Конкуренти Subaru Impreza XV

11 Jul

Здається, що на українському ринку не має прямих аналогів Subaru Impreza XV. Досить близькою була б автівка VW CrossGolf, однак, по-перше, вона спроектована на платформі 5-ого покоління й на сьогодні в Україні не продається, а по-друге, вона не має повного приводу.

Якщо не брати до уваги такі параметри, як потужність мотору та габарити, то досить близькою за своєю суттю була б Suzuki SX4, однак вона явно грає в іншій лізі. Subaru стверджує, що Impreza XV є компактним кросовером. Крім того, беззаперечним фактом є те, що його поява стала відповіддю на шалений успіх Nissan Qashqai. Так що саме його ми занесемо у список конкурентів під номером один. Проте компанія Nissan вирішила закріпити успіх, випустивши на підтримку Qashqai молодшого братика на ім’я Juke. Його занесемо під номером два. У відповідь на успіх Qashqai, інша японська автомобільна компанія, Mitsubishi, випустила модель ASX. Вона й стане нашим номером три.

У лінійці Subaru присутній й справжній кросовер на ім’я Forester. Він спроектований на ідентичній платформі та має у своєму арсеналі такий самий двигун, так що занесемо і його у наш список. Зауважимо, що компактні кросовери преміум-класу MINI Countryman та BMW X1 дуже щільно підтискають Subaru XV згори, однак все одно явно належать до іншої цінової категорії.

MY11 Impreza XV with optional sunroof

А тепер розглянемо конкурентів детальніше. Отже, Nissan Qashqai 2.0 4WD. Протягом трьох років ця модель вже стала звичною частиною вуличного потоку. Це як добре, так й погано. 2-літрова четвірка Nissan дещо слабкіша за оппозитний двигун Subaru, однак це не заважає їй забезпечувати кращу динаміку, ніж в Impeza XV навіть з варіатором. Розгін до 100 кілометрів за 11,3 с – це швидше на цілу секунду! Радує, те, що за заощадливістю Impreza XV та Qashqai практично однакові.

А для того, щоб поставити крапку у питанні про результат цієї ринкової сутички, Nissan пропонує практично майже те ж саме, але упаковане у легший та більш компактний кузов. Для тих, хто любить по гарячіше, Juke пропонує двигун 1,6 л потужністю 190 к.с. Чи варто дивуватися, що з варіатором Xtronic цей шибеник набере сотню за 8,4 с, а з механікою – лише за 8 с? При цьому витрата пального у змішаному циклі дорівнює 7,6 л на 100 кілометрів, а рух по бездоріжжю явно не поступається Impreza XV.

Mitsubishi ASX з’явилася на ринку практично одночасно з Impreza XV. Її 2-літровий двигун розвиває ті ж самі 150 к.с., та й витрата палива майже ідентична – 8,1 л на 100 км у змішаному циклі. Розгін ASX набирає трохи швидше: до 100 км за 11,9 с, однак різниця з Subaru зовсім не значна. А ось за багатьма, важливими у повсякденному житті параметрами, Impreza XV програє вщерть. ASX має більший багажний відсік, дорожній просвіт та й трансмісія краще пристосована до бездоріжжя.

Так що ж є за душею в Impreza XV для того, щоб боротися проти усієї цієї кагали? Адже автівка не має змоги перевершити більшість суперників ні за динамікою, ні за заощадливостю, ні за вартостю, а вже за устаткуванням салону усі конкуренти залишають Subaru далеко позаду. Мабуть, відмітити можна лише чудову підвіску, традиційну надійність та відблиск минулої ралійної слави. Втім, шанувальники Subaru – це особливий контингент, й Impreza XV гарантовано знайде своїх покупців серед тих, хто зберігає вірність бренду. Проте чи вистачить цього для того, щоб притягнути нових клієнтів? У нас із цього приводу існують великі сумніви.

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою у місто Київ, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж Subaru Impreza XV

Продаж Mitsubishi ASX

Продаж Nissan Qashqai

Продаж Nissan Juke

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *