Порівняльне тестування: Renault Megane, Mazda 3 та VW Golf

5 Jul

Щільніше, ще щільніше! По команді фотографа трійка хетчбеків вишиковується у ряд для головного знімка. Нічим не примітна трійця. Щільніше, ще щільніше, пани-суперники! Добре! Фотограф тягне вверх великий палець. Знято!

Не має на що звернути увагу: ні купе, ні кабріолети, ні спорткари. Слабенькі бензинові двигуни потужністю від 105 до 122 к.с. та автомати, що стали обов’язковими.

Як й раніше, VW Golf відрізняється лаконічністю та стриманістю. VW – більше за всіх непримітний з наших бійців невидимого фронту. Das Auto. Як результат автівка Golf 6 немов вилита з єдиного шматка металу. Надійна, гармонійна, хоча як і раніше непомітна.

Інша справа Mazda 3. Дарма що вона, як й VW Golf 6, є результатом модернізації автівки-попередниці – у руках японських дизайнерів були зовсім інші олівці. Яскравіші, й користувалися ними вправніше та вільніше. Виразний погляд та посмішка повітрозабірника роблять Mazda 3 привабливою та упізнаваною.

Renault Megane поруч з Mazda 3 виглядає такою, наче вона зажурилася. Автівці бракує гострих іклів у пащі повітрозабірника, як у тієї 3-дверки, що нещодавно побувала у нас.

Ті, хто цінував колишню “трійку” за бюджетний спорт, будуть розчаровані – як із-за звичок, так і через ціну. Навіть не віриться, що Mazda 3 – найслабкіша у нашому тестуванні.

Mazda 3 радує збалансованим характером, рухаючись як по місту, так і за його межами. Вона чудово тримає пряму та не пасує на віражах. А якщо водій раптом заграється, на допомогу прийдуть безпомилкові гальма та електроніка, що підстраховує.

А як же VW Golf? Рухаючись містом, Golf дихає у потилицю Mazda 3, хоча обігнати її на коротких прямих досить важко. Однак як тільки автомобіль VW опиняється на оперативному просторі, тільки його й бачили. Він разом обгонить як Mazda, так і вантажівку, що рухається попереду неї. Тягне в усьому діапазоні обертів, чесно видуваючи зі своїх 1400 кубиків 122 к.с.

VW Golf – чоловік вихований. Він багато на що здатен, однак вважає за краще не щигляти своїми здібностями напоказ. Керування майже досконале. Тому й рухається Golf без гостроти, проте академічно правильно та часом навіть нудно. Взагалі Golf – найтихіша машина нашого тестування. Звук мотору – на необхідному інформаційному мінімумі. Шум міста майже не відчувається.

Основні переваги Renault Megane – м’який хід та тиша у салоні. Гальма засмутили “ватою” під педаллю та нелінійним уповільненням. Та й між компонентами силового агрегату присутній розлад. У Renault майже так само тихо, як у VW Golf. Проте це єдине, що об’єднує французьку та німецьку автівки на трасі. Мотор 1.6 розвиває потужність у 106 к.с., на 1 к.с. більше, ніж у Mazda 3.

Проте Megane має такий козир, який не побити ні VW, ні тим паче Mazda. Чудова плавність руху. Байдужість, з якою французька автівка порається з вибоїнами, можна сміливо ставити у приклад не лише учасникам нашого тестування, а ще й багатьом позашляховикам. Всеїдна підвіска Renault Megane дозволяє взагалі не нервувати, по якій би місцевості ви не рухалися. Шасі VW такого фамільярного відношення не припускає. Mazda 3 є найжорсткішою.

Яке б задоволення ми не мали від міркування про хімію у стосунках з Mazda 3, фізика VW Golf все ж сильніша. Прихильність до цієї автівки чітко вимірюється міліметрами, градусами, кілограмами та грошима. Повна злагода споживчих та рухових якостей.

Ну, суперники, щільніше, ще щільніше!

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою на Україну, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж VW Golf

Продаж Mazda 3

Продаж Renault Megane

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *