Дуель швидкості: Subaru WRX STI та VW Golf R

5 Jul

Будь-який чемпіон не може тривалий час залишатися без виклику на чергову дуель, так само відбувається й з STI. До вашої уваги – VW Golf R – найпотужніший серійний Golf за всю історію імпорту цієї моделі у США.

Представлений Golf R оснащений не лише зухвалою версією рядного 4-циліндрового турбірованого мотору VW EA888, потужністю 292 к.с., проте ще й цілим набором різноманітних хитрощів: 6-ступінчастою коробкою з подвійним зчепленням, системою повного приводу 4Motion AWD з центральною муфтою Haldex 5-ого покоління та системою диференціалів XDS+, а також опціональною адаптивною амортизаційною системою DCC. Поза сумнівом, цей VW – небезпечний конкурент для Субару, потужністю 305 к.с.

«VW здавався м’якішим, однак водночас витонченішим, – зазначає професійний гонщик Р.Побст. – Перегонова траса Мазда Лагуна Сека з 3-ма шпильками вимагає результативного гальмування та динамічного прискорення. Це пояснює отриману різницю у результатах. Він чудово сповільнюється, а ось Subaru виявляє значну перенапругу гальм. На виході з повороту автівка Golf показала завидне зчеплення з трасою, я б сказав, що при прискоренні вона була більш слухняною та менш схильною до недостатньої обертальності, ніж при уповільненні, що досить незвично. На даний момент це краща модель VW з турбірованою рядною четвіркою з тих, що мені довелося бачити: вона дійсно чудово рухається та не втрачає тяги аж до червоної зони тахометру. Тим паче, що трансмісія DSG не змушує при перемиканні прибирати ногу з педалі газу, що дає змогу не втрачати обертів турбіни, на відміну від класичної механіки у Subaru. Та й рульове колесо – швидке, точне та інформативне.”

4 й 5. Саме стільки секунд потрібно Golf R, щоб стартувати з місця до 60 миль на годину (96 км/год), й це на 1/10 секунди швидше, ніж у Subaru. Очевидно, нова голівка блоку циліндрів Golf R, нові поршні, система уприскування пального та турбіна чудово справляються з поставленою задачею. На дистанції у чверть милі STI реабілітується та приходить до фінішу разом з Golf за 13,1 с, щоправда, з трохи меншою швидкістю. Попри майже однакові цифри, Golf відчувається цілковито по-іншому. Golf R зі своїм інтуїтивним рульовим керуванням та стабільно робочою турбіною, міцно збитим кузовом та невтомними гальмами здається зрілим та граціозним. А якщо взяти до уваги його реальну витрату пального, що становить 10,8/7,6/9,3 л на 100 км пробігу по місту/шосе/у змішаному циклі проти офіційних 10,2/7,8/9,0 л відповідно, що значно нижче результатів STI – 10,9/9,4/10,2 л проти офіційних 13,8/10,2/9,0 л, то до його безсумнівних переваг можна додати ще й економічність.

Здається, наче VW легко обійшов Subaru, однак насправді все зовсім не так. Сутичка триває й досі.

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою у місто Київ, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж VW Golf R

Продаж Subaru WRX STI

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *