Огляд Toyota RAV4 EV 2012

20 Feb

Toyota RAV4 EV – це результат спільної роботи японського та американського виробників Toyota Motor та Tesla Motors. Друге покоління повністю електричного позашляховика надійшло у продаж в 2012 році, склавши конкуренцію схожим моделям інших підприємств.

Зовнішній вигляд Toyota RAV4 EV 2012

Електричний повнопривідний позашляховик Toyota RAV4 EV має типову для такого типу автомобілів зовнішність, проте з істотними відмінностями. Потужний та вайлуватий кузов з габаритами 4574 × 1816 × 1816 мм сконструйований так, щоб поліпшити показник аеродинаміки, який становить лише 0,30 Cd при загальній масі в 1828 кг. Зниженню коефіцієнту лобового спротиву Toyota RAV4 EV у порівнянні з його бензиновим побратимом, у якого він дорівнює 0,34 Cd, сприяє нова радіаторна гратка на передньому бампері, більш аеродинамічні дзеркала та глибокий задній спойлер, а також удосконалена обшивка дна кузову.

Гарну видимість водієві забезпечує високе положення сидіння, низький обтічник та скошений капот, а також довгі бічні вікна, що полегшують перевірку смуг з обох боків.

Інтер’єр Toyota RAV4 EV 2012

Toyota RAV4 EV – місткий та просторий. В ньому може розміститися 5 осіб та вантаж об’ємом до 1030 л. За допомогою того, що спинки задніх сидінь відкидаються, та окремі сидіння 60/40 висуваються вперед і назад, в електромобілі легко оптимізувати пасажирську та вантажну потужність.

Салон автомобіля оформлено легко та неяскраво, але зручно та технологічно – текстильна 2-кольорова обшивка шестиступінчастих регульованих сидінь водія та пасажирів з підлокітниками та підголівниками, відділення для дрібничок напроти переднього пасажирського місця, цифрові датчики, центральний стік з восьмидюймовим кольоровим сенсорним ЖК-екраном, відсутність ручок керування та незвичний механізм перемикання передач, запозичений у Prius.

З обох боків цифрового спідометру розташовано два компактних сенсори. Лівий відповідає за показники стану автомобілю, у той час як правий може прокручувати екрани, щоб показати ефективність водіння та оцінити рівень керування водія.

Великий сенсорний дисплей містить елементи керування звуком, резервну камеру, навігаційну систему, яка може знайти зарядні мережні станції та систему програм Toyota Entune.

Технічні характеристики:

Toyota RAV4 EV приводиться в рух за допомогою електродвигуна потужністю 115 кВт (154 к.с.) з крутним моментом 218 Нм в звичайному режимі та 273 Нм у спортивному режимі, що живиться від літій-іонних батарей ємністю 30-41,8 кВт*год розроблених компанією Tesla.

Зауважимо, на відміну від інших електроприладів, RAV4 EV має два режими зарядки: Normal та Extended. Нормальна зарядка 30 кВт*год акумуляторної батареї від домашньої мережі у 220 В відбувається за 44 години та дає змогу електромобілеві пройти до 160 км, розширене зарядження акумулятора місткістю 41,8 кВт*год відбувається за 52 години та дає можливість моделі проїхати до 200 км. Швидке зарядження на спеціальних станціях поповнить запас енергії за 6-8 годин.

В Toyota RAV4 EV – 2 режими їзди: спортивний (розгін з 0 до 96 км/год за 7 секунд при максимальній швидкості до 166 км/год) та звичайний (розгін з 0 до 96 км/год за 8,6 секунд при максимальній швидкості до 137 км/год).

Широкий вибір вживаних авто на продаж у будь-яке місто України Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Toyota RAV4 на продаж

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *