Дуель: Audi A5 проти Subaru Legacy

12 Sep

Спробуємо вивести на ринг дві яскраві та запальні повнопривідні автівки німецького та японського автовиробництва. Audi A5 2.0 TFSI quattro AТ та Subaru Legacy 2.5.

Отже, білі починають першими.

Спершу порівняємо автівки за габаритами. Audi А5 побудована на платформі Audi А4, а Legacy – на власній платформі, на якій також спроектована модель Outback.

Одразу впадає в очі, що А5 нижче за свого опонента – 1391 мм проти 1505 мм. Різниця майже у 120 мм. Кліренс – 120 мм проти 150 мм. Різниця складає 30 мм. Ширина – 1854 мм проти 1780 мм. Різниця у 74 мм. А5 одразу наголошує, що вона автівка спортивної спрямованості, яка буквально стелиться до дороги. А Legacy демонструє себе більш притаманною до позашляхових якостей.

Якщо поглянути на дизайн, то недивно, що в А5 він сучасніший та агресивніший. Поглянувши на Legacy, бачимо, що це зовсім проста сімейна автівка.

Різниця за довжиною на перший погляд непомітна. Перевіримо за паспортними даними: довжина – 4711 мм проти 4730 мм.

Проте, якщо порівняти колісну базу – 2810 мм проти 2750 мм, то виявляється різниця у 60 мм на користь А5. Отож, ми знову побачили прагнення до більшої стійкості, розпластаності в А5 та велику прихильність до геометричної прохідності у Legacy.

Цікавий факт: інженери обох автівок запозичили у BMW вигин Хофмайстеру – характерний вигин задньої стійки кузову.

А5 має кузов ліфтбек, отож ми отримали п’яті двері з величезним багажним доступом, тоді як Legacy – традиційний седан з порівняно невеличким отвором входу у багажне відділення. Об’єм багажника – 480 л проти 476 л. Різниця незначна, однак внаслідок зручнішого доступу візуально багажник А5 здається набагато більшим.

Поступово ми дісталися до самої середини двобою, адже зараз, на порівнянні силових агрегатів, буде вирішений основний результат поєдинку.

А5 володіє рядним дволітровим чотирьохциліндровим мотором TFSI, потужністю 211 к.с. (4300 – 6000 об/хв) та максимальним крутним моментом у 350 Нм (1500 – 4200 об/хв). Legacy хизується своїм фірмовим оппозитним 2,5-літровим чотирьохциліндровим мотором, потужністю 265 к.с. (5600 об/хв) та максимальним крутним моментом у 350 Нм (2400 – 5200 об/хв). А5 слабкіша за свого опонента на 54 к.с, що дорівнює майже 26%!

Так, схоже це нокаут і ми можемо завершувати це протиборство.

Але, що це?

А5 має чудову двійку!

Так, так, саме на дві передачі відрізняється її роботизована КП S-tronic від трішки архаїчної 5-ступінчастої гідротрансформаторної КП Legacy. І завдяки цьому А5 залишається на рингу, адже саме ця двійка, маючи двигун, що поступається за потужністю, дозволяє домогтися практично тієї ж динаміки, що і у Legacy: 6,6 с до сотні проти 6,2 с у Legacy.

Ось і підійшов наш поєдинок до завершення.

Яка моя особиста думка? Автівки не мають явних переваг одна перед одною. Кожна особлива по-своєму. Судити не мені. Судити вам! Кому дістанеться перше місце?

 

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Subaru Legacy з доставкою в Івано-Франківськ

Продаж Audi А5 з доставкою в Івано-Франківськ

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *