyota Corolla обмежується лише трьома. Крім того, якщо у Toyota Corolla всі двигуни мають просту атмосферну конструкцію, то у VW Jetta під кришкою капоту стоять як атмосферники, так і турбовані двигунці. Дизелів не має жодний з суперників.

Управління у VW Jetta та Toyota Corolla у базових та інших недорогих версіях приблизно однакове, бо конструкція шасі у них має на увазі застосування незалежної передньої підвіски, з використанням стійок типу Mc Pherson, пружин та стабілізаторів.

Інтер’єр:

Toyota Corolla й тут рухається шляхом авангардизму. Чого тільки варте оригінальне компонування торпеди, з її верхньою кромкою, що наче напливає, та втопленою центральною консоллю. Проте до якості претензій немає – чорний пластик, глянець та вставки під метал гармонійно поєднуються. Сидіння зручні, функціонал багатий, оглядовість відмінна – чи не досить цього?

Однак й VW Jetta не пасе задніх. Якість оздоблення не гірше, так само, як і компонування. Проте внутрішній світ підпорядкований порядку, де кожна клавіша на своєму місці. Недаремно ж ергономіка Volkswagen вважається еталонною. Посадка щільна, що притаманна німецькій школі, панель приладів інформативна, простір – всіх переваг й не перерахуєш.

Як результат, моделі приблизно рівні. На боці Toyota Corolla простота та більш багате оснащення у базі, а у VW Jetta – технологічність та динаміка.

 

В інтернеті можна знайти різноманітні оголошення щодо продажу потриманих авто на автомобільних аукціонах, таких як auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автомобіль, який буде відповідати саме Вашим смакам. А от що обрати – Toyota Corolla та Volkswagen Jetta – вирішувати саме Вам!

Продаж Toyota Corolla

Продаж VW JettaToyota

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *