Subaru Forester проти Toyota RAV4 та Honda CR-V

18 Aug

Новенька Subaru Forester починає боротьбу проти лідерів сегменту. Ми вирішили порівняти її з новими кросоверами Toyota RAV4 та Honda CR-V. Подивимося, яка з цих японських автівок отримає перемогу.

Subaru Forester нового покоління збільшилася у габаритах та відтепер має переконливіший вигляд. Не красень, однак відразу видно, що справжній чоловік. А ось автівка Toyota RAV4, навпаки, стала гламурнішою та водночас більш спортивною. Що стосується Honda CR-V, то до неї вже всі звикли, бо вона на вигляд викопана модель попереднього покоління. Водночас вона має сучасний та гармонійний вигляд.

На нашому ринку Subaru Forester пропонує на вибір три силових агрегати. Всі три мотори на бензиновому пальному:

  • перший – 2-літровий, потужність – 150 к.с.;
  • другий – 2,5-літровий, потужність – 171 к.с.;
  • третій – 2-літровий, потужність – 241 к.с., турбонаддувний.

Toyota RAV4 також налічує три силових агрегати:

  • перший – бензиновий, 2-літровий, потужність 146 к.с., передній та повний привід, 6-ступінчаста механічна КП або безступінчастий варіатор;
  • другий – бензиновий, 2,5-літровий, потужність 180 к.с., повний привід, 6-діапазонний автомат;
  • третій – турбодизель, 2-літровий, потужність 150 к.с., повний привід, 6-діапазонний автомат.

Honda CR-V пропонує на вибір 2 силових агрегати на бензині:

  • перший – 2-літровий, потужність 150 к.с., повний привід, 6-ступінчаста механічна КП або 5-діапазонний автомат;
  • другий – 2,4-літровий, потужність 190 к.с., повний привід, 5-діапазонний автомат.

Для нашого тестування ми обрали бензинові модифікації з подібними силовими агрегатами. Це 2,4-літровий у Honda, та 2,5-літрові двигуни у Subaru й Toyota.

Порівняємо!

За паспортними даними, Honda є найпотужнішою серед трьох учасників нашого тест-драйву, однак вона набирає швидкість повільніше за інших, причому це дуже помітно. На відміну від британської версії з дволітровим двигуном, американська 2,4-літрова модифікація позбавлена спортивного режиму трансмісії, до того ж її п’ятидіапазонний автомат не занадто квапливий. Проте під час більшості дорожніх пригод динаміки вистачає. Плюс двигун у CR-V має звучить приємніше, ніж у конкурентів, і навіть під час високих обертів працює тихо.

Toyota має більш гучний мотор, а шестидіапазонна автоматична трансмісія швидше перебирає передачі. На трасі КП працює чудово, однак у місті під час рваного ритму руху інколи плутається, обираючи робочий діапазон. Тут можна увімкнути спортивний режим автомату та додатково загострити педаль газу. В такому випадку автівка починає реагувати на подання пального швидше, хоча про миттєві відгуки однаково говорити не доводиться.

За враженнями кращий розгін буде у Subaru. А все завдяки чудово налагодженому варіатору. На будь-якій швидкості автівка відповідає на натиснення педалі газу миттєвим прискоренням. Але є один недолік – під час руху в заторах педаль акселератору реагує дещо нервово. А ось гальма налагоджені чудово, втім, як і в інших учасників нашого тестування.

CR-V попереду всіх за параметрами шумоізоляції: ця автівка дає змогу рухатися на високій швидкості без завдання шкоди для барабанних перетинок. Шум вітру, двигуна та шин майже не чутно. У Subaru всі сторонні звуки перекриває шум покришок. А у Toyota шини чутно ще більше, що викликає неабиякий дискомфорт. Щоправда, наші суперники були взуті у різні шини, тому порівняння це не зовсім чесне. Однак і у Subaru, і тим паче у Toyota, інженерам не завадило б попрацювати над шумоізоляцією колісних арок.

Наша трійця цілком пристойно керується на трасі. Особливо Honda. Швидкі та точні реакції під час руху забезпечують найбільш близькі до легкових автівок налаштування її шасі. І крен вона має невеликий. На серпантині Honda дарує чимало приємних хвилин активному водієві. Так азартно рухатися конкуренти навряд чи здатні.

Керувати Toyota також добре, а пряму вона тримає краще, ніж Honda, проте запалу в її діях не має – все вірно, надійно та нудно. Але це навряд чи можна назвати недоліком. Що стосується Subaru, то ця автівка трішки повільніша у реакціях, до того ж і крен в неї більший, але взагалі вона рухається аж ніяк не гірше за RAV4, а з огляду на кращу плавність руху, мандрувати у далекі подорожі на ній буде приємніше. Особливо коли шосе закінчиться і автівки зрушать на бездоріжжя.

Ось тут автівка Forester виривається уперед. Приголомшлива енергомісткість її підвіски дозволяє летіти по бездоріжжю удвічі швидше, ніж сидячи за кермом RAV4 чи CR-V. Її керованість залишається надійною та зрозумілою. Підвіска Toyota також має вдосталь енергомісткості, однак не завдяки величині руху, а завдяки жорсткості. Іншими словами, автівка без зусиль долає нерівності, але пасажири зазнають нещадної тряски. А ось Honda змушує скинути швидкість через рух підвіски, яку банально пробиває. А якщо заїхати у бруд, то CR-V «складає зброю» майже відразу внаслідок перегрівання муфти. Ні Subaru, ні Toyota такою недугою не страждають. Ну, а на відносному бездоріжжі краще за усіх знову-таки опиниться Subaru завдяки гармонійному налаштуванню повного приводу та найбільшому кліренсу.

Мабуть, перше місце у нашому тестуванні серед наших японських суперників ми віддаємо Subaru Forester. Цей кросовер найуніверсальніший та найбільш комфортабельний, він однаково гарно рухається і по асфальту, і по бездоріжжю. Honda CR-V буде кращим вибором для тих, хто полюбляє активний рух і під час цього не збирається зрушувати на погані шляхи. Модель від Toyota постраждала через занадто жорстку підвіску, до того ж, коли б не вона, то RAV4 взагалі мала б отримати перемогу, бо за іншими параметрами вона практично перевершує своїх конкурентів. Сподіваємося, компанія Toyota прислухається до наших побажань, і тоді ми із задоволенням повторимо цей тест-драйв.

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Херсон Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Honda CR-V на продаж у Херсон

Toyota RAV4 на продаж у Херсон

Subaru Forester на продаж у Херсон

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *