Порівняння: Mercedes-Benz C180 проти BMW 3

12 Sep

Ми не планували брати Бумер, але так вже вийшло. До цього нас власноручно підштовхнула новенька Mercedes-Benz C180. Спочатку вона вразила несподіваною уважністю підвіски до поперечних стиків асфальту, чого ми швидше очікували від BMW, а пізніше переконала, що ця жорсткість не марна, і С-Class готовий кинути баварцям виклик у святій для них дисципліні – задоволення від керування. Авжеж, BMW прийняла виклик!

Вирушаємо у дорогу. Будь-який режим автівки BMW вимагає більше калорій для керування. При паркуванні та під час малого ходу помітно тугіше рульове колесо. У Mercedes-Benz кермо легше та й рульова рейка неймовірно коротка – два оберти від упору до упору.

Через свою гіперчутливість до колій, BMW 3 може налякати навіть під час рутинного руху на шосе: автівку практично кидає убік, коли колесо позаду, шириною 255 мм, потрапляє на край асфальтової рейки.

Для Mercedes-Benz доступно декілька типів підвіски. Базова Agility Control володіє природженою адаптивністю, але повноцінно активною підвіскою її навряд чи назвеш. Насправді адаптивною є пневмопідвіска Airmatic, яка дає змогу змінювати жорсткість пружних елементів та кліренс залежно від побажань водія чи умов під час руху. Для BMW, окрім стандартної підвіски, можна замовити М-пакет, що дозволяє встановити занижену підвіску з трохи жорсткішими амортизаторами.

Не можна однозначно стверджувати, що BMW м’якше, однак сам характер вібрацій здається природнішим. На поганих шляхах BMW з її заниженою підвіскою примушує бути уважнішим через невеличкий кліренс, проте що стосується віброкомфорту, наша суб’єктивна оцінка вийшла навіть вище.

Mercedes надійна, міцно чіпляється за траєкторію та намагається не злякати, тримається рівненько, з повагою. Вона як гарний солдат, виконує усі вказівки та не хоче перестаратися. А BMW зухвала, вона вже не солдат, а найманець. Вона жадає не просто прописати дугу, а кинутися на неї отаким бультер’єром, тримаючи нерви водія на грані, що відділяє жах від захвату.

Щодо силових агрегатів, то на нашому тестуванні представлена Mercedes-Benz C180 з базовим двигуном, потужністю 156 к.с., у парі з 7-ступінчастим автоматом. BMW – з 184-сильним дизелем та також автоматом, однак 8-ступінчастим. Прикро, але нещодавно на дизельні BMW 3 значно зросла ціна, тому доречніше було б порівнювати з С180 базову версію BMW 320i (хоча потужність у неї така ж сама, як й у дизеля – 184 к.с.)

І все ж таки вони різняться. Той ген, що розколював аудиторію на прихильників BMW та шанувальників Mercedes, передався й новим поколінням автівок. Вони близькі, проте не тотожні.

Баварська автівка досі до душі інтересам працелюбних драйверів, які шукають запалу у житті та перебільшують свої водійські таланти. У BMW легкість характеру виступає разом з тугістю органів керування. BMW й досі провокаційна і брутальна, насичена емоціями та нудьгує під час плавного руху.

Mercedes-Benz навряд чи відстає від BMW з погляду керованості як такої, однак у кожній дрібниці вона як би підкреслює дорослість та розсудливість своїх прихильників. Вона наче спортсмен-аристократ, який якщо і понесеться стрімголов, то тільки під час перегонів. Всередині неї легше розслабитися та міркувати про мету подорожі. Вона має більше шику і більше надмірності (та й базова комплектація багатша).

 

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж BMW 3 з доставкою у Киів

Продаж Mercedes-Benz C180 з доставкою у Київ

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *