VW Golf GTI 6-ого покоління проти соплатформеного хетчбека VW Scirocco

6 Jun

«У чому сила, брат?» – міг би запитати VW Golf GTI 6-ого покоління свого соплатформеного родича, 3-двіркового VW Scirocco. Адже при схожих цінових категоріях та однакових силових установках Scirocco купують втричі більше.

Невже лише через зовнішній вигляд автівки?

Плечистий Scirocco декому нагадає накачане чоловіче тіло, а декому приталений жіночий силует. Унісекс! Для Volkswagen це дизайнерський прорив – навіть Golf GTI з його червоними лініями на тлі Scirocco виглядає простувато.

Якщо простий салон Golf органічний, то у Scirocco він має дивний вигляд – тут й матеріали оздоблення гіршої якості, і менш спортивні сидіння. Однак ергономіка – наче в однояйцевих близнюків: геометрія посадки, педалі, рульове колесо, селектори роботів DSG. Все вивірено до міліметра! Проте наявні недоліки теж однакові: малий діапазон керування рульової колонки донизу та прикрашене кермо, на яке приємно дивитися та незручно перехоплювати на поворотах.

Golf GTI з легкістю може розмістити 5 пасажирів та має великий багажний відсік, а Scirocco буде помітно тіснішим. Доступ у багажний відсік через маленький високий люк нагадує завантаження пральної машинки. Голови пасажирів позаду впираються у стелю, подушка чітко 2-місного сидіння тоненька та жорстка, наче мат у шкільному спортзалі. До того ж, тут не має ні ручок, ні підстаканників, ні підлокітників.

Проте під кришкою капоту – цілковита рівність: однакові турбодвигуни 2.0 TFSI та ідентичні 6-ступінчасті коробки передач DSG. Щоправда, двигун Scirocco має лише 200 к.с., у той час, як у Golf – 210 к.с.

На трасі VW Scirocco подобається більше. Він зрозуміліше та спокійніше рухається на великій швидкості, у той час як Golf GTI трохи гірше тримає нерівне шосе. При цьому на рульовому колесі Golf не відчувається чітко промальованого нульового положення – отаке «желе». А «сирок» поводиться надійніше та радує чудовим зворотним зв’язком, що у Golf з’являється тільки при маневрах.

А ось у повороти GTI заходить з радістю: відчувається, як працює кінематика задньої підвіски. Плюс майже повна відсутність крену – й менша недостатня обертальність при переборі зі швидкістю. Scirocco у швидких віражах більше спирається на передню вісь та дещо спокійніше реагує на рухи рульовим колесом.

Розгінна динаміка автівок – майже однакова. Додаткові 6 км/год максимальної швидкості високого й лобатого Golf цілком можуть бути ще одним відгуком перекачаних шин. Майже один в один збігається й гальмівний шлях: 40 метрів з 100 км/год та 88-90 метрів зі 150 км/год – відмінний результат! Чи надали перевагу встановлені на Golf GTI гальмівні диски більшого діаметру? Так, отримано ідеальний алгоритм керування уповільненням. Адже гальмівна педаль Scirocco провалюється при інтенсивних гальмуваннях та грузне при спробах злегка знизити швидкість.

Альтернатива:

Вибір гарячих хетчбеків гольф-класу широченний. Найдоступніша пропозиція – Opel Astra 2.0 Turbo (200 к.с.). Серед повнопривідних моделей найбільш доступний хетчбек Subaru Impreza WRX (230 к.с.) Є у списку запальничок навіть хетчбек з турбодизелем – BMW 123d (204 к.с.).

 

В інтернеті можна знайти безліч пропозицій щодо придбання автівок на свій смак, таких як VW Scirocco та VW Golf GTI. На автомобільному аукціоні потриманих авто auctionexport.com ви з легкістю знайдете саме те, що потрібно Вам.

Продаж VW Golf GTI

Продаж VW Scirocco

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *