Toyota RAV4 та Honda CR-V проти новачків Subaru Forester та Citroen C-Crosser

14 Aug

Об’ємний кузов-універсал, повний привід, високий кліренс, що дає змогу без зусиль долати невеликі перешкоди – це три кити, на яких базується українська популярність таких автівок. Авжеж, ще є прихильники великих двигунів, автоматичних трансмісій, шкіряного оздоблення салону, ксенонових фар та іншої атрибутики, які народжують відчуття оригінальності. Мабуть, саме через це наші сьогоднішні конкуренти всі як на підбір хизуються потужними 2,5-літровими моторами, чваняться розмаїттям інтер’єрів, оригінальністю їхньої трансформації. Не дивує, що кожен з них пропонує люки на даху, клімат-контроль, третій ряд сидінь, що наче ні з чого виростає з багажника.

Отож, нагороджені індивідуальністю чи, навпаки, звичними, традиційними рішеннями, ніхто не хоче здавати свої позиції.

Перед вами перевірені вподобаннями споживачів Toyota RAV4 та Honda CR-V проти новачків Subaru Forester та Citroen C-Crosser.

Toyota RAV4

В ній ще можна розгледіти ті сімейні риси, які притаманні першій RAV4, нехай трохи пляжно-легковажній, однак такій, що викликає захоплення своїми запальними ходовими якостями. Відтепер Toyota має більш прийнятний вигляд у темних чи нейтральних тонах,  стійкий попит не лише у жінок, та слугуватиме нам вірною точкою відліку під час порівняння з суперниками.

Поєднання двигуна потужністю у 170 к.с. та, на перший погляд, не найсучаснішого чотириступінчастого автомату, приємно вражає. Ось, де час міркувати про спадкоємність характерних рис: адже і сьогоднішня RAV4 виконує команди водія різко, напружено, із запалом. Цю запальну наполегливість доводиться навіть стримувати, акуратно граючи педаллю газу, інакше автівка просто стрибає услід за необережним рухом правої ноги. На жаль, звукові властивості ідеальними не назвеш. Ледь стрілка тахометру досягає відмітки 2500 об/хв, салон Toyota наповнюється настирним ревом двигуна.

Subaru Forester

Дійсно, за зовнішнім виглядом це тепер не просто «Лісник», а як мінімум зам міністра лісового господарства. Але оригінальності нинішній Forester, на жаль, не додалося: на тлі суперників її нове вбрання виглядає лише добротною, дорогою уніформою. Це у Toyota очі та інші органи чуття в основному збігалися у думках. А от у Forester розуміння правильності, логічності почуттів приходить із запізненням. Компактне, зручне кермо, що кружляє в обох напрямах. М’які на перший погляд, однак досить комфортні та зручні крісла з величезними після RAV4 діапазонами регулювань, запас простору навкруги. Наче ажурна передня стійка кузову, гігантські дзеркала та низька лінія скла – все це є запорукою відмінної оглядовості.

Шанувальники завжди цінували її за справжні, майже імпрезівські, можливості. Автівка стала комфортнішою, причому настільки, що, розгойдуючись на нерівностях, викликає напади морської хвороби. Безсумнівно, на ґрунтовці Forester опиниться поза конкуренцією. Подібні прорахунки відбилися й на керованості. Навіть гордість Subaru – десятки років культивований повний привід – раптом почав пасти задніх перед такими недбалими налаштуваннями підвіски.

Citroen C-Crosser

Як для справжньої французької автівки вона виглядає занадто монолітною та трішки сердитою. Вона, ніби велика та носата праска, опинившись всередині якої, весь час намагаєшся розібратися у назвах, до останнього не збагнувши, що перед тобою не стара знайома Outlander XL, а невідома Citroen C-Crosser.

Перше, що спадає на думку: вони з Forester наче брати – білий та чорний. До того ж (нехай пробачать мене афроамериканці), відповідно до законів жанру, C-Crosser має більш напористий, навіть дещо нахабний вигляд. Автівка впадає в очі поєднанням темних кольорів та багряно-червоних відтінків підсвічувань. Насамперед, що варто зазначити у цій автівці так це те, на що спочатку не звертаєш уваги – об’ємної та оригінальної трансформації багажник, третій ряд сидінь, продумані місця для дрібничок, скриньки-підсклянники та навіть невеличкий холодильник.

Як і білий брат, вона чуйна та приязна під час спокійного зваженого руху. І не лише через надто нудний варіатор на високих обертах, а ще й тому, що двигун та трансмісія якомога ліпше порозумілися саме у зоні оптимального крутного моменту. C-Crosser надійна щодо керуваності, але повільна та трохи заважка. Вона наче обмірковує кожен рух водія за кермом, дає відчути важливість скоєного.

Honda CR-V

Спочатку і не зрозумієш, які риси переважають в екстер’єрі останньої версії Honda CR-V: чи то звичайного універсалу, чи то кросоверу. Поглянувши на великі форми, масивні стійки та підштампування кузову – дійсно паркетник. А в профіль це швидше вагон, та ще й на таких колесах, що втрачаються на чолі зовнішніх пропорцій.

Коли автівка так наполегливо сповідує власний стиль, то і звична, традиційна начинка виглядає зовсім інакше.

Спершу прискорення буквально огортає пасажирів та викликає чіткі асоціації з C-Crosser. Проте варто стрілці тахометру торкнутися відмітки 4000 об/хв, і починають відбуватися нестримні зміни. Ненав’язливий гомін двигуна раптом починає ричати, і автівка, немов пришпорена, виривається уперед. У цьому стрибку відчувається такий характер, така пісня, що можна із закритими очима зробити висновок – це Honda.

Керується CR-V простіше та зрозуміліше, ніж її опоненти. Водночас, повороти долаються анітрохи не гірше за Subaru, простіше ніж у Toyota, до того ж вона легша за Citroen. Одним словом – гарна!

Нехай кожен з учасників цього тестування робить це унікально, з новим упором на власного кита – тим цікавіше порівняння. Хтось зупинить свій вибір на збалансованій чарівливості Honda CR-V. Інші зацікавляться чудово обладнаним вантажно-пасажирським відсіком C-Crosser чи трішки спірною, однак ідеально відповідною для поганих шляхів плавністю руху Forester. А когось спокусить максималізм динамічних якостей Toyota RAV4. Вибір за вами!

 

Широкий вибір вживаних авто на продаж у місто Кривий Ріг Ви знайдете на сайті auctionexport.com. Скориставшись пошуком, ви знайдете автівку, яка буде відповідати саме Вашим смакам.

Subaru Forester на продаж у місто Кривий Ріг

Honda CR-V на продаж у місто Кривий Ріг

Toyota RAV4 на продаж у місто Кривий Ріг

Citroen C-Crosser на продаж у місто Кривий Ріг

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *