Огляд кросоверу Toyota RAV4 Hybrid 2016

20 Feb

Чим же зможе підкорити новий Toyota RAV4 Hybrid 2016? По-перше, це сучасний кросовер, що пропонує підвищене заощадження пального. По-друге, це найпотужніша версія серед усієї лінійки 2016-го року! Загальна віддача гібридної комплектації дорівнює 192 к.с. Подібні показники присутні й у Lexus NX 300h.

Абсолютно усі гібридні версії RAV4 оснащуються автоматичною трансмісією E-CVT, а не варіатором.  Оновлена модель RAV4, зокрема гібридна, здобула систему огляду на 360 градусів. Тож додаткові «очі» дадуть вам змогу полегшити паркування та керованість.

Головним «серцем» є бензиновий агрегат обсягом 2,5 л з потужністю 155 к.с., який працює за допомогою циклу Аткінсона, а також електродвигуна. Загальний цикл передбачає дещо інші налаштування фаз газорозподілення та пізніше закриття впускного клапану. Завдяки цьому забезпечується менша витрата палива, за рахунок низького розрідження.

Електродвигун розташований на тому ж місці, де і зазвичай – під кришкою капоту. Гібридна комплектація оснащується винятково автоматичною трансмісією E-CVT, якою можна керувати вручну, завдяки примусово фіксованим передачам.

Загалом доступно три режими роботи агрегату: EV Mode – на повністю електричній тязі; ECO Mode дає змогу знизити чутливість педалі газу та перевести двигун з КП в економ-режим; Sport – це звичайний спортивний режим, що загострює усі елементи машини та підключає до роботи всю силову установку.

Що ще нового? Система приводу улаштована однаково для всіх версій автомобіля. Тобто, Toyota RAV4 Hybrid 2016 використовує технологію E-Four, яка не має кардану. Це помітно полегшує конструкцію та дає змогу використовувати все обладнання ефективніше. Задня вісь приводиться в рух за допомогою електродвигуна на 68 к.с. Вона залучається лише на початку руху, або в моменти пробуксовки чи різких маневрів.

Деколи, може створитися враження, що Toyota RAV4 Hybrid 2016 навіть занадто спокійна. Але це не зовсім так. Адже робота силової установки налагоджена таким чином, щоб випускати якомога менше шуму. Показник розгону до «сотні» дорівнює 8,3 с, тоді, як традиційний 2,5-літровий кросовер RAV4 демонструє 9,4 с. Витрата пального у гібридної версії істотно нижча, ніж у бензинової. Тільки дизельна комплектація може конкурувати з гібридною з показником 8,1 л на 100 км в місті.

Обладнання гібридів максимальне: світлодіодна оптика, підігрів сидінь та керма і багато іншого. Ми вирішили перевірити відповідність паспортних показників з реальними умовами за витратою пального. Як і очікувалося, результати дещо розчарували: при заявлених 5 л/100 км ми одержали 8,1 л/100 км.

Загалом, можна лише порадіти за сучасну тенденцію виготовлення гібридних автівок. Адже це не лише допомагає знизити витрату, а й розширює можливості моделей. Прикладом цього став оновлений Toyota RAV4 Hybrid 2016. Він і найпотужніший в лінійці, і максимально екологічний. Більш того, вартість нової гібридної версії дає змогу впевнено конкурувати з кросоверами будь-якого типу, а це не може не тішити!

Широкий вибір вживаних автівок на продаж у будь-яке місто України, Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Toyota RAV4 Hybrid на продаж

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *