Огляд: Mercedes B-Class Electric Drive

12 Sep

Mercedes B-Class Electric Drive під час своєї появи на автомобільному ринку був:

– першим поширеним представником класу «компакт-диск-преміум» та ще й у виконані кузова мінівену,

– першим популярним серійним електромобілем Mercedes-Benz.

Зовнішній вигляд нової автівки майже не відрізняється від попередників моделі: усе нагадує версії з двигунами внутрішнього згоряння, навіть роз’єм для підключення зарядки приховано під стандартним люком для заправлення. Різниця лише у напису «Electric Drive», що виконана на кришці багажного відділення. До того ж, під час недавніх змін системи найменувань ця модель змінила назву на Mercedes B250е. А це явно натяк на її позиціювання за двигуном, який є одним з найпопулярніших та потужніших. Адже під кришкою капоту Mercedes B-Class Electric Drive перебуває електродвигун потужністю 179 к.с. (132 кВт) з крутним моментом у 340 Нм.

Друга головна ланка електрокару – акумуляторна батарея місткістю 28 кВт/год, що встановлена в днище автівки. І тут зіграв свою роль кузов типу мінівен, де посадка спочатку зроблена більш вертикальною у порівняні зі стандартними легковими автівками, а плоска підлога трішки підвищена. Завдяки цьому акумулятор практично не займає зайвого простору для ніг: якщо людина раніше не була знайома зі звичайними ДВЗ-версіями B-Class, то різницю і не помітить, бо місця вистачає.

Передня панель також позбавлена будь-якого натяку на електросуть цієї версії B-Class: охайні лінії, округлі форми, м’який пластик.

Автівка чудово оснащена: двозонний клімат-контроль, кольоровий рідкокристалічний монітор з відмінною якістю зображення, оббивка з еко-шкіри світлих кольорів, система моніторингу сліпих зон, легкосплавні колісні диски, аудіосистема Hаrman/Kаrdon, активний круїз-контроль, система допомоги під час паркування.

Потужний електродвигун потужністю 179 к.с. (до 132 кВт) приховався під кришкою капоту. Під рульовим колесом можна побачити селектор вибору напрямку руху, який є аналогом традиційного автомата. Підкермові пелюстки відповідають за інтенсивність рекуперації, а кнопка «E+/E/S» задає режим роботи силової установки взагалі. В одному ряду з нею встановлена і кнопка з позначкою «АКБ» – вона активує режим «Range Plus».

Зазвичай в електромобілях акумуляторну батарею можна заряджати не на повну місткість, щоб не перевантажувати її та зберегти силу осередків батареї. Ось тут і вирішила зіграти компанія Mercedes: з режимом «Range Plus» акумуляторна батарея заряджається максимально, однак це ще забезпечує запасні 30 кілометрів запасу руху. Завдяки застосуванню режиму «Range Plus» під час зарядки батареї та при подальшому русі у режимі «Е+» можна розраховувати на пробіг до 180-200 кілометрів.

Тож який висновок? У чому популярність Mercedes B-Class Electric Drive? У тому, що це одночасно нормальний сімейний Мерседес – комфортний, просторий, м’який, з великою кількістю сучасного устаткування; і водночас це нормальний електромобіль – без щонайменших зауважень до динаміки, з достатнім запасом руху. Електрокар Mercedes B-Class Electric Drive здається складним (багато різних режимів руху плюс додатковий режим зарядки), однак користуватися ним легко та зручно.

 

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Mercedes B-Class Electric Drive з доставкою у Тернопіль

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *