Огляд Хюндай i30 N та порівняння з конкурентом

1 Aug

Одразу у 2-х варіаціях нещодавно презентували Хюндай i30 N. Отож, настав той час, коли ми маємо змогу оцінити, що ж запропонував нам виходько з БМВ M – Альберт Бірманн.

Клас 5-двіркової Хюндай i30 поповнився запальною версією i30 N, яка одразу стала прямим конкурентом VW Golf GTI. Первісток палкого суббренду з Кореї дійсно прагне обійти суперника з Німеччини. Силовий агрегат Theta 2.0 T-GDI має потужність у 250 к.с. з крутним моментом у 353 Нм, а у версії Performance потужність дорівнює 275 к.с. Volkswagen отримав лише 230 к.с., а версія Performance нараховує 245 к.с. (щоправда, Golf володіє більшим крутним моментом, що дорівнює 370 Нм).

Розгін від 0 до 100 кілометрів у базовому пакеті i30 N складає 6,4 секунди та 6,1 секунди у версії Performance, що на 0,1 секунди швидше, ніж у Golf GTI Performance. Авжеж, це за умови, якщо водій вправно користується КП. Адже i30 N не пропонує альтернативи: лише 6-ступінчаста механіка з функцією взаємодії обертів під час перемикання донизу. А ось Golf має як механіку, так і робот.  Непогано було б встановити повний привід (задля боротьби з Golf R), однак на сьогодні тут налічується лише передній. Максимальна швидкість автівки Хюндай не залежить від версії та обмежується 250 кілометрами на годину.

Всередині салону першими впадають в око новеньке меню на 8-дюймовому екрані по центру, оновлена панель приладів, сидіння, виконані у спортивному стилі, та рульове колесо, прикрашене фірмовою літерою N, разом з перемикачем режимів силової установки та шасі.

Модернізована Hyundai може похвалитися не лише жвавим мотором. Цього разу зазнали змін чимало деталей. Фіксація двигуна та КП в i30 N дещо жорсткіша, якщо порівнювати з i30. За кріслами позаду розмістили додаткову розпірку, щоб додати більшої жорсткісті кузову автівки. Прикрашають все це амортизатори з електронним керуванням та гостре кермо (2,14 оберту) з двигуном, який змонтовано на рейці.

Габарити Хюндай i30 N: колісна база – 2650 мм, довжина – 4335 мм, дорожній просвіт базової версії автівки дорівнює 136 мм, у версії Performance – 132 мм. Шини – Мішелін 225/40 R18 або Піреллі PZero 235/35 R19. Гальмівні диски – шістнадцятидюймові позаду та сімнадцятидюймові попереду або сімнадцятидюймові та вісімнадцятидюймові відповідно. Для версії у 250 к.с. сукупна вага автівки складає 1400-1480 кілограмів та для моделі у 275 к.с. – 1429-1509 кілограмів.

Автівка має 5 режимів руху, включно з ручними налаштуваннями користувача: N, N Custom, Normal, Еко та Спорт. Встановлена система стабілізації та Лаунч-контроль, які у разі необхідності можна вимкнути. А ще проектувальники нагородили автівку електронним генератором звуку двигуна. Та якщо, на вашу думку, такий пристрій є непотрібним, погляньте на версію Performance. Вона налічує диференціал з електронним блокуванням та випускну систему із клапаном, що перемикається.

Літера «N», яка присутня у назві запального хетча, є також першою літерою міста Namyang у Кореї, де очолюється дослідницька ланка автомобільної компанії, а також є символічним змальовуванням chicane. Корейські інженери заявляють, що проектували автівку задля підкорення щільних зв’язок поворотів. А висловлювання «Fun to Drive» – стало гаслом проекту.

Отож, чекаємо на результати. Творці запевняють, що спроектовано цікавий продукт, особливо у пакеті Performance.

У широкому продажі на європейському ринку Хюндай i30 N з’явиться до кінця цього року.

 

На автомобільному аукціоні auctionexport.com ви знайдете безліч пропозицій щодо продажу потриманих автівок, таких як Volkswagen та Hyundai різних модифікацій. Завдяки даному сервісу Ви можете придбати та доставити будь-яку уподобану автівку у місто Київ.

Продаж Hyundai i30 N

Продаж Volkswagen Golf GTI

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *