Війни за заощадливість 2017 року: Хюндай Ioniq перевершила Тойота Prius, БМВ i3 та Шевроле Bolt

18 Aug

Отже, це сталося: автівка Хюндай, з моделлю Ioniq, перевершила Тойота з урахуванням таких показників, як ціна/якість, до того ж в обох варіантах – гібрид та плагін-гібрид. Навіть чисто електричний Ioniq Electric набрав більше балів, ніж БМВ i3 та Шевроле Bolt.

Однак про все це по черзі.

Розглянемо стандартну модель Ioniq. Автівка-гібрид продемонструвала витрату пального 4,3 л на 100 кілометрів під час комбінованого циклу руху (рухаючись містом – 4,3 л, на трасі – 4,4 л). Тим часом витрата пального Тойота Prius дорівнює 4,5 л під час комбінованого циклу руху (рухаючись містом – 4,4 л, на трасі – 4,7 л). Але шанувальникам Prius також є чому радіти, бо заощадлива Prius Eco витрачає 4,2 л пального під час комбінованого циклу руху (рухаючись містом – 4,1 л, по трасі – 4,4 л).

Хюндай Ioniq Blue 2017 року, як легко здогадатися, постачається з плагін-гібридним варіантом південнокорейської моделі. Витрата пального під час комбінованого циклу руху складає 4,1 л (рухаючись містом – 4,1 л, по трасі – 4,0 л). Безпосередній суперник, Prius Prime, не отримав кращого результату, за 4,4 л під час комбінованого циклу руху (рухаючись містом – 4,3 л, по трасі – 4,4 л). Отже, пані та панове, 2:0 на користь Хюндай, а якщо брати до уваги витрати пального в електричному еквіваленті, рахунок стане 3:0.

Для Ioniq Electric Хюндай продемонструвала наступні показники: під час комбінованого циклу руху 1,7 л в електричному еквіваленті (MPGe) (рухаючись містом – 1,6 л, по трасі – 1,9 л) маючи запас руху у 198 кілометрів. Однак навіть попри те, що один з непрямих суперників Ioniq Electric має більший запас руху, її чудові дані говорять самі за себе: БМВ i3 94 Ah 2017 – 2,0 л (MPGe) (рухаючись містом – 1,8 л, по трасі – 2,2 л) та запас руху у 182 кілометрів (під час електричного режиму).

Шевроле Bolt 2017 (або Опель Ampera-E європейської версії): 2,0 л під час комбінованого циклу руху (рухаючись містом – 1,8 л, по трасі – 2,1 л) та запас руху у 380 кілометрів.

Авжеж, вам спаде на думку: «Як же це можливо?»

Для того, щоб показати найкращу витрату пального в електричному еквіваленті, електрокар повинен використати якомога менше електрики. Так Ioniq Electric витрачає 25 кВт/год на 160 кілометрів (100 миль), тоді як Bolt та i3 потрібно 28 кВт/год та 29 кВт/год, відповідно.

Поява електромобілю Хюндай Ioniq Electric сприймається як народження серйозного суперника на світовому ринку електрокарів. З ким же зможе вести боротьбу корейський автовиробник? У цьому сегменті змагаються 3 компанії зі своїми чинними моделями: Ніссан Leaf з максимальним запасом руху у 250 кілометрів, Шевроле Bolt (320 кілометрів) та Тесла Model 3, що може на одному повному заряді акумуляторної батареї подолати до 346 км. До цієї трійки може приєднатися і модель Форд Model E, що з’явиться на ринку до кінця 2020 року.

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Харків Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Hyundai Ioniq на продаж у Харків

Toyota Prius на продаж у Харків

BMW i3 на продаж у Харків

Chevrolet Bolt на продаж у Харків

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *